Je persoonlijke effectiviteit vergroten, waarom en hoe?

Personal skills (of everyday skills) helpen je om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Iets wat een steeds belangrijke rol speelt voor werkgevers. Bij sollicitaties zijn je personal skills tegenwoordig zelfs bijna net zo belangrijk als je technische vaardigheden. Hoezo? Mailen met klanten, samenwerken met collega’s en bellen met belangrijke stakeholders: het zijn allemaal dagelijkse bezigheden waarbij vertrouwen, empathie en communicatieve vaardigheden onmisbaar zijn. Daarnaast vergroot je met je personal skills je effectiviteit, wat zorgt voor meer werkgeluk.


Waarom je persoonlijke effectiviteit vergroten?

Als je weet waar je in uitblinkt en waar je potentie ligt kun je gericht werken aan je skills. Bijvoorbeeld aan je leiderschapskwaliteiten, presentatietechnieken, creativiteit, concentratie en persoonlijke branding. Stuk voor stuk waardevolle skills en eigenschappen, die je werkgeluk verhogen en waar je je leven lang profijt van hebt. Nooit te laat om dus in je persoonlijke effectiviteit te investeren!

icon
Eén op de drie mensen traint zijn of haar soft skills
Whitepaper

Whitepaper Concrete tips voor meer plezier, balans en autonomie in je werk en persoonlijk leven

Ben jij op zoek naar meer structuur, balans en energie in je werk en je persoonlijk leven? In deze whitepaper geven we je tips om dat te realiseren.
Whitepaper downloaden

Meer geluk, met regie en effectiviteit

Zoals we al vertelden, vergroot je persoonlijke effectiviteit dus je werkgeluk. Een andere belangrijke term die we daarbij gebruiken is persoonlijk leiderschap. Onder persoonlijk leiderschap vallen verschillende skills, maar ze hebben één ding gemeen: ze beginnen bij jezelf. Het betekent dat je de regie neemt over je gedrag, gedachten en emoties, en daarmee over je leven. Je neemt verantwoordelijkheid voor de keuzes die je maakt, voor hoe je communiceert en hoe jij je ontwikkelt. Het is op elk moment in je leven bruikbaar. Met deze drie tips kun je direct al aan je persoonlijk leiderschap-skills werken:

  • Bedenk wat voor jou belangrijk is: uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en je eigen geluk.
  • Bedenk hoe jij het wilt zien: tegenslag of uitdaging? Bedenk hoe je het graag anders ziet en besteed aandacht aan de zaken waar je invloed op kunt hebben.
  • Reflecteer regelmatig: reflectie verhoogt niet alleen je effectiviteit, maar ook je bewustzijn.
Webinar

Webinar Pak de regie, met meer energie!

Coach en trainer Anouk Benders vertelt welke levenslessen, tips en tools de meest succesvolle en gelukkigste mensen gebruiken voor meer grip op hun leven én werk.
Webinar bekijken

Hoe kun jij je focus verbeteren?

Een pittige opgave, je focus behouden. Hoe doe je dat, met die waterval van e-mails, whatsappjes en nieuwsberichten die je dagelijks overspoelt? Laat staan als je je baan combineert met een druk sociaal leven of gezin. Hoe lever je met deze overload aan prikkels en informatie toch ‘diep werk’ af; werk waarmee je het verschil maakt? Het is belangrijk om je concentratie erbij te houden en je focus te trainen. Je hebt verschillende technieken om hiermee aan de slag te gaan, maar de makkelijkste waar je direct mee kunt beginnen is om blokken of momenten in te plannen op je dag waarop je je even helemaal afsluit van alle afleiding en je op één taak gaat focussen.

Jouw creativiteit ontwikkelen en aan de slag met je creatief denkvermogen

Om goed met veranderingen om te kunnen gaan en waardevolle, originele ideeën en oplossingen te bedenken, is creativiteit onmisbaar. Creativiteit maakt je innovatief. Maar hoe doe je dat, creatief zijn? Soms gaat dat makkelijk, soms kost het moeite om op frisse ideeën te komen. Maar je kunt je brein trainen. Je kunt met bepaalde oefeningen ervoor zorgen dat je creatief denkvermogen sneller geactiveerd wordt. Je geeft je creativiteit dan een kickstart en werkt zeker productiever én zelfs gelukkiger!

Volg een opleiding of training met subsidie van de overheid!

Met het STAP-budget kun je ieder jaar een bedrag tot 1.000 euro krijgen om jezelf te ontwikkelen.

Alles over het STAP-budget
Volg een opleiding of training met subsidie van de overheid!

Moeite met taken plannen?

Veel agenda’s staan vol met doelstellingen, taken, afspraken en meer. Het gericht en stressvrij uitvoeren van een ambitieuze planning is voor veel mensen best lastig. Wanneer je een goede, haalbare planning opstelt en doelgericht aan de slag gaat, geeft dat meer rust en overzicht in je werk en in je leven. Merk je dat je moeite hebt met het volgen van je eigen planning of met het überhaupt maken van een goede planning? Dan is het dus verstandig om je daar eens verder in te verdiepen.

Zakelijk en professioneel presenteren

Je startup pitchen voor potentiële investeerders, een presentatie houden voor collega’s, als getuige speechen op een bruiloft: ook jij moet wel eens spreken voor publiek. Loop je daar niet meteen warm voor of vind je het ronduit spannend? Dat is niet zo gek. Wist je dat spreekangst de nummer één angst is in de wereld? Maar bij presenteren geldt (net als bij bijna alle skills): hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt. En wanneer jij ontspannen en overtuigend je verhaal aan een groep mensen kunt vertellen, geeft je dat veel zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen die je in je hele leven meeneemt.

Moeite met een mooie presentatie in elkaar zetten? Er zijn veel tools die je kunt gebruiken zoals Canva, Prezi, Powerpoint of gewoon Google Presentaties!

Webinar

Webinar Innoveren met online presenteren

In dit webinar nemen we je mee in het neerzetten van een knallende online presentatie. Zo maak je impact en creëer je een memorabele performance.
Webinar bekijken
Cursisten beoordelen onze opleidingen gemiddeld met een 9,3.
9,3
9,3
4,7 / 5
CF

Even overleggen?

Vind de training of opleiding die het beste bij je past! Nienke denkt graag met je mee.

Plan een gratis intake
Of neem contact op
CF

Jessie
Opleidingsadviseur

Nienke
Opleidingsadviseur

Marianne
Clientmanager L&D

Jessie, Nienke, Marianne
Opleidingsadviseurs

You Got This!
Cursisten geven ons een 9,3 Onze cursisten belonen onze opleidingen gemiddeld met een 9,3
Lees de reviews

Over Competence Factory

Competence Factory is jouw favoriete opleidingsclub. Al dertig jaar bereiden we professionals voor op hun future job. In 1991 waren we de eerste met internettrainingen en opleidingen in nieuwe media. En nog steeds zetten we de trend, met vooruitstrevende opleidingen in de vakgebieden van de toekomst. Ook zorgen we dat jouw ontwikkeling na je training niet ophoudt: voor én na de lessen staan we voor je klaar. Zien we je gauw?

Bekijk de video

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Opgeslagen
Opgeslagen in favorieten