Brochure

Training Design Thinking

4 dagen • Utrecht • Met certificaat

Voor marketeers, designers en start-ups die op een creatieve manier willen innoveren.

Tarief ex. BTW 2.850,-
In 3 termijnen 950,-

Maarten Jurriaanse
Design Thinking

You Got This!
Onze cursisten geven ons een 8.7 Onze cursisten geven deze training een 8.7

030 207 8200Werkdagen van 8:30 tot 17:30

Training Design Thinking

Design thinking: de meest innovatieve merken ter wereld zoals Apple, Google en Tesla gebruiken het, en de meest toonaangevende universiteiten doceren het. Maar wat is Design Thinking? En hoe zet je het in als organisatie, merk of ondernemer? Tijdens deze vierdaagse Design Thinking cursus leer je denken als een ontwerper en werk je aan de hand van deze methode een eigen concept uit van A tot Z.

Deze vierdaagse training kun je niet remote volgen.

Inclusief gratis boek: Aan de slag met Design Thinking - Eveline van Zeeland

Aan de slag met Design Thinking

Wat is Design Thinking?

Design Thinking is een innovatiemethode waarmee organisaties creatief problemen oplossen en innovatieve oplossingen voor klanten vinden. Klanten of eindgebruikers staan centraal en er is veel ruimte voor creativiteit. Ontwerpdenken vergt afwisselend analytisch en creatief denken: je onderzoekt het gebruikersgedrag, verkent je opties en bedenkt oplossingen die je test om erachter te komen wat in de praktijk de beste resultaten creëert voor je eindgebruiker of klant. De methode is ook geschikt voor het oplossen van ingewikkelde organisatieproblemen.

Design Thinking kent vijf stappen:

 1. Empathie. Wat zijn de angsten, frustraties, wensen en dromen van mijn klant of eindgebruiker?
 2. Definitie. Wat is nu werkelijk het probleem of de uitdaging?
 3. Ideeën. Op welke manieren kunnen we het probleem oplossen?
 4. Prototype. Hoe komt de oplossing eruit te zien?
 5. Testen. Werkt de oplossing ook echt voor de eindgebruiker?

Wat kun je na het volgen van de training Design Thinking

Tijdens deze vierdaagse Design Thinking cursus ontwikkel je aan de hand van de Design Thinking-methode een concept van A tot Z.  Je leert de methode toepassen aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden, maar je gaat vooral zelf flink aan de slag. Je brengt een eigen casus uit je werkpraktijk mee naar de trainingsdagen. Het leereffect is het grootst als je alle methoden en technieken die je tijdens de opleiding leert ook direct in de praktijk toepast. Als je alle huiswerkopdrachten wilt maken, reken dan op ongeveer één dag per week studiebelasting. Na het afronden van de opleiding kun je onder andere:

 • Een stappenplan voor design thinking uitwerken
 • Interviewtechnieken toepassen om klantbehoeften beter te begrijpen
 • Creatieve technieken toepassen om nieuwe ideeën te genereren
 • Methodes gebruiken om de goede ideeën te selecteren en tegelijkertijd draagvlak te creëren voor de uitvoering
 • Een prototype ontwikkelen in de vorm van een website, een app en/of een promo-video
 • De waardepropositie van een sterk concept definiëren
 • Een concept overtuigend presenteren

Wie zijn de trainers?

Onze trainers staan met beide benen in hun vakgebied: buiten Competence Factory hebben ze een succesvolle baan of onderneming. Ze kunnen je dus altijd de laatste vakinhoudelijke nieuwtjes vertellen. Bovendien zitten ze vol praktische voorbeelden die ze in hun trainingen verwerken. Doordat we de groepen klein houden, heb je intensief contact met je trainer. Wij zorgen ervoor dat alle trainers elkaar regelmatig ontmoeten, zodat ze kennis en ervaringen kunnen uitwisselen om nog betere trainingen te geven. Komen jouw vragen pas na de training naar boven? Ook dan staan onze trainers voor je klaar. 

