Cursus Adobe Premiere Pro Videomontage Gevorderd Adobe Authorized Training Center

Adobe Premiere Pro is een van de toonaangevende programma's op het gebied van videomontage.

Is het je ooit opgevallen dat wanneer iemand in een film lacht of huilt, je merkt dat je een soortgelijke uitdrukking maakt? Een kleine geruststelling: Je bent niet de enige! Door de spiegelneuronen in ons brein, zijn wij “geprogrammeerd” om dit gedrag te vertonen.* Het is dus een “letterlijk” onweerstaanbaar effect.

We love video: Dat we van video houden, is ook terug te zien ons online gedrag. Maar liefst 75% van al het internetverkeer in 2017 kwam door het bekijken van online video’s. Sterker nog; de schatting is dat dit in 2022 zal toenemen tot maar liefst 82%. De kracht van video gebruiken wordt steeds toegankelijker en is niet meer enkel beperkt tot de grote regisseurs & producenten of bedrijven met een immens marketing-budget. Ook voor jou is het nu binnen handbereik om met Adobe Premiere Pro CC professionele videomontages te maken.

Heb je al ervaring in Premiere Pro CC, dan is deze training de juiste keuze voor jou. Heb je weinig of geen ervaring? Bekijk dan onze cursus: Adobe Premiere Pro Videomontage Basis.

* Meerdere onderzoeksresultaten:

1. Goldstein, Bruce. (2011). Cognitive Psychology: Connecting Mind, Research and Everyday Experience, 3rd Edition. Wadsworth, Inc.

** Cisco Visual Networking Index: Forecast and Trends, 2017–2022 https://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/visual-networking-index-vni/white-paper-c11-741490.html

Videomontage behoort tot de belangrijkste aspecten bij de productie van een video. Of het nou is om jouw eigen vlogs te maken, merkwaarde te creëren of heb je een brandend verlangen om een eigen speelfilm te maken? Een productie maak of breek je op de “montagetafel”. Adobe Premiere Pro is één van de meest complete editing software. Daarnaast werkt Premiere Pro CC makkelijk samen met Adobe Photoshop, After Effects of Audition.

Wat kun je na het volgen van de Cursus Adobe Premiere Pro Videomontage Gevorderd

Na het volgen van de training Adobe Premiere Pro Videomontage Gevorderd voel jij je volledig thuis in Premiere Pro. Alle geavanceerde aspecten van het monteren in Premiere Pro komen aan bod van computerinstellingen tot het exporteren naar social media. Na het volgen van de training ben je in staat om:

 • Premiere Pro optimaal in te stellen om de beste prestaties te ervaren,
 • jouw montage inhoudelijk te verbeteren, - gevorderde videotechnieken toe te passen,
 • de audio van jouw clip te mixen,
 • kleuren te corrigeren en graden,
 • Premiere Pro te linken met andere Adobe programma’s,
 • video’s te exporteren en
 • jouw specifieke wensen onder de knie te krijgen.

Wil jij ontdekken wat er allemaal mogelijk is binnen dit programma en de fijne kneepjes van Adobe Premiere Pro leren? Volg dan de training Adobe Premiere voor gevorderden. Indien je weinig of geen ervaring hebt met Premiere Pro, bekijk dan onze basistraining videomontage Premiere Pro.

Wie is de trainer?

Als zoon van van filmmaker heeft Riaz Abdoelrahman het filmvak met de paplepel meegekregen. Als kind gluurde hij al mee om te zien wat al die editors, die dagelijks over de vloer kwamen, aan het doen waren. Als tiener was Riaz al betrokken bij televisieproducties voor de NPO. Naast de werkzaamheden in de filmsector heeft Riaz ook zijn diploma Commerciële Economie – Marketing & Sales behaald. Het marketingproces, vooral het op een creatieve manier overbrengen van gevoel door middel van een verhaal, heeft volgens hem veel overeenkomsten met het produceren van films en documentaires.

Riaz beschouwt de montage als één van de belangrijkste aspecten van het produceren van video’s: “Als editor is het jouw verantwoordelijkheid om van het aangeleverde materiaal een eindproduct te maken dat de kijker blijft boeien. Je maakt of breekt een productie tijdens de montage.” Riaz produceert met zijn mediabedrijf, Colours Media, vooral documentaires voor overheden en non-profitorganisaties. Voor commerciële bedrijven is Colours Media de partner in (online) videocontent.

Programma van de cursus Adobe Premiere Pro Videomontage Gevorderd

Om te waarborgen dat jij de theorie niet enkel kent, maar ook in het vervolg toe kan passen, worden de onderstaande thema’s behandeld door middel van praktijkopdrachten.

Dag 1

 • De computer optimaal instellen voor video-montage: Premiere Pro biedt vele opties aan die invloed hebben op de snelheid van de computer. Wat zijn de beste instellingen om de prestaties van Premiere Pro te verbeteren?
 • Basistheorie video en audio: Wat zijn frames per second en hoe heeft dit invloed op mijn montage? De technische basis van digitale video wordt in dit gedeelte uitgelegd. Door deze basiskennis ben je beter in staat problemen tijdens de edit te verhelpen.
 • Gevorderde technieken videomontage: Wil jij jouw kijkers visueel verrassen? Leer welke effecten er mogelijk zijn binnen Adobe Premiere Pro CC.
 • Tips & Tricks: Welke basisprincipes van film zijn noodzakelijk om een goede edit te maken? Wat is jouw werkwijze binnen Premiere? Werk jij ook met keyboard shortcuts? We hebben allemaal ervaring met Premiere Pro. Wat kunnen we van elkaar leren?

Dag 2

 • Geluid- en muziekmontage bij beeld: Hoe mix ik dialoog en muziek tot een geheel?
 • Kleurcorrectie / colour grading: Binnen Premiere Pro CC zijn er steeds meer opties om kleuren aan te passen. Hoe kan ik met Lumetri kleuren corrigeren?
 • Het exporteren van jouw productie: Hoe kan ik mijn eindproduct exporteren voor bijvoorbeeld internet?
 • Samenwerking met overige Adobe Programma’s: Eén van de grote pluspunten van Premiere is de samenwerking met andere bekende Adobe-programma’s, zoals bijvoorbeeld Adobe Photoshop en Audition. Leer hoe je deze programma’s met elkaar kan linken.
 • Specifieke wensen van de cursisten: Heb je brandende vragen? Altijd al iets specifieks over Premiere Pro willen weten? Laat het weten en we behandelen de vraag gezamenlijk.

 

Voor wie is de cursus Adobe Premiere Pro Videomontage Gevorderd bedoeld?

Deze gevorderden training is bedoeld voor hen die zelf al langer met Premiere Pro werken, of minimaal onze Premiere Pro Basistraining hebben gevolgd.

Tip: Ook als update (als je met een oudere versie werkte) is deze training zeer geschikt.

Welke software heb ik nodig?

Tijdens onze cursussen Adobe Premiere Pro gebruiken wij de Premiere Pro CC.

Cursusdata

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
23
mei
Do 23 mei & vr 24 mei 2019 Do 23, vr 24 mei
Utrecht
849,-
Neem optie
9
sep
Ma 9 sep & di 10 sep 2019 Nu met 15% Early Bird korting Ma  9, di 10 sep
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
722,-
Neem optie
4
dec
Wo 4 dec & do 5 dec 2019 Nu met 15% Early Bird korting Wo  4, do  5 dec
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
722,-
Neem optie
9
mrt
Ma 9 mrt & di 10 mrt 2020 Nu met 15% Early Bird korting Ma  9, di 10 mrt
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
722,-
Neem optie

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events