Wat is Adobe After Effects?

Adobe After Effects is een van de populairste motion design pakketten ter wereld. Motion design is het vakgebied waarin je ‘vaste’, grafische beelden tot leven wekt door ze in beweging te brengen. Denk aan de bewegende vormen en visuele elementen in een video. Motion designers werken graag met After Effects, omdat het programma ontzettend veel mogelijkheden biedt. 

 

Maak fantastische effecten 

Maar met Adobe After Effects kun je niet alleen vormen in beweging zetten. Zoals de naam al verklapt, kun je er ook fantastische effecten mee maken. Stel dat je een video hebt opgenomen waarin acteurs een middeleeuwse veldslag naspelen. Dan kun je in After Effects de zwaarden extra laten oplichten. Maar je kunt ook effecten toevoegen die niet in je oorspronkelijke footage zitten. Zet bijvoorbeeld de weersomstandigheden naar je hand: creëer een scène met storm, regen, sneeuw - of juist een zonnetje. 

 

Voeg credits en titels toe

Ook de opening credits, aftiteling en andere teksten in een film kun je toevoegen met After Effects. Geef ze weer zoals jij wilt: rollend over het scherm, inspringend, roterend. Jij dirigeert. 

 

Haal dingen weg

In Adobe After Effects kun je niet alleen afbeeldingen aan video’s toevoegen, je kunt ook ongewenste objecten (of personen) uit beeld verwijderen. Zo kun je je video helemaal naar jouw wens inrichten. Het is zelfs mogelijk om in After Effects VR-video’s te maken, waarmee je de kijker midden in de actie zet.

 

Maak complete animaties

After Effects is ook hét programma om animaties mee te maken. Dat kunnen kleine effecten zijn, maar ook complete animatievideo’s waarin je met door jou ontworpen personages, objecten en elementen een volledig verhaal vertelt. 

 

Koppel After Effects aan andere Adobes

Adobe After Effects sluit nauw aan op andere Adobe-programma’s. Als je als designer al ervaring hebt met bijvoorbeeld Illustrator of Photoshop, dan kun je je skills dus ook in After Effects gebruiken. Door de verschillende Adobe-programma’s met elkaar te combineren, kun je complete sets en werelden creëren.

 

Alles kan

Wist je dat bijna elk reclamespotje dat je ziet, gemaakt is in After Effects? Om je echt een goed beeld van de mogelijkheden te geven, heeft trainer Ruben van Esterik dit filmpje gemaakt:

 

Iets voor jou?

Wil jij met After Effects aan de slag? Elke maand geeft Ruben de training Adobe After Effects basis. Na afloop kun je zelf effecten en animaties creëren. Ken je After Effects al, maar wil je meer mogelijkheden onder de knie krijgen? Dan is de training Adobe After Effects gevorderd iets voor jou. Meteen omscholen tot After Effects expert? Kies dan voor de opleiding Animation Designer!

 

Ruben van Esterik

Coca-Cola, ­American Express, Rabobank, Shimano: motion designer Ruben van Esterik heeft al voor veel mooie merken mogen werken. En nog steeds vindt hij zijn vak geweldig, want geen werkdag is hetzelfde. De ene keer verzorgt hij een lichtprojectie op de Dam, de volgende keer verdiept hij zich voor een animatie in Piet Mondriaan. Bij Competence Factory geeft hij verschillende media-designtrainingen, zoals Video en Animatie en Adobe After Effects basis en gevorderd. Dat zijn energieke programma’s waarin hij alles uit de beschikbare tijd haalt.

 


Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.