Adobe Animate

Animate staat ook wel bekend als het nieuwe Adobe Flash. Klopt denk je? Het is niet geheel onjuist, alleen is Animate inmiddels veel verder ontwikkeld. Je kunt er tegenwoordig verschillende soorten mooie, interactieve animaties mee in elkaar zetten.

In Animate werk je met vectorbestanden. Hiermee blijft je beeld scherp, ook als je hem groter of kleiner maakt. Ideaal voor bijvoorbeeld een banner of billboard. Je kunt op deze manier zelf animaties ontwerpen, uitvoeren en klaarzetten voor websites of digitale publicaties.

Animate onderscheidt zich van After Effects op het gebied van interactiviteit. Je gebruikt het bij uitstek om games voor spelcomputers of mobiele apps mee te maken. Alles wat je met Animate maakt kun je omzetten naar het web. Iets wat met After Effects niet kan.

Animate is vooral interessant voor grafisch ontwerpers, webdesigners en creatievelingen die interactieve, online content willen creëren.

Hier een voorproefje van hoe Animate werkt en wat je ermee kunt.

 

Adobe After Effects

Wil je animaties toevoegen aan een bestaande video? Gebruik dan Adobe After Effects. Hiermee maak je tekstanimaties, en werk je met lagen en maskers. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van het weer in een bepaalde scene, door het heel hard te laten regenen of sneeuwen. Ook kun je een animatie from scratch opbouwen. After Effects animaties zijn alleen niet interactief, en ook niet direct bruikbaar voor online publicatie.

Maar After Effects kan nog meer. Het focust zich op het toevoegen van allerlei soorten effecten in video's. Je kunt bestaande beelden bewerken met vormen of logo's, of zelf effecten maken. Voor iedereen die professionele video's wil bewerken is After Effects zeer geschikt.

In dit filmpje zie je veel voorbeelden van effecten en animaties die je met After Effects toevoegt aan video.

 

Wat kies jij?

Wanneer je een keuze wilt maken tussen Animate en After Effects, vraag jezelf dan eerst af waar je het voor wilt gebruiken. Wil je interactieve animaties maken voor bijvoorbeeld het web, banners of een game? Of wil je een bestaande video perfectioneren met effecten of een animatie?
Ben je enthousiast geworden of wil je nog meer informatie? Check dan de trainingen Adobe Animate en Adobe After Effects.


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.