Opleiding Innovation Manager

Leer hoe je met Innovatiestrategie, Design thinking, Agile/Scrum, Design Sprints en Zakelijk Tekenen je organisatie versterkt

Voor 5.990,- excl. BTW   |   11 dagen

Je opleidingvoordeel is €1.060,-

Incompany training aanvragen
Volg deze training met je team of bedrijf. Voordeliger vanaf 5 personen.

Bas Jansen
Psychologie, Pedagogiek & Onderwijskunde

You Got This!
Onze cursisten geven ons een 8.9 Onze cursisten belonen deze opleiding gemiddeld met een 8.9

Opleiding Innovation Manager

Blijven innoveren is de enige manier om relevant te blijven in de markt. Zeker nu nieuwe technologieën elkaar snel opvolgen en klanten verwachten dat je in het tempo meegaat. Als innovation manager leid je de innovatie van organisaties in goede banen. Hiervoor heb je niet alleen kennis van nieuwe technologieën nodig, maar moet je ook weten hoe je kansrijke ideeën genereert én uitvoert. In de opleiding Innovation manager leer je hier de tools en technieken voor: Innovatiestrategie om een strategie uit te stippelen, Design Thinking om concepten te ontwikkelen, Zakelijk tekenen om ze te visualiseren, Agile/Scrum om ze succesvol in de praktijk te brengen, en Design Sprints om het hele proces te faciliteren binnen je team.

Zo is de opleiding opgebouwd

De opleiding Innovation Manager bestaat uit elf trainingsdagen en vijf trainingen die op elkaar aansluiten:

 

Wat doet een innovation manager?

Als innovation manager zorg je ervoor dat een organisatie blijft vernieuwen. Dit doe je vooral door te adviseren en faciliteren – in feite creëer je de voorwaarden die nodig zijn voor innovatie. Je maakt afspraken over werkwijzen, tools en technologieën en zorgt dat iedereen met nieuwe concepten aan de slag kan; of het nu om ideeëngeneratie of -uitvoering gaat.

Wat kun je na het volgen van de opleiding Innovation Manager

Na het afronden van deze opleiding kun je onder andere:

 • Je eigen innovatiemissie formuleren en deze koppelen aan de bedrijfsstrategie;
 • Innovatiedoelen stellen voor je organisatie;
 • Een budget opstellen voor innovatie;
 • Een stappenplan voor Design Thinking uitwerken;
 • Interviewtechnieken toepassen om klantbehoeften beter te begrijpen;
 • Brainstormtechnieken toepassen om nieuwe ideeën te genereren;
 • Methodes gebruiken om goede ideeën te identificeren en draagvlak te creëren voor de uitvoering;
 • Een simpele website, app en promo-video maken;
 • Tekenen inzetten om problemen op te lossen met teams;
 • Besluitvormingsprocessen visueel faciliteren;
 • Creatieve workshops faciliteren met tekenen;
 • Strategische plannen visualiseren;
 • Customer insights & customer journeys tekenen;
 • Een Agile-proces inrichten;
 • De resultaten van je Agile-proces meten en evalueren;
 • Design sprints faciliteren.

Wie zijn de trainers?

Onze trainers staan met beide benen in hun vakgebied: buiten Competence Factory hebben ze een succesvolle baan of onderneming. Ze kunnen je dus altijd de laatste vakinhoudelijke nieuwtjes vertellen. Bovendien zitten ze vol praktische voorbeelden die ze in hun trainingen verwerken. Doordat we de groepen klein houden, heb je intensief contact met je trainer. Wij zorgen ervoor dat alle trainers elkaar regelmatig ontmoeten, zodat ze kennis en ervaringen kunnen uitwisselen om nog betere trainingen te geven. Komen jouw vragen pas na de training naar boven? Ook dan staan onze trainers voor je klaar. 

Chantal Verweij

Chantal werkt al meer dan 25 jaar op het snijvlak van communicatie, digitalisering en innovatie. Met haar bedrijf Inspiratiebrigade helpt ze bedrijven en instellingen vooruitkijken, veranderen en innoveren. Daarbij gebruikt ze haar kennis van Design Thinking om teams en managers voorbij hun eigen aannames te brengen, zodat ze met en voor gebruikers gaan innoveren. Als ervaren spreker en dagvoorzitter weet Chantal de aandacht tijdens haar trainingen goed vast te houden. En als praktijkmens mixt ze theorie met hele praktische inzichten en how-to’s.

Lees meer

Anne Zeegers

Als zakelijk tekenaar visualiseert Anne elke dag lastige vraagstukken voor organisaties. Met simpele, duidelijke illustraties maakt ze informatie laagdrempeliger – en de wereld een stukje vrolijker. Toen ze een coachingstraject voor ‘ontwerpers met een identiteitscrisis’ volgde, kwam ze in aanraking met zelf trainingen geven. Inmiddels geeft ze regelmatig workshops en coacht ze ontwerptrajecten. In Annes trainingen krijg je alle ruimte om opdrachten naar je eigen hand te zetten, zodat je jouw manier van vertellen kunt doorontwikkelen.

Lees meer
Anne Zeegers Anne Zeegers

Maarten Jurriaanse

Maarten is ervan overtuigd dat we al onze dromen kunnen waarmaken, als we onze verbeeldingskracht maar durven aan te spreken. Na 6 jaar zweten en feesten als designer bij Studio Dumbar, startte hij in 2004 met 4 partners PingPong Design op: een creatief bureau dat merken, producten en verhalen ontwerpt voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Hij ontdekte dat de beloftes die opdrachtgevers aan klanten doen, vaak niet stroken met hoe zo’n opdrachtgever handelt. Sindsdien probeert Maarten de verbinding te leggen tussen aanbieders en gebruikers. Zodat teams voortaan wél radicale beloften kunnen doen én waarmaken. 