Maarten Jurriaanse

Maarten is ervan overtuigd dat we onze dromen kunnen waarmaken, als we onze verbeeldingskracht maar durven gebruiken. Na 6 jaar zweten en feesten als designer bij Studio Dumbar, startte hij in 2004 Ping-pong Design: een bureau dat merken, producten en verhalen ontwerpt in binnen- en buitenland. Hij ontdekte dat opdrachtgevers zich vaak niet aan hun woord houden. Sindsdien probeert Maarten aanbieders en gebruikers te verbinden, zodat teams voortaan alleen nog beloftes doen die ze wél kunnen waarmaken.

Lees meer
Maarten Jurriaanse Maarten Jurriaanse

Yuen Yen Tsai

Yuen Yen is een zelfstandig facilitator design thinking en samenwerkingscoach. Ze heeft ervaring met serious gaming, bij de overheid en in de ICT-sector. Ze heeft het meest geleerd door kansen te pakken, dingen uit te proberen en vooral door fouten te maken. Tijdens haar trainingen vertelt Yuen Yen je graag over haar eigen missers. Verder laat ze zien hoe je design thinking leert kennen en toepassen met een play-mindset . Zo word je de eigenaar van je eigen leerproces én je resultaten. 

Lees meer
Yuen Yen Tsai Yuen Yen Tsai

Vitas Kersbergen

Wie is de doelgroep, en welk probleem lossen we nou eigenlijk op? Hoe voegen we echt waarde toe voor gebruikers van een bepaald product? Van dit soort vragen wordt Vitas enthousiast. Hij studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit, om zich daarna in innovatie en design thinking te verdiepen. Inmiddels helpt hij als proposition hero allerlei ondernemers bij de ontwikkeling van sterke proposities. Daarnaast geeft hij trainingen, waarbij cursisten zoveel mogelijk zelf aan de slag gaan. Want design thinking is tof, maar design doing levert je de beste inzichten. 

Lees meer
Vitas Kersbergen Vitas Kersbergen

Ervaringen

Dit is de meest complete cursus die ik ooit heb gevolgd. In vier dagen ga je van het bedenken van een concept of product dat waarde heeft, naar het maken van een website, promotiefilm en een prototype voor een app. Klinkt veel en voor de leek misschien intimiderend, maar docent Minke Havelaar heeft stapsgewijs laten zien dat het heel goed mogelijk is. De opbouw was helder en behapbaar. De invulling was een goede balans van theorie en inspirerende voorbeelden van campagnes en sprekers. En de methode was met interactieve lessen en veel met elkaar meekijken perfect omdat alles wat je leert blijft hangen, en anderen opbouwende kritiek geven heel zinvol is voor je eigen creatieve proces. De sfeer waarbinnen dit alles plaats vond was prettig en dat is toe te schrijven aan de positief ingestelde docent. Haar ervaring en creativiteit maakte wat mij betreft het verschil bij deze cursus.

Tahirah Salomon, Graphic Designer bij de Volkskrant, via Springest

 

 

 

 

Voor wie is de training Design Thinking bedoeld?

Design thinking richt zich op iedereen die behoefte heeft om op een creatieve manier te innoveren. Mensen die minder willen vergaderen en meer willen doen. Dit zijn bijvoorbeeld marketeers, grafisch ontwerpers, art directors, project managers, content managers en social mediastrategen. Maar ook managers en CEO's zullen deze training als bijzonder nuttig (en plezierig) ervaren!

Het niveau van je medecursisten is hoog. Je netwerk breidt zicht uit met een aantal specialisten uit de marketing- of creatieve sector.

Lees de evaluaties van deze opleiding op Springest.

Na het volgen van de training ontvang je het certificaat Marketing Business School -  Design thinking.

Hoe bereid ik me voor?

Deze opleiding vergt thuiswerk. Reserveer tussen de trainingsdagen minimaal twee dagdelen om je concept steeds verder uit te werken.

Voorbeelden

Waarom Design Thinking?

We leven in een fantastische tijd. Een digitaal tijdperk waarin het dagelijks leven steeds comfortabeler wordt. Ook onze werkomgeving verbetert; we hebben meer zeggenschap over hoe we ons werk inrichten, en creativiteit en plezier op de werkvloer zijn tegenwoordig serieuze onderwerpen. Tegelijkertijd wordt onze omgeving steeds complexer. We hebben te maken met continue communicatie, snelle veranderingen, kritische klanten en slimme concurrenten.

