EC

Alles over E-commerce

In 2020 gaven Nederlandse consumenten voor 26,6 miljard euro uit bij webshops. Niet zo gek dus dat steeds meer ondernemers hun online kansen willen vergroten. Steeds meer mkb’ers switchen van bricks naar clicks en webshops schieten als paddenstoelen uit de grond. Alleen, waar moet je allemaal aan denken als je je online business tot een succes wilt maken? Dat leer je bij ons! 

Categorieën

EC

Chantal Schinkels
E-commerce expert

You Got This!
Cursisten geven ons een 9,3 Onze cursisten belonen onze E-commerce opleidingen gemiddeld met een 9,3
Lees de reviews

Onze top E-commerce trainingen

Handige categorieën
Altijd in Utrecht aan het Stationsplein
Kleine groepen met persoonlijk aandacht
Onze trainers zijn ervaren professionals
Direct toe te passen in de praktijk
Filter

Over Competence Factory

Competence Factory is jouw favoriete opleidingsclub. Al dertig jaar bereiden we professionals voor op hun future job. In 1991 waren we de eerste met internettrainingen en opleidingen in nieuwe media. En nog steeds zetten we de trend, met vooruitstrevende opleidingen in de vakgebieden van de toekomst. Ook zorgen we dat jouw ontwikkeling na je training niet ophoudt: voor én na de lessen staan we voor je klaar. Zien we je gauw?

Meer te weten komen over E-commerce?

E-commerce is een breed vakgebied dat uit verschillende expertises bestaat. Je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren, maar je kunt ook allrounder worden.

Whitepapers

Whitepaper

van 250k naar 500k omzet

Voor een klant in de gezondheidsbranche ging online marketing-specialist Tjerk aan de slag. Doel: de verkoop van ketonenmeters flink laten groeien. Door verschillende soorten marketing toe te passen en stevig in te zetten op SEO, behaalde hij fantastische resultaten. Zo verdubbelde de webshop-omzet in 2020 van 250k naar 500k, en steeg het aantal maandelijkse websitebezoekers van 3.000 naar 7.000.
Download praktijkcase

Artikelen

17 Mar, 2022

Meet your trainer - Jerry van Leeuwen

Zeg je Jerry, dan zeg je e-commerce. Met meer dan twintig jaar B2B-ervaring, is hij een echte kenner. Jerry begeleidt bedrijven die een e-commerceplatform willen opzetten. Hij kiest de juiste webshopbouwer en managet het project van A tot Z. Daarnaast is hij docent aan de Vrije Universiteit, waar hij lesgeeft in e-commerce-gerelateerde vakken. Hij heeft een eigen webshop en is voorzitter van de B2B Shopping Awards. Sinds december versterkt hij het trainersteam van Competence Factory. We stellen hem aan je voor. Welke training ga je geven bij Competence Factory? B2B e-commerce   Wat voor opleiding en ervaring heb je? Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Daarna heb ik onderzoek gedaan en m’n lesbevoegdheid gehaald, ook aan de VU. Ik heb bij Philips, Heinz en AS Watson (Kruidvat) gewerkt, maar heb ook ervaring bij middelgrote bedrijven in industriële omgevingen. Denk aan elektrotechnische groothandels en leveranciers van zonnepanelen. Ik help die bedrijven om stappen te zetten binnen e-commerce.     Hoe ben je bij Competence Factory gekomen? Ik werk al een paar jaar samen met Chantal Schinkels, ook trainer bij Competence Factory. Toen zij werd gevraagd om e-commerce-trainingen te ontwikkelen, vroeg ze me of ik wilde helpen.   Wat doe je graag in je vrije tijd? Ik ben het liefst actief bezig: tennissen, voetballen of een stuk wandelen. Ik lees graag, ben erg geïnteresseerd in geschiedenis en trek regelmatig met m’n camper de natuur in.   Waar word je enthousiast van, wat drijft je? Ik hou ervan mensen te enthousiasmeren voor m’n vak. Ik krijg energie van samenwerken en leer graag van andere professionals.   Wat vind je het allerleukste aan je werk?  In dit vak staan mens én techniek centraal. Ik vind het leuk dat ik binnen m’n baan met beide zaken bezig ben.   Wat maak jouw trainingen zo goed en leuk?  In mijn trainingen bespreek ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en deel ik veel voorbeelden uit de praktijk. Door mijn enthousiasme over het vakgebied en mijn ervaring als trainer, weet ik mijn kennis goed over te brengen op de groep.  