Lees meer
Maarten Jurriaanse Maarten Jurriaanse

Yuen Yen Tsai

Yuen Yen is een zelfstandige facilitator Design Thinking, met werkervaring in de ICT-sector, rijksoverheid en serious gaming. Ze is klassiek en universitair geschoold, maar heeft misschien wel meer geleerd van kansen pakken, proberen en – vooral – falen. Tijdens haar trainingen vertelt ze in geuren en kleuren over haar eigen missers. Verder laat ze zien hoe je met een play-mindset en een lichte, luchtige aanpak Design Thinking leert kennen en toepassen. Jij weet al heel veel. Yuen Yen helpt je dat eruit te halen, en iets concreets te creëren. Zo word je de eigenaar van je eigen leerproces en resultaten.

Lees meer
Yuen Yen Tsai Yuen Yen Tsai

Vitas Kersbergen

Wie is de doelgroep, en welk probleem lossen we nou eigenlijk op? Hoe voegen we echt waarde toe voor de mensen die de oplossing gaan gebruiken? Van dit soort typische Design Thinking-vragen wordt Vitas enthousiast. Hij studeerde Business Administration aan de Erasmus Universiteit, om zich daarna in innovatie en Design Thinking te verdiepen. Inmiddels helpt hij als ‘Proposition Hero’ allerlei ondernemers bij de ontwikkeling van sterke proposities, waarbij de klant centraal staat. Daarnaast geeft hij trainingen, waarbij cursisten zo veel mogelijk zelf aan de slag gaan. Want Design Thinking is tof, maar Design Doing levert je de beste inzichten op.

Lees meer

Jing Foon Yu

Als zelfstandig ontwerper ontwikkelt én begeleidt Jing digitale sessies op maat. Denk aan workshops, hackathons en brainstorms. Dat doet ze voor uiteenlopende klanten, zoals de VPRO en hogeschool InHolland. In haar designs maakt ze graag een knipoog, en ook in haar trainingen móet gelachen worden. Is Jing niet aan het werk, dan kookt ze ‘bizar veel’: als ambitieuze hobbykok probeert ze zelfs haar stadstuin om te toveren tot een eetbaar paradijs. 

Lees meer
Jing Foon Yu Jing Foon Yu

Anouk Benders

Anouk werkte negen jaar in de wereld van start-ups, scale-ups en fintechs. Ze was onder andere product owner, scrum master en teamcoach, en weet dus alles van Agile/Scrum. Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf, waarmee ze ondernemers en zelfsturende teams coacht en traint in duurzame groei en persoonlijk leiderschap. Volg je een training bij Anouk? Dan duik je flink de diepte in. Maar je leert ook handige tools kennen waar je meteen mee aan de slag kunt.

Lees meer
Anouk Benders Anouk Benders

Voor wie is de opleiding Innovation Manager bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor toekomstige innovators en professionals die meer impact en vernieuwing willen bereiken binnen organisaties. We zien veel business development managers, (afdelings)managers, projectleiders, ondernemers, marketing- en communicatieadviseurs.

Is deze opleiding ook beschikbaar als maatwerk?

Al onze trainingen en opleidingen zijn als maatwerk beschikbaar. Lees meer over onze in-company oplossingen

Hoe ziet het programma van de opleiding Innovation Manager eruit?

