FD

Alles over Front-end Development

Wil je zelf websites ontwikkelen? Of kun je dat al, en wil je je kennis aanscherpen? Bij Competence Factory vind je de training of opleiding die bij je past. Met een korte, praktische cursus kun je snel aan de slag, maar je kunt ook een uitgebreid traject volgen. Welke Front-end development-training volg jij?

Categorieën

FD

Annemarie Beemsterboer
Front-end Development expert

You Got This!
Cursisten geven ons een 8.6 Onze cursisten belonen onze Front-end Development opleidingen gemiddeld met een 8.6
Lees de reviews

Dit zijn onze top Front-end Development trainingen

Filter
Web development Introductie
Soort Training
Tijd 1 dag
Prijs 695,-
Rating 8,2
Bekijk
Front-end Tools
Soort Training
Tijd 1 dag
Prijs 695,-
Rating 10,0
Bekijk
HTML5 en CSS3 Basis
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 1.125,-
Rating 8,6
Bekijk
HTML5 en CSS3 gevorderd
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 1.125,-
Rating 8,3
Bekijk
JavaScript basis
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 1.125,-
Rating 8,4
Bekijk
Interaction Design
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 1.225,-
Rating 8,6
Bekijk
JavaScript Gevorderd
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 1.125,-
Rating 8,8
Bekijk
ReactJS basis
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 1.125,-
Rating 9,0
Bekijk
Persuasive Design
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 1.225,-
Rating 8,6
Bekijk
AI Proof Opleiding WordPress Designer
Soort Opleiding
Tijd 6 dagen
Prijs 3.275,-
Rating 8,4
Bekijk
AI Proof WordPress Code
Soort Training
Tijd 1 dag
Prijs 695,-
Rating 8,3
Bekijk
AI Proof WordPress Basis
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 1.125,-
Rating 8,5
Bekijk
AI Proof WordPress Bouw je eigen Thema
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 1.125,-
Rating 8,9
Bekijk
WordPress Breakdance
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 1.225,-
Bekijk
AI Proof WordPress gevorderd
Soort Training
Tijd 1 dag
Prijs 695,-
Rating 8,4
Bekijk
Opleiding Front End Developer
Soort Opleiding
Tijd 6 dagen
Prijs 3.050,-
Rating 8,5
Bekijk
Opleiding Front End Developer Expert
Soort Opleiding
Tijd 12 dagen
Prijs 6.300,-
Rating 8,5
Bekijk
Opleiding Front End Wordpress Developer
Soort Opleiding
Tijd 12 dagen
Prijs 6.300,-
Rating 8,5
Bekijk
AI Proof Opleiding Webdesign Expert
Soort Opleiding
Tijd 12 dagen
Prijs 6.490,-
Rating 8,6
Bekijk
AI Proof Visual Design met Figma
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 1.125,-
Rating 8,6
Bekijk
Shopify Webshop Bouwen Basis
Soort Training
Tijd 2 dagen
Prijs 825,-
Rating 8,8
Bekijk
Cursisten beoordelen onze opleidingen gemiddeld met een 9,3.
9,3
9,3
4,7 / 5

Je wordt opgeleid door onze Front-end Development professionals

Ramon Drent

Ramon heeft meer dan 10 jaar ervaring als full-stack developer. Met zijn passie voor e-commerce (en Shopify in het algemeen) helpt hij webshop-eigenaren om hun online business te laten groeien. Niet alleen heeft hij gewerkt aan het optimaliseren van talloze webshops, maar ook heeft hij jarenlang zijn eigen webshop opgestart en gerund. Hierdoor weet hij precies wat er komt kijken bij het succesvol maken van een online winkel, van design tot marketing. Hij kent het Shopify platform van A tot Z en gebruikt de nieuwste technieken en tools om webshops te optimaliseren voor snelheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Diederick van Tellingen

Als kind was Diederick al geïnteresseerd in de interactie tussen mens en computer. Inmiddels is interaction design z’n vak: hij is UX-designer bij Blooming. Daar helpt hij bedrijven hun online performance en conversie te verbeteren. Dat doet hij met behulp van wireframes, ontwerpen en klikbare prototypes. En daar komt van alles bij kijken: van psychologische principes en usability-vuistregels tot eindeloos testen en doelgroepenonderzoek. Met een goede dosis enthousiasme leert Diederick je de kunst van wireframing én wat je eraan hebt in het werkveld.

John Oosterlaar

John is onze WordPress-expert. Hij vertelt je hoe je er een effectieve en betrouwbare website mee bouwt, en plug-ins als Oxygen Builder en Breakdance gebruikt. Als freelance consultant helpt hij organisaties met online marketing. Z’n trainingen zijn praktisch en persoonlijk, en hij heeft oog voor de verschillende niveaus en behoeften van zijn cursisten. In zijn vrije tijd is hij graag bezig met muziek.

