Artikel
Blog

Meet your trainer – Fabienne Onderwijzer

 

Welke training geef je bij Competence Factory?

De training After Effects. Dat is een programma van Adobe waarmee je talloze effecten op je video’s kunt loslaten, maar ook complete animaties maakt.


Wat voor opleiding en ervaring heb je? 

Ik heb Animatie gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie. Tijdens mijn opleiding leerde ik alles over storytelling, bewegingsanalyse, frame-by-frame animatie en 2D-animatie. De focus lag op zelf aan de slag gaan. Dus door zelfstandig en hard te werken, ben ik gekomen waar ik nu ben.

Na mijn opleiding ben ik als freelancer gaan werken. Ik begon gelijk met netwerken en sloot me aan bij bureau Shop Around. Al snel kreeg ik klanten als AVRO, ING, Rabobank, Samsung, Sony en Spotify. Ik vind het leuk om bij het hele animatieproces betrokken te zijn. Een verhaal vormgeven met een storyboard, voice-overs maken, het animeren zelf natuurlijk, en uiteindelijk sound effects en achtergrondmuziek kiezen. 

 

Hoe ben je bij Competence Factory gekomen?

Via Marvin Bruin, een oud-klasgenoot, vriend en collega. Hij geeft de training Adobe Illustrator bij Competence Factory.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ook dan ben ik veel bezig met After Effects. Het blijft leuk om nieuwe functies en plug-ins te ontdekken. Maar ik ga ook graag naar een museum of de film.

 

Waar word je enthousiast van? Wat drijft je?

Ik vind het heel leuk om van niets iets moois te creëren, zonder beperkingen of regels. Van een goed gemaakte animatie kan ik zelfs tranen in mijn ogen krijgen.

 

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

Dat álles kan in mijn werk. Er zijn zo veel mogelijkheden om een simpel idee te vertalen naar een goede animatie.

 

Wat is je favoriete boek binnen jouw vakgebied en waarom?

Dat is een kunstboek: The song of the Sea. Er staan mooie illustraties in die ook nog eens een inkijkje geven in het maakproces.

 

Waarom zijn die trainingen van jou eigenlijk goed en leuk?

Ik leer je allerlei nieuwe dingen in After Effects. Want: hoe meer skills je hebt, hoe mooier de creaties die je straks maakt. Voor je het weet, ben je de animator die je altijd al wilde zijn.


Op de hoogte blijven van de laatste trends?

Abonneer je op onze content en ontvang als eerste bericht over CF events, webinars en vakartikelen.

Naam is verplicht

E-mailadres is verplicht
CF

Nienke Rothuis

You Got This!
Cursisten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2. Cursisten belonen onze opleidingen gemiddeld met een 9,2.
Lees de reviews

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.