 • 1 Innovatiestrategie
  Dag 1
  • Innovatie begint bij helderheid. Wat bedóel je nou eigenlijk als je het over 'missie', 'visie' en 'strategie' hebt?   Oefen door een samenvatting van je eigen bedrijfsstrategie te maken.
  • Je huidige businessmodel is een perfecte start voor trendanalyses. Door je businessmodel op te schrijven, krijg je inzicht in je zwakke plekken en blinde vlekken.
  • Niet alle trends hebben impact op jouw businessmodel. Door de belangrijkste trends te identificeren, weet je waar innovatie een rol moet spelen.
  • Breng je bedrijfsstrategie, je businessmodel en je trendanalyse samen in je innovatiethesis. Formuleer in zinnen wat de rol van innovatie is voor je organisatie. 
  Dag 2
  • Zonder doelen weet je niet of je op de goede weg bent. Daarom formuleer je doelen voor je innovatiemissie. Innovatiedoelen kunnen procesgericht (bv. aantal experimenten uitgevoerd of aantal design sprints afgerond) of outputgericht zijn (omzet uit nieuwe producten of diensten).
  • Organisaties die alleen incrementeel vernieuwen, lopen het risico ingehaald te worden. Tijd om te kijken waar jouw organisatie staat. Met het horizonmodel zie je of je innovatieporfolio wel gebalanceerd genoeg is. Want balans betekent succes.
  • Ambidextere organisaties zijn in staat om hun huidige businessmodel efficiënt te laten draaien én te zoeken naar nieuwe markten. Maar hoe organiseer je dit? In een innovatielab? Waar ‘hang’ je dit op in de organisatie, of doe je dit juist buiten je organisatie om? Je leert wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende opties en maakt een keuze voor je eigen organisatie.
  • De innovatiemethode die je kiest, moet passen bij je organisatie. Wat is agile, design thinking, lean startup en businessmodel-ontwerp? En wat zijn de voor- en nadelen? Na een afweging bepaal je welke methode je zou voorstellen aan je directie.
  • Innovatie kost geld. Maar hoe budgetteer je dit het beste? Hier zijn verschillende manieren voor. Helpt de traditionele manier van plannen en budgetteren, of zijn er alternatieve methoden? En wat is de rol van de business case?
 • 2 Zakelijk Tekenen
  Dag 1 College 1
  • Wat maakt zakelijk tekenen zinvol?  
  • Basisvormen
  • Mensen en emoties tekenen
  College 2
  • Zelfvertrouwen krijgen in visualiseren
  • Hoe maak je meteen indruk met je tekeningen?
  • Workshops faciliteren met templates
  Dag 2 College 3
  • Feedback op je werk
  • Jouw beelden naar the next level
  • Train je visuele brein
  College 4
  • Datavisualisatie
  • Graphic facilitation
  • Tekenen van customer insights & customer journeys
  • Strategische plannen visualiseren
 • 3 Design Thinking
  Dag 1
  • Innovatie en creativiteit: wat bepaalt het duurzame succes van een organisatie? Het antwoord ligt in een balans van behoud en durf, ratio en emotie, logica en intuïtie, tekst en beeld. Kortom: left brain, right brain.
  • Iedereen kan ontwerpen. Jij ook, ook al zegt je LinkedIn-profiel misschien iets anders. Design Thinking is geen exclusieve eigenschap van ontwerpers—alle grote vernieuwers op het gebied van literatuur, kunst, muziek, wetenschap, techniek en bedrijfsleven hebben het toegepast.
  • Design thinking methode: je ontdekt dat design thinking een iteratief proces is waarin duidelijke stappen te onderscheiden zijn. Deze eerste dag ontdek je aan de hand van een gegeven casus hoe je deze stappen kunt toepassen.
  Dag 2
  • Vanaf de tweede dag neem je je eigen casus mee naar de training. Je bespreekt je casus en helpt elkaar de design challenge zo inspirerend mogelijk te formuleren.
  • Start with WHY: aan de hand van de Golden circle van Simon Sinek formuleer je jouw visie die aan de basis ligt van de conceptontwikkeling.
  • Innovatieparadox: een catch-22 houdt organisaties vaak in de greep waardoor innovatieve ideeën vaak niet van de grond komt. Je ontdekt aan de hand van inspirerende voorbeelden hoe je als organisatie uit deze catch-22 kunt breken.
  • Met behulp van oefeningen word je bewust van je eigen barrières om outside-the-box te denken en leer je hoe je je kunt losmaken van belemmerende denkkaders.
  • Prototyping met een website: je maakt een eenvoudige website bij wijze van prototype.
  Dag 3
  • Ideeën genereren: je past creatieve technieken toe om een berg ideeën te bedenken en de beste daarvan te selecteren.
  • Visual thinking: je leert technieken waarmee je een concept snel kunt visualiseren.
  • Rapid prototyping: je krijgt inzicht in het belang van het snel tastbaar maken van ideeën.
  • Storytelling: je ontdekt hoe belangrijk storytelling is voor het ontwerpproces
  • Prototyping met video: je ontdekt welke tools er zijn om een eigen video te maken waarin je je concept uitlegt.
  Dag 4
  • Presentatie: je pitcht je concept aan je medecursisten en docent.
  • Elevator pitch: je leert een concept te verwoorden in één zin.
  • Value proposition canvas: je werkt een deel van een verdienmodel uit waarmee je de waarde en betekenis van jouw concept voor de eindgebruiken verder kunt versterken
  • Visievorming: design thinking heeft net als andere methoden van innovatie voor- en nadelen. Vorm daarom je eigen mening de waarde van het toepassen van design thinking.
  • Reflectie: je blikt terug op waar je stond voor de training en kijkt wat het je tot nu toe heeft opgeleverd. En belangrijker nog, wat ga je er vanaf nu mee doen?
 • 4 Design Sprint Facilitator
  College 1
  • Design Sprints: introductie
  • Customer Journey Map als visuele weergave van een challenge
  • How Might We-notes: focussen op wat belangrijk is
  College 2
  • 4-step sketch: een methode om iedereen binnen het team te laten bijdragen aan concrete oplossingen
  • Decide: voorkomen dat je groep blijft steken in discussie en aannames
  • Prototype: binnen één dag met een team een prototype maken
  • Interviews: verschillende technieken om gestroomlijnde interviews mee af te nemen
 • 5 Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
  Dag 1 College 1
  • First things first: wat is het verschil tussen Agile, Lean, Kanban en Scrum?
  • Wat hebben ze met elkaar te maken?
  • Hoe zijn Agile, Lean, Kanban en Scrum relevant voor marketing, communicatie, sales en HRM?
  College 2
  • Het grote Scrum-plaatje: rollen, rituelen en artefacten
  • Wat ze je niet vertellen, maar wat je wel moeten weten over Agile en Scrum
  • Wat is een Sprint Review?
  • En wat is een Sprint Retrospective?
  Dag 2 College 3
  • Aan de slag met Scrum
  • Handige tools om te gebruiken
  • Aanloop naar je eerste Sprint
  College 4
  • Verdieping: Vision, Sprint Goal, Roadmap
  • Verdieping: Scaling Agile
  • Voorbereiding op je examen (Scrum Master of Product Owner)
  • Retrospective
Alles op je gemak teruglezen?
  