Eddy Boeve

Eddy is een ervaren interaction specialist. Elke dag helpt hij organisaties hun websites te verbeteren. Dat doet hij onder andere door de psychologie van consumenten in de digitale wereld te doorgronden en die inzichten online toe te passen. Hij werkt net zo graag voor profit- als non-profitorganisaties. Vanuit z’n bureau Booming geeft Eddy onder andere advies aan de grootste internetretailers van Nederland.

Annemarie Beemsterboer

Annemarie studeerde Organisatiewetenschappen, maar koos uiteindelijk voor een carrière in de codering: ze volgde een opleiding tot full-stack webdeveloper en ging aan de slag bij een kleine digital agency. Later stapte ze over naar een grotere organisatie, waar ze nog elke dag bijleert. Als trainer laat ze je graag de nieuwste ontwikkelingen in haar vak zien. Leuk om te weten: naast webdevelopment is Annemarie gek op katten en Franse gebakjes, en in een volgend leven zou ze graag nieuwslezeres worden.  

Seth Snel

Seth ontwerpt met gemak een heel applicatielandschap in de cloud. Door zijn veelzijdige achtergrond – van frontend tooling tot backend development – kent hij iedere code achter elke app. In z’n training ReactJS duikt hij met zijn cursisten de JavaScript-bibliotheek in. Pas als je met overtuiging kunt zeggen dat je iets nieuws hebt geleerd, is hij tevreden. Zelf vindt Seth het ook belangrijk om altijd te blijven leren en experimenteren. Da’s voor hem niet zo moeilijk: hij vindt namelijk álles interessant.Nog een leuk weetje: Seth heeft sinds kort een eigen blog waar hij schrijft over nieuwe development-technieken.

Arno Mol

Als ervaren webdeveloper kent Arno z’n programmeer- en opmaaktalen. Denk aan JavaScript, PHP, SQL, HTML en CSS. Ook geeft hij al jaren trainingen in front- en backend development. Zelf leert hij nog elke dag bij tijdens de projecten die hij met zijn bedrijf CompuFirm doet. Met veel geduld en persoonlijke aandacht brengt hij zijn vakkennis over op cursisten. Beter worden in webdevelopment? Arno helpt je op weg!

Mitchel Rijs

Na de opleiding interactieve vormgeving ging Mitchel aan de slag als UX/UI-designer bij een digital agency. Hier leerde hij in korte tijd veel over design, development, hosting en digital marketing. Hij buigt zich graag over complexe vraagstukken binnen digitale producten. Zo optimaliseert hij de gebruiksvriendelijkheid van het selfservice-portaal en de website en apps van het bedrijf. Hij heeft ervaring met Figma, wireframes, prototypes en interfaces, én weet als geen ander hoe je ideeën pitcht bij een klant. Om z’n kennis uit te breiden, volgde Mitchel de post-hbo-opleiding UX Design Master bij Competence Factory.

Tjerk Rintjema

Tjerk is een ervaren ondernemer en online marketeer. Hij maakt content voor ondernemers en zet campagnes op met zijn bedrijf First Aid Marketing. Daarnaast bouwt en optimaliseert hij websites. Tjerk heeft oneindig veel geduld en is daarom een veelgevraagd trainer. Hij heeft oog voor persoonlijke kwaliteiten en daagt je uit om alles wat je leert, in de praktijk toe te passen. Zo kun je je nieuwe kennis direct gebruiken in je eigen organisatie.

Marlon Augustijn

Marlon is UX-designer met een achtergrond in webdesign en zoekmachine-optimalisatie. Hij staat al bijna tien jaar aan het roer bij First Aid Marketing. Met gericht advies over conversie, SEO, UX en visual design helpt hij organisaties en ondernemers online te groeien. Tijdens zijn trainingen deelt hij z'n kennis en ervaringen met zijn cursisten. Zo maakt hij je wegwijs in de wereld van UX design.

 • Al onze trainers zijn gepassioneerde professionals die actief zijn in het werkveld
 • Onze trainers ontwikkelen hun eigen trainingen
 • Leg jouw praktijkcase voor aan een vakexpert en krijg praktische tips
 • Ook na de training kun je altijd bij de trainers terecht voor advies

Meer te weten komen over Front-end Development?

Front-end Development is een breed vakgebied dat uit verschillende expertises bestaat. Je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren, maar je kunt ook allrounder worden.

Whitepaper

Front-end developer worden, waar begin je?

