Interface design en het ontwerpen van apps

Bij het ontwerpen van apps en websites speelt de interface design een belangrijke rol. Bij interface design gaat alles om de gebruiker, die moet snel en eenvoudig kunnen doen waar de app voor bedoeld is. Het is belangrijk dat je als interface designer kennis hebt van usability principes, toegankelijkheid en usability testing (gebruikersonderzoeken). 

Het is natuurlijk niet alleen van belang dat je ontwerp er aantrekkelijk uitziet, maar ook hoe het werkt en hoe de verschillende elementen opgebouwd en verbonden zijn. Bij alles in het interface design geldt: de gebruiker staat centraal.

 

Welke acties of handelingen wil je dat de gebruiker uitvoert?

Gebruikersgemak staat altijd op nummer één voor een interface designer. Hoe zorg jij als interface vormgever ervoor dat de gebruiker meteen snapt hoe hij of zij de gewenste handelingen gaat verrichten op de site of in de app? Het is hierbij altijd van belang om vanuit de klant te denken (user centered), het gedrag van de gebruiker bepaalt hoe jij de website of de app indeelt als interface designer. Hiervoor is het essentieel dat je de belangrijkste handelingen in kaart brengt en op tijd je design gaat testen bij je doelgroep door middel van wireframes en prototypes. Je kunt dan nog tijdig aanpassen en bijschaven indien nodig.

 

Volg een user interface design opleiding

Wil jij je verder verdiepen in het designen van apps en websites? Volg dan een user interface design opleiding! Dit zijn de populairste trainingen en opleidingen:

Heb je na het volgen van een van de trainingen de smaak te pakken? Dan kun je doorstromen in een langer traject zoals de opleiding UX Design (zes dagen), opleiding UX Design Expert (elf dagen) of opleiding Conversiespecialist (zes dagen). Natuurlijk krijg je theorie, maar je gaat vooral dingen doen. Je ontwikkelt een creatief strategisch concept voor een app of website die je zelf bedenkt of uitkiest, en maakt daar een prototype van in Figma. Na de opleiding kun je jouw kennis van UX Design inzetten in het bedrijfsleven.

 

Download de brochure

En maak een nieuwe stap in je loopbaan. We sturen de brochure naar je e-mailadres!

Bedankt!

Je ontvangt een definitieve bevestiging van je aanvraag per mail.

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.