Voor je daadwerkelijk je website gaat bouwen is het heel verstandig om eerst een mockup website te maken (ook wel wireframe genaamd), zodat je goed kunt zien hoe alles werkt en of het echt is wat je ervan verwacht. Je wil tenslotte het gewenste resultaat bereiken met je website of app. En je kunt op tijd schakelen met opdrachtgevers.

 

 

Wat is een mockup?

Allereerst is het belangrijk dat je het verschil weet tussen wireframes en mockups. Je gebruikt de twee namelijk in verschillende stadia van je designproces.

Een ‘simpel’ overzicht van pagina’s, zonder design-elementen zoals kleur, lettertypen of afbeeldingen, noem je een wireframe. Hiermee bepaal je de structuur van een website of app. Dit is de eerste stap in je designproces: je kunt nog alle kanten op, er ligt nog niks vast. Bij een mockup ga je een stap verder, je visualiseert echt. Het eindresultaat is het visual design van je website of app, het liefst klikbaar in een tool zoals Sketch of Figma. Een mockup geeft jou (en je klant) een realistisch beeld van de website of app. Lees er hier meer over.

 

Gebruik een website mockup tool om een wireframe te maken

Gebruik een mockup tool om een mockup website te maken. Met de training Axure RP (wireframes maken) leer je door middel van het programma Axure hoe je een klikbare mockup website maakt. Axure is de meest gebruikte website mockup tool.

Tijdens de cursus leer je alle tips en tricks van onze ervaren docent. Je leert heel snel om met deze website mockup tool ontwerpen te maken die je kunt toepassen op je website of app. Het prettige van Axure is dat deze website mockup tool heel eenvoudig werkt en je door gebruik van bestaande design elementen heel snel klikbare prototypes kunt maken voor een mockup website. Dit geldt zowel voor desktop als mobiel design, de prototypes zijn responsive en passen zich dus automatisch aan wanneer het scherm vergroot of verkleint.

 

Website mockup tool geschikt voor iedereen

De tool en de cursus zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld grafisch ontwerpers die een stap maken naar webdesign. Ook voor hen is het heel belangrijk eerst een mockup website te maken. Een mockup website leert je snel of je ontwerp ook echt zo werkt als je graag zou willen. Maar ook marketeers en/of productowners maken graag gebruik van deze website mockup tool om wijzigingen in sites en apps te visualiseren. Hiermee kun je heel snel de impact op de organisatie testen.

Je leert flowcharts maken, tekenen, werken met widgets, interactions gebruiken etc. Je leert ook hoe je in het systeem met teams kunt werken en hoe je een HTML prototype genereert met deze website mockup tool. Deze Axure training website mockup sluit goed aan op cursussen als Interaction design, de UX opleiding en webdesign.De website mockup tool is heel praktisch om te gebruiken wanneer je werkt aan nieuwe ontwerpen  voor je website en alles in kaart wil brengen voor de organisatie en de gebruikers.

 

Download de brochure

En maak een nieuwe stap in je loopbaan. We sturen de brochure naar je e-mailadres!

Bedankt!

Je ontvangt een definitieve bevestiging van je aanvraag per mail.

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Opgeslagen
Opgeslagen in favorieten