Elke website heeft een backend en een front-end: de backend zie je als gebruiker niet, de front-end juist wel. Een front-end developer bouwt websites from scratch. Je zorgt er daarbij vooral voor dat de gebruikerskant – de user interface – technisch goed werkt. Dat doe je door het design te koppelen aan de juiste programma’s, zodat vorm en functie naadloos in elkaar overlopen. Als front-end developer kun je verschillende kanten op.
Download whitepaper Front-end Development

Over Competence Factory

Competence Factory is jouw favoriete opleidingsclub. Al dertig jaar bereiden we professionals voor op hun future job. In 1991 waren we de eerste met internettrainingen en opleidingen in nieuwe media. En nog steeds zetten we de trend, met vooruitstrevende opleidingen in de vakgebieden van de toekomst. Ook zorgen we dat jouw ontwikkeling na je training niet ophoudt: voor én na de lessen staan we voor je klaar. Zien we je gauw?

Deze cursisten gingen je voor:

Gemiddeld scoren onze Front-end Development opleidingen een 8.6 volgens 1107 cursisten

Kees Bakhuijzen
WordPress Basis03 oktober 2023
Eindcijfer:   9   

Veel materiaal behandeld, John is een prima docent, veel kennis, zeer prettig en sympathiek, altijd bereid even te helpen.

Ja ik raad deze training aan


Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Edwin Beumer
WordPress Bouw je eigen Thema25 september 2023
Eindcijfer:   10   

Super training met heel veel stof om zelf een site te maken

Ja ik raad deze training aan


Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Kor Smit
Visual Design met Figma06 september 2023
Eindcijfer:   10   

Zeer praktisch. Op gebruik van tool gericht, maar daarnaast zeer nuttig theorie, zonder overvloed.

Ja ik raad deze training aan


Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Ruud
HTML5 en CSS3 gevorderd21 augustus 2023
Eindcijfer:   9   

Veel geleerd van nieuwe ontwikkelingen in HTML en CSS. Nuttig om deze training opnieuw te volgen, om kennis sinds 2018 weer op te frissen. Veel praktische toepassingen.

Ja ik raad deze training aan


Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Edwin Beumer
WordPress Code11 juli 2023
Eindcijfer:   9   

Veel praktijk, tijd om eea te proberen en vragen te stellen

Ja ik raad deze training aan


Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch

Reviews

Gemiddelde waardering
8.6 (1107)
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Kees Bakhuijzen
03 oktober 2023
WordPress Basis
9
Veel materiaal behandeld, John is een prima docent, veel kennis, zeer prettig en sympathiek, altijd bereid even te helpen.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Olette van Beek
03 oktober 2023
WordPress Basis
9
Goede opzet van de training, fijn zo'n uitgeschreven handleiding als naslag, veel zaken om te oefenen.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Catrien Schreuder Brander
03 oktober 2023
WordPress Basis
10
Het hele Wordpress is zo'n beetje uitgelegd. Ik vond de thema's, de plugins uitleg heel fijn. Alles is terug te vinden...
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Ozkan
03 oktober 2023
WordPress Basis
7
Theorie + Oefeningen in lijn
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Edwin Beumer
25 september 2023
WordPress Bouw je eigen Thema
10
Super training met heel veel stof om zelf een site te maken
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
André Wagterveld
25 september 2023
WordPress Bouw je eigen Thema
9
Inhoudelijk zeer goed en afgestemd op deelnemers met verschillend niveau.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Haiko Bollee
14 september 2023
HTML5 en CSS3 Basis
8
Informatie was duidelijk maar veel
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht n.v.t.
Trainer
Lunch
Sonny Hoang
14 september 2023
HTML5 en CSS3 Basis
10
Er werd veel gebruikgemaakt van voorbeelden en het geven van oefeningen. Ook hadden we de mogelijkheid om zelf te oefenen. De begrippen en termen werden duidelijk uitgelegd.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Sarah Marouan
14 september 2023
HTML5 en CSS3 Basis
10
Fijne leraar! Arno legt alles helder en duidelijk uit.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Eline Tibboel
11 september 2023
Persuasive Design
9
De materie vind ik heel interessant en de informatie precies op maat. Lekker interactief en ongedwongen.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
M.P. Baars
11 september 2023
Persuasive Design
9
Veel geleerd. Veel gespard. Ik kon het goed volgen. Veel afwisseling tussen doen en leren.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Kor Smit
06 september 2023
Visual Design met Figma
10
Zeer praktisch. Op gebruik van tool gericht, maar daarnaast zeer nuttig theorie, zonder overvloed.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Lisa
06 september 2023
Visual Design met Figma
9
- de inhoud - het geduld van de trainer - eerst samen en dan zelfstandig werken
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Joery van den Berg
06 september 2023
Visual Design met Figma
10
Praktijk en theorie beiden behandeld.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Ruud Zwijnenburg
05 september 2023
JavaScript Gevorderd
9
Goede uitleg over geavanceerde programmeertechnieken in JavaScript, met veel praktische toepassingen. Aangevuld met informatie over TypeScript naar aanleiding van mijn vragen. Sloot ook goed aan bij mijn huidige kennis van programmeren en de specifieke toepassing in JavaScript.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Bas Streumer
31 augustus 2023
WordPress Basis
6
Het uitdiepen van de mogelijkheden.
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
esther
31 augustus 2023
WordPress Basis
10
ik vond het super dat de trainer zelf mee deed op het bord zo kon je ook afkijken als je zelf even ergens niet goed zat zo kon je er snel weer bijspringen en miste je niks.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Iris
31 augustus 2023
WordPress Basis
10
Alle basis aan bod gekomen, het tempo was voor mij goed en er was genoeg ruimte om vragen te stellen.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Ruud
21 augustus 2023
HTML5 en CSS3 gevorderd
9
Veel geleerd van nieuwe ontwikkelingen in HTML en CSS. Nuttig om deze training opnieuw te volgen, om kennis sinds 2018 weer op te frissen. Veel praktische toepassingen.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Timon Ronduite
02 augustus 2023
WordPress basis
10
Het direct toepassen. Zou ook komen door de groep grote
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch n.v.t.
roxy
02 augustus 2023
WordPress basis
10
Duidelijk, juiste snelheid. Goede uitleg en veel ruimte voor vragen. Combinatie tussen theorie en praktijk
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Wim Koops
24 juli 2023
WordPress gevorderd
9
Duidelijk
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch n.v.t.
Natascha Waeyen
24 juli 2023
WordPress gevorderd
9
duidelijke uitleg en veel voorbeelden
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Edwin Beumer
24 juli 2023
WordPress gevorderd
9
Perfect training Wordpress gevorderden. Goed tempo met veel tijd om te oefenen
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
André Wagterveld
24 juli 2023
WordPress gevorderd
8
De inhoud en de wijze waarop deze gepresenteerd wordt.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Sophi Deinum
13 juli 2023
Visual Design met Figma
10
Goede sfeer, vriendelijke trainer
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Jeroen
13 juli 2023
Visual Design met Figma
9
Ook als je al wat voorkennis hebt is deze training uiterst handig. Met name de tips waarmee je nette documenten kunt opmaken zijn fijn.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Edwin Beumer
11 juli 2023
WordPress Code
9
Veel praktijk, tijd om eea te proberen en vragen te stellen
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch
Richie Willeijns
06 juli 2023
JavaScript gevorderd
10
Ze is heel vriendelijk en neemt de tijd voor iedere leerling. Veel kennis van zaken.
Ja ik raad deze training aan
Opbouw
Inhoud
Praktijkgericht
Trainer
Lunch