When we embraced the internet we not just networked ourselves, we inadvertently also networked our problems.

Kees Dorst, Professor Design & Innovation, University of Technology Sydney

Voorheen konden we volstaan met 'engineer thinking'; bekende problemen oplossen met bestaande middelen. Een hogere omzet? Meer leads verzamelen en bestoken met emailaanbiedingen. Deze aanpak volstaat niet meer. Oude middelen leiden niet meer tot dezelfde resultaten. Daarbij zien we nieuwe, onbekende problemen en mogelijkheden. Daarom vraagt deze tijd om een nieuwe manier van denken. Denken als een designer, in plaats van als een ingenieur.

There is no more business as usual. Everything has changed, is changing and will continue to change.

Idris Mootee, auteur 'Design thinking for strategic innovation'

 

Hoe werkt Design Thinking?

Design thinking is een continu proces van klantwensen analyseren, problemen definiëren, ideeën genereren, prototypes ontwikkelen en aannames testen. Op deze manier werkt de Design thinker een concept uit waar écht behoefte aan is.

Design thinking kent vijf stappen:

 1. Empathie. Wat zijn de angsten, frustraties, wensen en dromen van mijn klant of eindgebruiker
 2. Definitie. Wat is nu werkelijk het probleem of de uitdaging?
 3. Ideeën. Op welke manieren kunnen we het probleem oplossen?
 4. Prototype. Hoe komt de oplossing eruit te zien?
 5. Testen. Werkt de oplossing ook echt voor de eindgebruiker?

Afbeelding: De vijf stappen in het Design thinking-proces

Is deze training ook beschikbaar als maatwerk?

Al onze trainingen en opleidingen zijn als maatwerk beschikbaar. Lees meer over onze in-company oplossingen

Hoe ziet het programma van de training Design Thinking eruit?

Dag 1

 • Innovatie en creativiteit: wat bepaalt het duurzame succes van een organisatie? Het antwoord ligt in een balans van behoud en durf, ratio en emotie, logica en intuïtie, tekst en beeld. Kortom: left brain, right brain.
 • Iedereen kan ontwerpen. Jij ook, ook al zegt je LinkedIn-profiel misschien iets anders. Design Thinking is geen exclusieve eigenschap van ontwerpers—alle grote vernieuwers op het gebied van literatuur, kunst, muziek, wetenschap, techniek en bedrijfsleven hebben het toegepast.
 • Design thinking methode: je ontdekt dat design thinking een iteratief proces is waarin duidelijke stappen te onderscheiden zijn. Deze eerste dag ontdek je aan de hand van een gegeven casus hoe je deze stappen kunt toepassen.

Dag 2

 • Vanaf de tweede dag neem je je eigen casus mee naar de training. Je bespreekt je casus en helpt elkaar de design challenge zo inspirerend mogelijk te formuleren.
 • Start with WHY: aan de hand van de Golden circle van Simon Sinek formuleer je jouw visie die aan de basis ligt van de conceptontwikkeling.
 • Innovatieparadox: een catch-22 houdt organisaties vaak in de greep waardoor innovatieve ideeën vaak niet van de grond komt. Je ontdekt aan de hand van inspirerende voorbeelden hoe je als organisatie uit deze catch-22 kunt breken.
 • Met behulp van oefeningen word je bewust van je eigen barrières om outside-the-box te denken en leer je hoe je je kunt losmaken van belemmerende denkkaders.
 • Prototyping met een website: je maakt een eenvoudige website bij wijze van prototype.

Dag 3

 • Ideeën genereren: je past creatieve technieken toe om een berg ideeën te bedenken en de beste daarvan te selecteren.
 • Visual thinking: je leert technieken waarmee je een concept snel kunt visualiseren.
 • Rapid prototyping: je krijgt inzicht in het belang van het snel tastbaar maken van ideeën.
 • Storytelling: je ontdekt hoe belangrijk storytelling is voor het ontwerpproces
 • Prototyping met video: je ontdekt welke tools er zijn om een eigen video te maken waarin je je concept uitlegt.