Ontvang het programma en de brochure van de opleiding Innovation Manager direct per mail


Ontvang het programma per mail
Gemiddelde waardering
8.9 (146)
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
CF

Bas Jansen
Psychologie, Pedagogiek & Onderwijskunde

You Got This!
Cursisten geven ons een 8.9 Cursisten geven deze training gemiddeld een 8.9
Lees de reviews

Reviews

Cursisten geven onze opleidingen gemiddeld een 9,3
Lees hoe we dat doen
Gemiddelde waardering voor de Opleiding Innovation Manager
8.9 (146)
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Reviews van cursisten die deze Opleiding hebben gevolgd
Renate Verschoor
29 september 2022
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
De combinatie van de inhoud van de training en de trainster zelf. Zij maakte het NOG leuker.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Rachel Drosterij
28 september 2022
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Trainster behandelde duidelijke voorbeelden. Goede uitleg en directe bruikbare feedback op huiswerk en lesopdrachten.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Carola Van Laerhoven
01 augustus 2022
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:10
Praktische vertaling
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Pieter Sonneveld
01 augustus 2022
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:9
Theorie en praktische toepassing. Goed in balans!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Syl van Beusekom
06 juli 2022
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Veel geleerd, veel tips, veel zelfvertrouwen gekregen. En dan nog heel veel woorden die echt geen meerwaarde hebben. Het was gewoon leuk!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Syl van Beusekom
06 juli 2022
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Veel geleerd, veel tips, veel zelfvertrouwen gekregen. En dan nog heel veel woorden die echt geen meerwaarde hebben. Het was gewoon leuk!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Yoshikuni Mogami Gonzalez
06 juli 2022
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Ja en nee, ik heb erg veel geleerd en het was heel leuk. Een hele competente trainer, heel veel nieuwe kennis en stof. Maar wellicht was meteen voor de infographic cursus gaan een beter idee.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marieke Hansma - de Jong
06 juli 2022
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Goede opbouw, veel tips, veel oefenen, hele fijne trainster
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Paul Spikmans
06 juli 2022
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Het heeft inzicht en handvaten geboden die ik in de dagelijkse praktijk kan toepassen
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Blandine Mayamba
17 juni 2022
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Uitleg
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
karin smid
03 juni 2022
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:8
trainer, juiste uitleg goed programma
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Eugene Klerkx
19 mei 2022
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:8
De aandacht en drive van trainster
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Thierry
19 mei 2022
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:9
Duidelijke voorbeelden en tools meegekregen om zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Rineke Spijker
18 mei 2022
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
De oefeningen/ van elkaar leren
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Hassan
25 april 2022
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Goede uitleg van de trainer. Er wordt goed naar je geluisterd.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Sylvia Mannaerts
07 januari 2022
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Heel praktisch
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marloes Heusschen
07 januari 2022
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
In praktijk brengen van de theorie
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Atilla Vigh
17 december 2021
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:8
Tempo
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch n.v.t.
gosia
03 november 2021
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
Dat we echt samen met leraar oefeningen meemaakten
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Lilian
03 november 2021
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
Interactief, speels, inspirerend
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Brigit van Berkel
03 november 2021
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Dat het hele traject van doelstelling tot design in een nutshell wordt uitgelegd, mooie combi van theorie en praktijk
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
E Mutsaers
29 oktober 2021
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Enthousiasme van Maarten
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
E Mutsaers
29 oktober 2021
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Enthousiasme van Maarten
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Rob van Bemmelen
29 oktober 2021
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
Goed tempo, gevarieerde oefeningen, veel actie. De hoeveelheid stof is precies goed. Daarnaast was de docent (Maarten) zeer prettig, wist een goede sfeer te creëren waardoor er een goede energie in de lessen zat.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer n.v.t.
Lunch
Nienke laan
20 oktober 2021
Training: Innovatiestrategie
Eindcijfer:8
Veel verschillende inzichten en hele praktische tips. Voor mij nog echt kijken hoe ik dit naar mijn specifieke werk/bedrijf kan vertalen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Jeroen van der Graaf
20 oktober 2021
Training: Innovatiestrategie
Eindcijfer:9
Zeer praktijk gericht
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Sandra baltissen
20 oktober 2021
Training: Innovatiestrategie
Eindcijfer:9
Super leuk! Leuk ook dat we met een kleine groep waren waardoor veel tijd was om ook van elkaar te leren
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Tim Lommerse
27 september 2021
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:10
Een erg open sfeer die uitnodigde tot actieve deelname. Daarnaast was er een goede balans tussen theorie en oefening. Ook erg prettig dat er veel aan verwachtibgsmanagement werd gedaan, mbt realistische stappen en verwachtingen tov jezelf voor na de training
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer n.v.t.
Lunch
Anne-Marie Verschoor
01 juli 2021
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Inspirerend
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Soraya Landman
01 juli 2021
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Goed toepasbaar in de praktijk
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Peter
17 juni 2021
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Bb
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Erwin Vermeul
17 juni 2021
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
De opbouw en uitdagingen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Jolanda
23 april 2021
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Opbouw, trainer, creatief proces, theoretische onderbouwing
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Hendrik de Vries
01 april 2021
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Fijne sfeer en op laagdrempelige wijze geleerd om effectief te tekenen. Verder was het vooral heel leuk! Ook was de opbouw heel stapsgewijs en pas je het geleerde meteen toe in de volgende stap!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Keiko Chavers
29 maart 2021
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
Ik vond de trainer leuk die veel uit ervaring kon spreken, maakt theorie tastbaarder. Erg leerzaam dat je met verschillende mensen zit en ieder met z'n eigen case bezig is, je leert veel van elkaar.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Michiel de Vos
23 maart 2021
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:9
Heel veel geleerd en ervaring opgedaan.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Anne-Marie Verschoor
23 maart 2021
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:9
De leeroefening met de case
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer n.v.t.
Lunch n.v.t.
Arti van Marrelo
15 maart 2021
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Ik vond de laagdrempeligheid, continue ondersteuning en de ruimte om fouten te maken erg fijn. Daarnaast is de accommodatie perfect, de ruimtes waarin de training gegeven wordt zeer goed en de algehele verzorging van iedereen op locatie boven verwachting. Ook het materiaal wat tijdens de training verzorgd wordt is uiterst fijn.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Mariska Oosterman
15 maart 2021
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Het sloot goed aan op iedereen z'n leerdoelen. Een goede combi van inspiratie en gelijk zelf oefenen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Jor