Klaar om de volgende stap in je carrière te zetten?

Start Naam Duur Prijs    
4 okt 2023
Shopify Webshop Bouwen Basis 2 dagen 825,- Bekijk training
5 okt 2023
HTML5 en CSS3 Basis 2 dagen 957,- Nu met 15% Last-minutekorting Bekijk training
11 okt 2023
WordPress gevorderd 1 dag 695,- Bekijk training
17 okt 2023
HTML5 en CSS3 gevorderd 2 dagen 1.125,- Bekijk training
26 okt 2023
Visual Design met Figma 2 dagen 1.125,- Bekijk training
26 okt 2023
Web development Introductie 1 dag 591,- Nu met 15% Last-minutekorting Bekijk training
30 okt 2023
Interaction Design 2 dagen 1.225,- Bekijk training
30 okt 2023
WordPress Breakdance 2 dagen 1.225,- Bekijk training
1 nov 2023
JavaScript Gevorderd 2 dagen 957,- Nu met 15% Last-minutekorting Bekijk training
3 nov 2023
Persuasive Design 2 dagen 1.042,- Nu met 15% Last-minutekorting Bekijk training

CF

Even overleggen?

Vind de training of opleiding die bij je past. Onze opleidingsadviseurs denken graag met je mee.

Plan een gratis intake
Of neem contact op
CF

Jessie
Relatiemanager B2B

Isa
Opleidingsadviseur

Nienke
Opleidingsadviseur

Jessie, Isa, Nienke
Opleidingsadviseurs

You Got This!
Cursisten geven ons een 8.6 Onze cursisten belonen onze Front-end Development opleidingen gemiddeld met een 8.6
Lees de reviews

Iets nog steeds onduidelijk?

Kijk eens bij onze veelgestelde vragen

 • Kan ik een training of opleiding ook online volgen?
 • Kan ik alle trainingen volgen als ik nog geen ervaring heb?
 • Ik heb al wat ervaring. Welk niveau moet ik volgen?
 • Wie is mijn trainer?
 • Wat kan ik na de training(en) verwachten?
 • Wat als ik na afloop van de training(en) behoefte heb aan meer begeleiding?
 • Wat doet een front-end developer?
 • Is front-end development iets voor mij?

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.