Dag 4

 • Presentatie: je pitcht je concept aan je medecursisten en docent.
 • Elevator pitch: je leert een concept te verwoorden in één zin.
 • Value proposition canvas: je werkt een deel van een verdienmodel uit waarmee je de waarde en betekenis van jouw concept voor de eindgebruiken verder kunt versterken
 • Visievorming: design thinking heeft net als andere methoden van innovatie voor- en nadelen. Vorm daarom je eigen mening de waarde van het toepassen van design thinking.
 • Reflectie: je blikt terug op waar je stond voor de training en kijkt wat het je tot nu toe heeft opgeleverd. En belangrijker nog, wat ga je er vanaf nu mee doen?
Het volledige programma op je gemak teruglezen?
  

Ontvang het volledige programma en de brochure van de training Design Thinking direct per mail


Ontvang het uitgebreide programma per mail
Gemiddelde waardering
8.7 (110)
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
NR

Nienke Rothuis
Opleidingsadviseur

You Got This!
Cursisten geven ons een 8.7 Cursisten geven deze training gemiddeld een 8.7 Lees de reviews

Reviews

Cursisten geven onze opleidingen gemiddeld een 9,3
Lees hoe we dat doen
Gemiddelde waardering voor de training Design Thinking
8.7 (110)
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Reviews van cursisten die deze training hebben gevolgd
Martha
13 mei 2024
Eindcijfer:9
Top training met een zeer bevlogen trainer! Mijn creativiteit kreeg een boost en ik werd flink uitgedaagd om buiten mijn comfortzone te stappen. De interactieve aanpak zorgde voor een nieuwe mindset waardoor ik problemen vanuit een ander perspectief bekijk en benader. Echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar extra creativiteit en een frisse kijk op dingen.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Jan Klaver
15 maart 2024
Eindcijfer:9
Op een leuke en ontspannen wijze vooral aan de slag gaan en zo werken aan ontwikkeling van vaardigheden
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Ozan
15 maart 2024
Eindcijfer:10
Superleuke trainer!
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Fatima Arraye
02 oktober 2023
Eindcijfer:9
Praktische training. Je kunt ervoor kiezen bepaalde onderdelen al in te zetten ipv het hele concept
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Iris
02 oktober 2023
Eindcijfer:9
Leuke balans tussen praktijk en theorie. Veel ruimte om de methodiek te ervaren
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Hanneke Timmers
02 oktober 2023
Eindcijfer:9
Veel praktische oefeningen en afwisseling, veel onderdelen die meteen toe te passen zijn
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Janneke wolfs
04 juli 2023
Eindcijfer:9
De opbouw, verbinding met praktijk, de creatieve werkvormen, goed gevulde theoretische rugzak, inspirerend en aanjagend .
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Fons van Mieghem
04 juli 2023
Eindcijfer:9
Met name de trainer: Maarten weet op een zeer prettige wijze de theorie over te brengen maar combineert dit met goede energizers, praktijkvoorbeelden en oefeningen.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Henk Knetsch
04 juli 2023
Eindcijfer:8
Door de casus gedurende de opleiding het proces van DT doorleven
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Judith Huijnen
04 mei 2023
Eindcijfer:8
De open blik, het luisterende oor en de hulp van Maarten
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Virmary
03 februari 2023
Eindcijfer:10
Alles, niks om op te merken.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Sylvia Mannaerts
07 januari 2022
Eindcijfer:9
Heel praktisch
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marloes Heusschen
07 januari 2022
Eindcijfer:8
In praktijk brengen van de theorie
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
gosia
03 november 2021
Eindcijfer:10
Dat we echt samen met leraar oefeningen meemaakten
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Lilian
03 november 2021
Eindcijfer:10
Interactief, speels, inspirerend
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Brigit van Berkel
03 november 2021
Eindcijfer:9
Dat het hele traject van doelstelling tot design in een nutshell wordt uitgelegd, mooie combi van theorie en praktijk
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
E Mutsaers
29 oktober 2021
Eindcijfer:9
Enthousiasme van Maarten
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Rob van Bemmelen
29 oktober 2021
Eindcijfer:10
Goed tempo, gevarieerde oefeningen, veel actie. De hoeveelheid stof is precies goed. Daarnaast was de docent (Maarten) zeer prettig, wist een goede sfeer te creëren waardoor er een goede energie in de lessen zat.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer n.v.t.
Lunch
Anne-Marie Verschoor
01 juli 2021
Eindcijfer:9
Inspirerend
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Soraya Landman
