Omscholen

Zoek je een nieuwe baan, misschien wel in een compleet ander vakgebied? Dan kan het zijn dat je nog niet alle nodige kennis paraat, of skills in de vingers hebt. Met een omscholingstraject van Competence Factory bereid je je goed voor op je nieuwe carrière.

Bij ons kun je je omscholen tot online marketeer, webdeveloper, UX- of webdesigner, communicatiespecialist, graphic designer, motion designer of dataspecialist.

Volg een omscholingstraject
Lees meer over omscholing
You Got This!
Start vandaag nog jouw omschool traject
Altijd in Utrecht aan het stationsplein
Kleine groepen: aandacht voor jouw leerdoelen
Ervaren trainers uit de praktijk
Serious fun: leer met plezier

Ontdek wat jouw ‘future job’ is

Ben je een creatieveling, of meer van de cijfers? Goed in communicatie, of schrijf je liever code? Weet je nog niet precies waar je talent ligt, dan is het slim om dat eerst uit te zoeken.

In een telefonisch adviesgesprek kunnen we je hierbij helpen. Maar je kunt ook de diepte in en Design Think Your Career in a Day volgen. Tijdens deze loopbaanontwikkeling training ontwikkel je een helder beeld van je ‘future job’, en van je route daarnaartoe. Je definieert en test carrièremogelijkheden, vergelijkt je opties en onderzoekt hoe ze zich in de komende vijf jaar zullen ontwikkelen. Aan het eind van de dag heb je een strak plan waarmee je met vertrouwen de sprong kunt wagen.

Design Think your Career

Waarom omscholen?

Een nieuwe baan vinden is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als de kansen in je vakgebied kleiner zijn geworden, bijvoorbeeld doordat de markt of de aard van het werk is veranderd. In dat geval kan het slim zijn om jezelf om te scholen. Je leert dan skills voor een baan die buiten je eigen branche valt. Een branche waarin je wél makkelijk aan de slag kunt.

Er zijn allerlei redenen te bedenken om jezelf om te scholen. Misschien wil je gewoon iets anders doen, omdat je niet helemaal gelukkig bent met je huidige baan. Misschien wil je een onderneming starten. Maar het kan ook zijn dat jouw vakgebied langzaam verdwijnt, of dat je moeite hebt om je bestaande of vorige baan mentaal of fysiek vol te houden.

De onderdelen van het trajectStart
Talentanalyse twv € 295: een uitgebreid persoonlijk rapport met jouw talenten

Workshop
Dagprogramma Design Think your Career, inclusief lunch twv €895

Workshop
Een online masterclass uit ons portfolio, verdeeld over twee sessies twv €595

Wat kun je na afloop?

  • Je komt erachter wat echt belangrijk voor je is
  • Je ziet carrière-oplossingen die je eerder nog niet zag
  • Je vindt balans en succes in je carrière
  • Met de online masterclass heb je je eerste stap naar een specialisatie gezet

Subsidie aanvragen voor omscholing

Heb je besloten dat je jezelf gaat omscholen, en heb je een opleiding gevonden die bij je past?
Super! Misschien kun je aanspraak maken op subsidie:Hoe werkt NL Leert Door

Je hebt nu geen werk

Als je werkloos bent en staat ingeschreven bij het UWV, heb je kans dat zij een opleiding voor je vergoeden. Dat doen ze bij opleidingen die leiden tot kansrijke beroepen – en dat geldt voor veel van de opleidingen die wij aanbieden!

Ben je geïnteresseerd in een van onze opleidingen? Neem dan contact met ons op. Wij maken een offerte voor je die je via je loopbaancoach aanbiedt aan het UWV. Meestal hoor je binnen een maand of de offerte geaccepteerd is, en in de meeste gevallen kun je dan meteen aan de slag! Wij houden in de tussentijd een plekje voor je vrij.

Voor wie is dit bedoeld

Je werkt, maar wilt je toch om- of bijscholen

Ook als je niet werkloos bent, kun je subsidie krijgen van de overheid. Daarvoor moet je nog wel even geduld hebben. In 2022 komt het STAP-budget beschikbaar. De overheid maakt jaarlijks 200 miljoen euro vrij voor omscholing en bijscholing, voor een bedrag van maximaal 1.000 euro per persoon. Is die 200 miljoen euro op? Dan moet je wachten tot het nieuwe jaar. Je kunt de subsidie straks aanvragen via het UWV. Zodra dat mogelijk is, laten we het hier weten. Tot die tijd mag je de kosten voor een opleiding fiscaal aftrekken van je inkomen.

Misschien heb je ook een persoonlijk opleidingsbudget van je werkgever te besteden. Bekijk je contract of neem contact op met HR of je manager.

Even overleggen?

Vind de training/opleiding die het beste bij je past! Career Coach Nienke denkt graag met je mee!

Plan een gratis intake Direct contact: 030-2078200

Nienke Rothuis
Training consultant
@Competence Factory

Waarom omscholen bij Competence Factory?

Al 30 jaar bereiden we professionals voor op hun future jobs. In 1990 waren we de eerste met internettrainingen en nieuwe media-opleidingen. Anno 2021 zijn we nog steeds trendsetter met opleidingen in design thinking, online marketing, webdesign en UX.

Zo werkt Competence Factory aan de skills die morgen van professionals worden gevraagd. Meer informatie? Hier lees je meer over ons.

Esther Roest
Schoolde zichzelf om van HR Adviseur naar online marketeer/communicatiespecialist

Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat ik mijn nieuwe baan heb gekregen doordat ik me heb omgeschoold bij Competence Factory. Ook voel ik me veel zekerder in mijn functie, daar ben ik heel blij mee!

Kies jouw omscholingstraject

We hebben negen opleidingsclusters die je voorbereiden op je future job. Kom meer te weten over onze creatieve opleidingen

Gratis omscholingsadvies

Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Bel ons dan voor gratis opleidingsadvies. Onze opleidingsadviseurs zitten voor je klaar!

Plan een gratis intake Direct contact: 030-2078200

Nienke Rothuis
Training consultant
@Competence Factory

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.