19 februari 2021
Training: Innovatiestrategie
Eindcijfer:9
Chantal is hele enthousiaste en gedreven verteller. Ze nam ons heel goed mee in de theorie, die ze vervolgens met praktijkvoorbeelden en eigen ervaring verder kon toelichten. Daardoor blijft alle info veel beter hangen en snap je veel beter hoe je innovatiestrategie toepast in je werk.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch n.v.t.
ans Christophe
06 januari 2021
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
modellen en plan
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Saskia
16 november 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Snel oppakbaar
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer n.v.t.
Lunch
Lisette
16 november 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Veel handvaten om verder aan de slag te gaan. Ook prettig om te oefenen tijdens de les en daar feedback op te krijgen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Anita Weggemans
16 november 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Tempo en oefeningen
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Silvia Rollfs of Roelofs
28 oktober 2020
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
Leuke praktijkoefeningen, veel feedback, kleine fijne groep, leuke docent, deels online was geen probleem Top!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Ray Op ten Berg
23 oktober 2020
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
De eye-opener dat de principes die heel familiar zijn, kunnen worden doorgetrokken naar willekeurig welk vraagstuk.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Najim Belkadi
08 oktober 2020
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
De toepasbaarheid, actualiteit en speelsheid.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Tjitske Cazemier
08 oktober 2020
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
De training is actief, er wordt gewerkt aan een doorlopende casus, veel doen, feedback op eigen casus. De cursus wordt gegeven door enthousiaste docenten, er zijn veel verschillende tools aangeleerd. Goede basis voor het werken met design thinking.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Tjitske Cazemier
08 oktober 2020
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
De training is actief, er wordt gewerkt aan een doorlopende casus, veel doen, feedback op eigen casus. De cursus wordt gegeven door enthousiaste docenten, er zijn veel verschillende tools aangeleerd. Goede basis voor het werken met design thinking.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Remco coppoolse
22 september 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Samengevat: Fijne begeleiding, ervaren docente, ontspannen sfeer, ruimte voor je eigen praktijk. Ik denk niet dat ik daarmee op 30 woorden zit...
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Alex Lucassen
22 september 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Het tempo, de leerstof, accomodatie en uiteraard de docenten. Plezierige wijze van lesgeven.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Stijn Visschedijk
03 september 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Er was een goede opbouw van basiskennis, naar toepassing met alle elementen in de praktijk
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Floor
03 september 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Goede en uitgebreide uitleg over hoe, wat en wanneer. Uitgebreide antwoorden op verdiepende vragen vanuit de cursisten en veel ruimte voor praktijk, oefenen en reflectie op persoonlijke leerproces.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Monique
03 september 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Ik vond dat er twee hele goede trainers voor de groep stonden. Ze gaven goede tips en deelde hun ervaringen. Doordat de groep klein was hebben we veel gehad aan elkaars feedback. Dat was heel prettig. De dagen zijn voorbij gevlogen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Nanda Nottelman
03 september 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Kleine groep, goede docenten, mooie locatie
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht n.v.t.
Trainer
Lunch
Melissa ten Hove
25 augustus 2020
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:10
-
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Angelique van der Kroft
17 juni 2020
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:8
Rustige trainer
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Erik van Oijen
17 juni 2020
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:8
De training biedt verschillende ter zake toepasbare tools om een gezamenlijk priduct te ontwikkelen. En geeft ibzicht in de winst die je boekt met testen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Willem v/d Boogaart
17 juni 2020
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:6
Duidelijk beeld gekregen van het faciliteren van DS
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Kim Bosman
17 juni 2020
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:10
De voorbeelden
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Femke van Oorschot
17 juni 2020
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:10
Fijne afwisseling tussen doen - leren en interactie
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marijke
10 juni 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Trainster Anne was duidelijk, enthousiast en zeer toegankelijk. Het tempo van de training was goed en de gebruikte sheets duidelijk. Er is veel interactie met de andere deelnemers, De training verveeld absoluut niet! De nieuwe locatie Is erg goed bereikbaar en goed ingericht inspelend op de Corona maatregelen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
George
10 juni 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Toegepast op persoonlijke behoefte
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Jan-Dirk Reijneveld
10 juni 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Prettige trainster, interessante inhoud, leuk gepresenteerd, dank!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Jos
10 juni 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Leuke opdrachten
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Willem vd Boogaart
10 juni 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Duidelijk
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Gerwald Radsma
09 maart 2020
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:10
Goede training, een goede aansluiting tussen theorie en praktijk. Veel inzicht gekregen over implementatie en hoe je er mee werkt.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Danielle Willemse
09 maart 2020
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:9
Heldere uitleg en opbouw van de training. Veel tips en goede handvatten. Zeer verhelderend. En prettige uitleg met praktijkvoorbeelden.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Pim Nusselder
09 maart 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Alles wat er beloofd werd, zat er in. Inspirerend en heel leerzaam. Alles is ook direct inzetbaar in de praktijk.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Lonneke Hoogstede
09 maart 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Fijne handvaten om zelf goed aan de slag te gaan
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Sophie Pape
09 maart 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
De opbouw, de oefeningen zelf, het huiswerk en hoe snel je het onder de knie hebt.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Chantelle de Ruijter
06 maart 2020
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Positief, praktisch, inspirerend en een hele leuke trainster!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Fleur
06 maart 2020
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
Het enthousiasme, de deskundigheid, het geduld van Fieke is top! Voldoende afwisseling van theorie en praktijk.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marieke Schoots
06 maart 2020
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Het is een volledige introductie in design thinking. Naast theorie biedt de cursus veel mogelijkheden om te oefenen en te reflecteren. Vanuit inspirerende voorbeelden wordt steeds teruggegrepen op de dagelijkse praktijk van DT en die wisselwerking is leuk. We hadden ook een leuke actieve groep, fieke is een hele goede trainer
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marith blom
06 maart 2020
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
Veel interactie en inspirerende voorbeelden!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Jolanda Hafkamp
27 februari 2020
Training: Innovatiestrategie
Eindcijfer:9
praktische toepasbaarheid in combinatie met relevante modellen en theorie
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Diana Weber
13 februari 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