01 juli 2021
Eindcijfer:9
Goed toepasbaar in de praktijk
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Jolanda
23 april 2021
Eindcijfer:9
Opbouw, trainer, creatief proces, theoretische onderbouwing
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Keiko Chavers
29 maart 2021
Eindcijfer:8
Ik vond de trainer leuk die veel uit ervaring kon spreken, maakt theorie tastbaarder. Erg leerzaam dat je met verschillende mensen zit en ieder met z'n eigen case bezig is, je leert veel van elkaar.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
ans Christophe
06 januari 2021
Eindcijfer:8
modellen en plan
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Silvia Rollfs of Roelofs
28 oktober 2020
Eindcijfer:10
Leuke praktijkoefeningen, veel feedback, kleine fijne groep, leuke docent, deels online was geen probleem Top!
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Ray Op ten Berg
23 oktober 2020
Eindcijfer:9
De eye-opener dat de principes die heel familiar zijn, kunnen worden doorgetrokken naar willekeurig welk vraagstuk.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Najim Belkadi
08 oktober 2020
Eindcijfer:8
De toepasbaarheid, actualiteit en speelsheid.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Tjitske Cazemier
08 oktober 2020
Eindcijfer:8
De training is actief, er wordt gewerkt aan een doorlopende casus, veel doen, feedback op eigen casus. De cursus wordt gegeven door enthousiaste docenten, er zijn veel verschillende tools aangeleerd. Goede basis voor het werken met design thinking.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Chantelle de Ruijter
06 maart 2020
Eindcijfer:9
Positief, praktisch, inspirerend en een hele leuke trainster!
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Fleur
06 maart 2020
Eindcijfer:8
Het enthousiasme, de deskundigheid, het geduld van Fieke is top! Voldoende afwisseling van theorie en praktijk.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marieke Schoots
06 maart 2020
Eindcijfer:9
Het is een volledige introductie in design thinking. Naast theorie biedt de cursus veel mogelijkheden om te oefenen en te reflecteren. Vanuit inspirerende voorbeelden wordt steeds teruggegrepen op de dagelijkse praktijk van DT en die wisselwerking is leuk. We hadden ook een leuke actieve groep, fieke is een hele goede trainer
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marith blom
06 maart 2020
Eindcijfer:8
Veel interactie en inspirerende voorbeelden!
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Miguel Esmeijer
25 november 2019
Eindcijfer:8
Enthousiasmerende en ondersteunende begeleiding, heeft inspiratie gegeven en geleid tot duidelijke actiepunten. Inhoudelijk goede training welke mijn creatieve vaardigheden, met name op visueel denken heeft vergroot. Ik heb onder andere het tekenen opnieuw ontdekt.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Frank
25 november 2019
Eindcijfer:8
Van theorie naar praktijk. Veel oefenen met technieken. Van elkaar leren
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Roelof Otten
25 november 2019
Eindcijfer:9
Zeer interessante en uitdagende training. Fieke weet de mindset op een dusdanige manier uit te leggen dat je vanzelf enthousiast wordt. Onwijs veel geleerd waardoor ik elementen uit de training nu ook toepas in mijn dagelijkse werkzaamheden
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Lisanne
25 november 2019
Eindcijfer:8
Afwisseling tussen theorie, praktijk en doen! Hierdoor kon je gelijk het effect ervaren!
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Claudia Mayer
08 oktober 2019
Eindcijfer:10
Logische, strakke opbouw, relevante theorie en vooral toepassing in de praktijk. Mede-cursisten op hoge vakkennis niveau, daardoor waardevol peer-to-peer feedback. Gedreven en ervaren trainer. Leuke locatie, lekker lunch.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Pamela Folmer
08 oktober 2019
Eindcijfer:9
Ik vond de training leuk en leerzaam! De opleiding leert je denken in mogelijkheden in plaats van denken in beperkingen. Op een vernieuwende, creatieve manier problemen benaderen en oplossen zal van toegevoegde waarde zijn in mijn werk.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Christine Louter
07 oktober 2019
Eindcijfer:9
Startdag waarin gehele proces werd behandeld en waar direct geoefend moest worden, de komende 3 bijeenkomsten was er aandacht voor verdieping,
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
David de Wilde
24 mei 2019
Eindcijfer:9
Sterke balans tussen theorie, inspiratie en praktijkoefeningen. Leren door te doen. Ook veel inspiratie en hulp van je mede cursisten en trainer door het continu feedback geven op elkaars voortgang en presentatie. Top!
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Margo Elemans
24 mei 2019
Eindcijfer:9