Wij zijn trots op onze trainers!

 • Al onze trainers zijn gepassioneerde professionals die actief zijn in het werkveld
 • Onze trainers ontwikkelen hun eigen trainingen
 • Leg jouw praktijkcase voor aan een vakexpert en krijg praktische tips
 • Ook na de training kun je altijd bij de trainers terecht voor advies

Chantal Schinkels

Chantal heeft haar kennis over e-commerce vooral opgedaan door te dóen: tien jaar geleden begon ze een webshop, waarbij ze voor alles zelf verantwoordelijk was. Dat bleek een uitstekende leerschool, want zo leerde ze in razend tempo de kneepjes van vak kennen. Inmiddels begeleidt ze andere bedrijven bij hun e-commerce activiteiten, bijvoorbeeld door mee te denken over hun strategie en online zichtbaarheid. Verder deelt ze haar kennis via blogs en trainingen. En wist je dat Chantal een boek op haar naam heeft? “De IT Girl: hoe overleef je een door mannen gedomineerde werkvloer?” 

Jerry van Leeuwen

Zeg je Jerry, dan zeg je e-commerce. Met meer dan twintig jaar B2B-ervaring, is hij een echte kenner. Jerry begeleidt bedrijven die een e-commerceplatform willen opzetten. Hij kiest de juiste webshopbouwer en managet het project van A tot Z. Daarnaast is hij docent aan de Vrije Universiteit, waar hij lesgeeft in e-commerce-gerelateerde vakken. Hij heeft een eigen webshop en is voorzitter van de B2B Shopping Awards. Daarnaast is hij geïnteresseerd in verandertrajecten.

Deze cursisten gingen je voor:

Gemiddeld scoren onze E-commerce opleidingen een 9,3 volgens 14995 cursisten

Reviews

Gemiddelde waardering
9,3
Opbouw n.v.t.
Inhoud n.v.t.
Praktijkgericht n.v.t.
Trainer n.v.t.
Lunch n.v.t.

Klaar om de volgende stap in je carrière te zetten?

Start Naam Duur Prijs    
1 jun 2022
Start je Webshop met Shopify 2 dagen 825,- Bekijk training
15 jul 2022
Starten met je Webshop 1 dag 695,- Bekijk training
22 jul 2022
B2B E-commerce 1 dag 695,- Bekijk training
27 jul 2022
Verkopen via Marketplaces 1 dag 695,- Bekijk training
5 aug 2022
Cross-border E-commerce 1 dag 695,- Bekijk training
NR

Even overleggen?

Vind de training of opleiding die het beste bij je past! Nienke denkt graag met je mee.

Plan een gratis intake
Of neem contact op
NR

Nienke Rothuis
Opleidingsadviseur

You Got This!
Cursisten geven ons een 9,3 Onze cursisten belonen onze E-commerce opleidingen gemiddeld met een 9,3
Lees de reviews

Iets nog steeds onduidelijk?

Kijk eens bij onze veelgestelde vragen

 • Kan ik voor deze training/opleiding gebruik maken van het STAP-budget?
 • Kan ik een training of opleiding ook online volgen?
 • Kan ik alle trainingen volgen als ik nog geen ervaring heb?
 • Ik heb al wat ervaring. Welk niveau moet ik volgen?
 • Wie is mijn trainer?
 • Wat kan ik na de training(en) verwachten?
 • Wat als ik na afloop van de training(en) behoefte heb aan meer begeleiding?

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.