De training Zakelijk Tekenen was super. In een fijne omgeving werken aan je visuele skills. Goed tempo, mooie voorbeelden en erg inspirerend.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Anne Marie Cleveringa
13 februari 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Hele prettige trainster. Handige pragmatische tips die ik direct ben gaan toepassen in mijn werk. Ik ben zeer enthousiast.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Arjan van de Vlag
30 januari 2020
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:8
Interessant, denk dat de inhoud direct toepasbaar is in de praktijk. Goede combinatie van theorie en praktijkoefeningen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Frans Willem van Abeelen
30 januari 2020
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:9
Direct toepasbaar, een aantal Oja momenten die nu van uit de praktijk kunt koppelen aan de theorie
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marieke
30 januari 2020
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:10
super veel praktijk voorbeelden en anecdotes
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Martijn Witteman
30 januari 2020
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:8
Goede opbouw Prima afwisseling van theorie en praktijk Prettige facilitator
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Diana Weber
30 januari 2020
Training: Design Sprint Facilitator
Eindcijfer:8
Goede voorbeelden, heldere positieve manier van training geven.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Noortje
16 januari 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Allereerst de docent. Bevlogen, enthousiast en straalt een fijn soort rust uit. Tijdens de training heel veel goede tips ontvangen en leuk en nuttig ook de oefeningen. Een hele waardevolle, creatieve & vooral super leuke training!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Nicole De Nijs
16 januari 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Ik kon met eigen input vanuit de praktijk aan de slag, het delen met elkaar en feedback krijgen van de groep en docente was prettig. Hele praktische tips en tools gekregen om mee aan de slag te kunnen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Sandra de Wit
16 januari 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Er was een goede combinatie tussen theorie en praktijk. Voldoende papier en materialen om mee te werken. Verder was alles goed verzorgd. Deskundigheid docent was prima. De vele voorbeelden waren nuttig en prettig.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Petra op \'t Root
16 januari 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Heel enthousiastmerend, ontspannen en leerzaam
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Sander nienkemper
16 januari 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Zeer nuttig en vooral leuk
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Wendy Broek
16 januari 2020
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Duidelijk, goede voorbeelden, 2 dagen goede keuze
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Nicole ten Voorde
10 december 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
De tijdsbesteding! Helder, eenvoud is de kracht! Ontspannen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Jolanda van Opijnen
10 december 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Leren door doen
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Wim Baars
10 december 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Relaxed maar toch doorgaan
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Annemarije Boermans
10 december 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Super tof
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Diana Weber
03 december 2019
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:9
De opbouw (geschiedenis, methodes, simulatie), het tempo, de heldere uitleg over de diverse methodes van deze training Agile en Scrum voor Marketing waren erg goed. Het ondersteunende beeldmateriaal hielp positief bij de uitleg en de simulaties raakten precies wat ik nodig had om deze werkwijze in te kunnen voeren in mijn bedrijf.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Rinske
03 december 2019
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:9
Goede sfeer, kleine groep. Was voldoende ruimte om vragen te stellen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw n.v.t.
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Miguel Esmeijer
25 november 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
Enthousiasmerende en ondersteunende begeleiding, heeft inspiratie gegeven en geleid tot duidelijke actiepunten. Inhoudelijk goede training welke mijn creatieve vaardigheden, met name op visueel denken heeft vergroot. Ik heb onder andere het tekenen opnieuw ontdekt.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Frank
25 november 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
Van theorie naar praktijk. Veel oefenen met technieken. Van elkaar leren
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Lisanne
25 november 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
Afwisseling tussen theorie, praktijk en doen! Hierdoor kon je gelijk het effect ervaren!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
sander jansen
19 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Goede complete opleiding met een hele fijne stimulerende docent
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht n.v.t.
Trainer
Lunch
klaas van der Meer
19 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Goede opbouw met mooie voorbeelden. Ervaren en bevlogen trainster. Prettige sfeer in de groep. Prima lokatie met centrale ligging. Uitdagend huiswerk. Leerzaam en leuk!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Angelique Verploegen
19 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
De balans tussen de theorie en de oefeningen die we zelf mochten maken.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
angelique bellemakers
19 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
ik ben uitgedaagd om in mijn praktijk zakelijk tekenen toe te passen
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Annuska Toebast-Wensink
19 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Goede trainster. Duidelijk en rustig en zeer kundig. Neemt tijd voor iedereen en zorgt dat iedereen persoonlijke tips krijgt. Top!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Annuska Toebast-Wensink
19 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Goede trainster. Duidelijk en rustig en zeer kundig. Neemt tijd voor iedereen en zorgt dat iedereen persoonlijke tips krijgt. Top!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Annuska Toebast-Wensink
19 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Goede trainster. Duidelijk en rustig en zeer kundig. Neemt tijd voor iedereen en zorgt dat iedereen persoonlijke tips krijgt. Top!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Annuska Toebast-Wensink
19 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Goede trainster. Duidelijk en rustig en zeer kundig. Neemt tijd voor iedereen en zorgt dat iedereen persoonlijke tips krijgt. Top!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Annuska Toebast-Wensink
19 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:8
Goede trainster. Duidelijk en rustig en zeer kundig. Neemt tijd voor iedereen en zorgt dat iedereen persoonlijke tips krijgt. Top!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Christine Vogelaar
19 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Hands on, meteen handvatten, fijne sfeer
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marjan Völlmer
06 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Leuk, informatief, toepasbaar en veel oefenmateriaal.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marlies
06 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Leuke, inspirerende en interactieve training.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Ineke Relve;dt
06 november 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Goede opbouw. Enthousiaste docente. `leuke groep.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Desiree Oudewaal
15 oktober 2019
Training: Agile en Scrum voor Marketing en Communicatie
Eindcijfer:8
Mahanaim heeft veel ervaring en geeft hierdoor ook veel praktijkvoorbeelden. Hij heeft geduld en aandacht voor vragen uit de groep.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Claudia Mayer
08 oktober 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
Logische, strakke opbouw, relevante theorie en vooral toepassing in de praktijk. Mede-cursisten op hoge vakkennis niveau, daardoor waardevol peer-to-peer feedback. Gedreven en ervaren trainer. Leuke locatie, lekker lunch.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Christine Louter
07 oktober 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Startdag waarin gehele proces werd behandeld en waar direct geoefend moest worden, de komende 3 bijeenkomsten was er aandacht voor verdieping,
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