Het is een Inspirerende training. Hetgeen je leert is direct toepasbaar in de praktijk. Veel nieuwe inzichten en werkvormen worden aangeboden. De training bestaat uit een goede combinatie van theorie en praktijk. De interactie met de groep vormt een waardevolle aanvulling. Fieke Sluijs heeft alle dagen als een zeer inspirerende trainer echt goed begeleid!
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
sander jansen
24 mei 2019
Eindcijfer:10
De docent Fieke Sluis is echt een super goed en motiverende persoon. De opbouw is prima en het laat je ook merken dat je meer kunt dan dat je verwacht had
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer n.v.t.
Lunch
Barbera Struis
24 mei 2019
Eindcijfer:10
Er was heel veel interactie tussen docent en de groep en deelnemers onderling. Het was heel inspirerend en zet ook echt aan tot actie en toepassing in de praktijk.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Noelle Sneep
24 mei 2019
Eindcijfer:9
Veel zelf oefenen, zodat je het concept echt ging doorleven de mogelijkheid direct zelf te werken aan een eigen case veel te leren van andere cursisten, door met hen mee te denken over hun cases de creativiteit van de docent, zij wist steeds weer een nieuw perspectief te bieden
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
annemarije
03 april 2019
Eindcijfer:8
goede enthousiaste docent is fieke met veel kennis die ze wilde overbrengen en wat haar is gelukt. ze maakt de stof concreet en heeft ons met vele technieken kennis laten maken.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Thijs Vrijsen
02 april 2019
Eindcijfer:10
De opbouw, de zelfreflectie, de samenwerking, het zelf doen, de relatie met de praktijk, de ondersteuning en hulp
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Rik
02 april 2019
Eindcijfer:9
Ik vond de opbouw heel sterk. Soms had ik het gevoel dat ik de draad kwijt raakte maar aan het einde van de dag of tijdens het maken van het huiswerk kwam het vaak al snel terug. Het boek hielp daar ook heel goed bij vond ik.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Mieke de Zeeuw
01 april 2019
Eindcijfer:10
Zeer waardevolle training die je veel inzichten geeft!
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Eef Neienhuijsen
13 november 2018
Eindcijfer:9
Pragmatisch effectief vriendelijkheid goede ambiance behulpzaam energiek
Ja ik raad deze training aan
Opbouw n.v.t.
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer n.v.t.
Lunch
Hubèrt de Groot
13 november 2018
Eindcijfer:9
Praktische vertaling naar eigen werk
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Linda Groeneveld
13 november 2018
Eindcijfer:8
de flow van alle onderwerpen. Er werd eerst een goede fundering gebouwd, waarop men later verder op kan bouwen. Door steeds nieuwe inzichten te krijgen, werd ik geconfronteerd met mijn eigen beperkte ideeën. Ik heb een vrijer geest gekregen :-) Ook fijn dat je alle samenvattingen binnen Dropbox kon downloaden. Kun je er later nog eens rustig naar kijken.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Herwin
25 april 2018
Eindcijfer:9
Veel zelf doen en in korte tijd mooie resultaten kunnen neerzetten.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Richard van Montfrans
25 april 2018
Eindcijfer:8
Prima. Goede stof en goede aansporing om zelf met dingen aan de slag te gaan.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marianne Lems
25 april 2018
Eindcijfer:7
Goeie combinatie tussen uitleg docente en zelf aan de slag gaan.
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Nanny Noya
19 maart 2018
Eindcijfer:10
De tempo zat er lekker in afgewisseld met wat rustige moment. Mooi in balans. Minke is een top trainer! De warming-ups in de ochtend zetten je focus gelijk op scherp. Fijn was ook dat we niet 2 dagen achtereen cursus hadden. Maar minstens een week tussen de cursusdagen hadden. Een mooie tijd om huiswerk te maken. In de gewone setting zou het teveel in een korte tijd zijn om überhaupt huiswerk te kunnen maken.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Gea Sijpkes
19 maart 2018
Eindcijfer:10
Zeer deskundige begeleiding door Minke. Stemt gied af op wat groep(sleden) nodig heeft. Veel inspiratie en energie opgedaan. Was een cadeautje!
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Astrid Aberson
01 november 2017
Eindcijfer:10
na korte uitleg, zelf heel veel dingen kunnen doen. Goeie tips om dingen te kunnen ontwikkelen
Ja ik raad deze training aan
Opbouw n.v.t.
Inhoud
Praktijkgericht n.v.t.
Trainer n.v.t.
Lunch n.v.t.
JHS van Dulm
01 november 2017
Eindcijfer:9
Veel in de praktijk brengen, niet alleen theorie. Presentaties geven, beoordelen
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Harun
01 november 2017
Eindcijfer:9
Heel informatief. Veel samenwerking en mooie voorbeelden van andere bedrijven.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch

Competence Factory - Creative Business School

Competence Factory is jouw favoriete opleidingsclub. Al dertig jaar bereiden we professionals voor op hun future job. We leggen op een hele belangrijke skill de nadruk: creativiteit. We leren cursisten om met plezier te werken aan wat hen boeit en positief vooruit te kijken naar hun next step. Dit doen we vanuit ons gezellige clubhuis in Utrecht: Space to Create. Zien we je snel?

Over Competence Factory Over Competence Factory
Eerstvolgende training
 • Vr 26 jul, vr 2 aug, vr 9 aug & vr 16 aug 2024
 • Utrecht
 • 4 dagen
 • Niveau hbo
 • Met certificaat
Krijg direct opleidingsadvies
Advies nodig? Bel direct met een van onze opleidingsadviseurs.
 
 

Klaar om de next step in je carrière te zetten?

Onze trainingen starten vanaf 6 personen. Meestal halen we dit aantal. Lukt dat niet, dan wordt de training maximaal twee keer verplaatst met een startgarantie voor één van deze data.

Start Locatie Tijden Prijs      
26 jul 2024
Startgarantie Utrecht 10:00 - 16:45 2.850,-
27 sep 2024
Startgarantie Utrecht 10:00 - 16:45 2.850,-
22 nov 2024
Startgarantie Utrecht 10:00 - 16:45 2.850,-
28 feb 2025
Utrecht 10:00 - 16:45 2.850,-
2 mei 2025
Utrecht 10:00 - 16:45 2.850,-
4 jul 2025
Utrecht 10:00 - 16:45 2.850,-
12 sep 2025
Utrecht 10:00 - 16:45 2.850,-
7 nov 2025
Utrecht 10:00 - 16:45 2.850,-
16 jan 2026
Utrecht 10:00 - 16:45 2.850,-
CF

Even overleggen?

Vind de training of opleiding die bij je past. Onze opleidingsadviseurs denken graag met je mee.

Plan een gratis intake
Of neem contact op
CF

Jessie
Relatiemanager B2B

Isa
Opleidingsadviseur

Nienke
Opleidingsadviseur

Jessie, Isa, Nienke
Opleidingsadviseurs

You Got This!
Cursisten geven ons een 8.7 Onze cursisten belonen onze opleidingen gemiddeld met een 8.7 .  Lees de reviews

Iets nog steeds onduidelijk?

Kijk eens bij onze veelgestelde vragen

 • Kan ik een training of opleiding ook online volgen?
 • Kan ik alle trainingen volgen als ik nog geen ervaring heb?
 • Ik heb al wat ervaring. Welk niveau moet ik volgen?
 • Wie is mijn trainer?
 • Wat kan ik na de training(en) verwachten?
 • Wat als ik na afloop van de training(en) behoefte heb aan meer begeleiding?

Krijg direct een offerte voor deze training

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan, direct op de mail. Wil je met je bedrijf een incompany training doen? Klik dan “zakelijk” aan.
Naam is verplicht
E-mail is verplicht

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Misschien vind je deze artikelen interessant

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Opgeslagen
Opgeslagen in favorieten