danielle van den bor
10 september 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
toegankelijkheid van de trainer, leuk ingerichte ruimtes, alles goed geregeld
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Roelof Otten
10 september 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Aan het begin van de training had ik niet het idee dat ik uberhaubt een duidelijke schets kon maken. Dankzij Marieke ben ik erachter gekomen dat doormiddel van handige tips & tricks iedereen toch echt kan tekenen ;).
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Rob van Buijtene
10 september 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
kernachtig, samen en individueel. Duidelijke voorbeelden en tips.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marlies Oldenburg
07 augustus 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
De training doet een beroep op je creativiteit en laat je daarmee op een andere manier van denken. Je staat verbaast van wat je kan en dat verhoogt het plezier in de training.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Gea Sijpkes
07 augustus 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
de training was uitdagend. strak tempo zodat je ook echt aan het einde van de dag resultaat zag!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Gea Sijpkes
07 augustus 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
de training was uitdagend. strak tempo zodat je ook echt aan het einde van de dag resultaat zag!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Lieke
07 augustus 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Wat ik goed vond aan de training 'Zakelijk Tekenen': veel praktische oefeningen, handvatten, tips & ideeën. Goede en verzorgde locatie en leuke, professionele en kundige docente.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Lea van Rooijen
07 augustus 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Voor mij was het een duidelijke training om de tools van Photoshop te leren kennen. Een prettige mix tussen uitleg en meekijken op een groot scherm en praktisch bezig gaan. De tools worden op een prettige manier gedurende de twee dagen herhaald, waardoor alles goed blijft hangen.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Noelle Sneep
03 juli 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:7
Inspirerend, goede materialen Er wordt veel aangeraakt
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Barbera Struis
03 juli 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Deze training zet mijn creativiteit echt weer aan. Marieke heeft op professionele manier veel tools en tips gegeven waardoor ik echt weer zin heb om te gaan tekenen en dit nu zakelijk kan gaan inzetten.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Anne Zeegers
03 juli 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:9
Tijdens de training leer je vanaf de basis een praatplaat of andersoortige visualisatie maken. Van losse tekeningen die er 'af' uitzien, werk je naar een geheel aan visualisatie.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marloes Lubberding
03 juli 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Goede opbouw en actief aan de slag
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Jaap
03 juli 2019
Training: Zakelijk Tekenen
Eindcijfer:10
Goed
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
David de Wilde
24 mei 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Sterke balans tussen theorie, inspiratie en praktijkoefeningen. Leren door te doen. Ook veel inspiratie en hulp van je mede cursisten en trainer door het continu feedback geven op elkaars voortgang en presentatie. Top!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Margo Elemans
24 mei 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Het is een Inspirerende training. Hetgeen je leert is direct toepasbaar in de praktijk. Veel nieuwe inzichten en werkvormen worden aangeboden. De training bestaat uit een goede combinatie van theorie en praktijk. De interactie met de groep vormt een waardevolle aanvulling. Fieke Sluijs heeft alle dagen als een zeer inspirerende trainer echt goed begeleid!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
sander jansen
24 mei 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
De docent Fieke Sluis is echt een super goed en motiverende persoon. De opbouw is prima en het laat je ook merken dat je meer kunt dan dat je verwacht had
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer n.v.t.
Lunch
Barbera Struis
24 mei 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
Er was heel veel interactie tussen docent en de groep en deelnemers onderling. Het was heel inspirerend en zet ook echt aan tot actie en toepassing in de praktijk.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Noelle Sneep
24 mei 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Veel zelf oefenen, zodat je het concept echt ging doorleven de mogelijkheid direct zelf te werken aan een eigen case veel te leren van andere cursisten, door met hen mee te denken over hun cases de creativiteit van de docent, zij wist steeds weer een nieuw perspectief te bieden
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
annemarije
03 april 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
goede enthousiaste docent is fieke met veel kennis die ze wilde overbrengen en wat haar is gelukt. ze maakt de stof concreet en heeft ons met vele technieken kennis laten maken.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Thijs Vrijsen
02 april 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
De opbouw, de zelfreflectie, de samenwerking, het zelf doen, de relatie met de praktijk, de ondersteuning en hulp
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Rik
02 april 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Ik vond de opbouw heel sterk. Soms had ik het gevoel dat ik de draad kwijt raakte maar aan het einde van de dag of tijdens het maken van het huiswerk kwam het vaak al snel terug. Het boek hielp daar ook heel goed bij vond ik.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Mieke de Zeeuw
01 april 2019
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
Zeer waardevolle training die je veel inzichten geeft!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Hubèrt de Groot
13 november 2018
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Praktische vertaling naar eigen werk
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Linda Groeneveld
13 november 2018
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
de flow van alle onderwerpen. Er werd eerst een goede fundering gebouwd, waarop men later verder op kan bouwen. Door steeds nieuwe inzichten te krijgen, werd ik geconfronteerd met mijn eigen beperkte ideeën. Ik heb een vrijer geest gekregen :-) Ook fijn dat je alle samenvattingen binnen Dropbox kon downloaden. Kun je er later nog eens rustig naar kijken.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Herwin
25 april 2018
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Veel zelf doen en in korte tijd mooie resultaten kunnen neerzetten.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Richard van Montfrans
25 april 2018
Training: Design Thinking
Eindcijfer:8
Prima. Goede stof en goede aansporing om zelf met dingen aan de slag te gaan.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Marianne Lems
25 april 2018
Training: Design Thinking
Eindcijfer:7
Goeie combinatie tussen uitleg docente en zelf aan de slag gaan.
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Nanny Noya
19 maart 2018
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
De tempo zat er lekker in afgewisseld met wat rustige moment. Mooi in balans. Minke is een top trainer! De warming-ups in de ochtend zetten je focus gelijk op scherp. Fijn was ook dat we niet 2 dagen achtereen cursus hadden. Maar minstens een week tussen de cursusdagen hadden. Een mooie tijd om huiswerk te maken. In de gewone setting zou het teveel in een korte tijd zijn om überhaupt huiswerk te kunnen maken.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Gea Sijpkes
19 maart 2018
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
Zeer deskundige begeleiding door Minke. Stemt gied af op wat groep(sleden) nodig heeft. Veel inspiratie en energie opgedaan. Was een cadeautje!
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Astrid Aberson
01 november 2017
Training: Design Thinking
Eindcijfer:10
na korte uitleg, zelf heel veel dingen kunnen doen. Goeie tips om dingen te kunnen ontwikkelen
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw n.v.t.
Inhoud
Praktijkgericht n.v.t.
Trainer n.v.t.
Lunch n.v.t.
JHS van Dulm
01 november 2017
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Veel in de praktijk brengen, niet alleen theorie. Presentaties geven, beoordelen
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Harun
01 november 2017
Training: Design Thinking
Eindcijfer:9
Heel informatief. Veel samenwerking en mooie voorbeelden van andere bedrijven.
Ja ik raad deze opleiding aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch

Competence Factory - Creative Business School

Competence Factory is jouw favoriete opleidingsclub. Al dertig jaar bereiden we professionals voor op hun future job. We leggen op een hele belangrijke skill de nadruk: creativiteit. We leren cursisten om met plezier te werken aan wat hen boeit en positief vooruit te kijken naar hun next step. Dit doen we vanuit ons gezellige clubhuis in Utrecht: Space to Create. Zien we je snel?

Over Competence Factory Over Competence Factory
Eerstvolgende startdatum
 • do 13 oktober 2022
 • Utrecht
 • 11 dagen
 • Met diploma
8.9
(146)
Krijg direct opleidingsadvies
Advies nodig? Bel direct met een van onze opleidingsadviseurs.
 

Klaar om de next step in je carrière te zetten?

Start Locatie Tijden Prijs      
13 okt 2022
Utrecht 10:00 - 16:45 5.990,- Je opleidingvoordeel
Is €1.060,-
15 dec 2022
Utrecht 10:00 - 16:45 5.990,- Je opleidingvoordeel
Is €1.060,-
15 feb 2023
Utrecht 10:00 - 16:45 5.990,- Je opleidingvoordeel
Is €1.060,-
13 apr 2023
Utrecht 10:00 - 16:45 5.990,- Je opleidingvoordeel
Is €1.060,-
16 jun 2023
Utrecht 10:00 - 16:45 5.990,- Je opleidingvoordeel
Is €1.060,-
16 aug 2023
Utrecht 10:00 - 16:45 5.990,- Je opleidingvoordeel
Is €1.060,-
16 okt 2023
Utrecht 10:00 - 16:45 5.990,- Je opleidingvoordeel
Is €1.060,-
12 dec 2023
Utrecht 10:00 - 16:45 5.990,- Je opleidingvoordeel
Is €1.060,-
CF

Even overleggen?

Vind de training of opleiding die bij je past. Onze opleidingsadviseurs denken graag met je mee.

Plan een gratis intake
Of neem contact op
CF

Jessie
Opleidingsadviseur

Nienke
Opleidingsadviseur

Marianne
Clientmanager L&D

Jessie, Nienke, Marianne
Opleidingsadviseurs

You Got This!
Cursisten geven ons een 8.9 Onze cursisten belonen onze opleidingen gemiddeld met een 8.9
Lees de reviews

Iets nog steeds onduidelijk?

Kijk eens bij onze veelgestelde vragen

 • Kan ik voor deze training/opleiding gebruik maken van het STAP-budget?
 • Kan ik een training of opleiding ook online volgen?
 • Kan ik alle trainingen volgen als ik nog geen ervaring heb?
 • Ik heb al wat ervaring. Welk niveau moet ik volgen?
 • Wie is mijn trainer?
 • Wat kan ik na de training(en) verwachten?
 • Wat als ik na afloop van de training(en) behoefte heb aan meer begeleiding?

Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Misschien vind je deze artikelen interessant

27 september 2022 | Noortje Noy

Google Analytics 4 vs Universal Analytics: wat is het verschil?

Het is de hoogste tijd om over te stappen naar GA4, want UA verwerkt vanaf mid 2023 geen data meer. Google Analytics 4 vs Uni…

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.