Cursus Grafische Kennis

Met de Cursus Grafische Kennis heb je meteen een goede basiskennis over de grafische sector, DTP en druk-en printtechnieken. Deze duo-cursus geeft je praktische kennis over de technieken, begrippen en ontwikkelingen in de grafimedia.

De Cursus Grafische Kennis is een combinatie van de introductie cursussen Desktop Publishing (DTP) & Druk-Printtechnieken / Afwerking.In twee dagen ben je helemaal op de hoogte van de (nieuwste) technieken en een volwaardig gesprekspartner van je leverancier, klant of collega's.

Programma van de cursus Grafische Kennis

Wat leer je tijdens deze Cursus Grafische Kennis?

Dag 1 (Desktop Publishing)

 • De fases van het grafische productieproces
 • De functies van een ontwerper en een uitvoerende DTP-er
 • Doel en opzet van de diverse, geïntegreerde DTP-programma’s
 • Kennismaking met het tekenprogramma Adobe Illustrator
 • Kennismaking met het fotobewerkingsprogramma Adobe Photoshop
 • Kennismaking met het opmaakprogramma Adobe InDesign

 

Dag 2 (Druk, print en afwerking)

 • Het voortraject: offerte, planning, creatief ontwerp/concept, vormvoorbereiding
 • Pre-press, het lastige 'schemergebied' tussen vormvoorbereiding en reproductie
 • Lithografische aspecten: resolutie en rasters, kleurtechnieken (full-color en PMS)
 • Media-verwerking, drukproeven, grootmontage, plano vs. rotatie, papiersoorten
 • Hoogdruk/boekdruk, flexo, off-set, zeefdruk, diepdruk, tampondruk, foliedruk, etc.
 • Drukvormvervaardiging: films (CTF), direct-to-plate (CTP), plaat, cilinder,etc.
 • Opkomst digitaal printen/drukken: (on)mogelijkheden, voordelen/nadelen, prijzen
 • Afwerking: lakken, rillen/vouwen, snijden/stansen, blinddruk (preeg), bindwijzen

Doelgroep

Deze Cursus Grafische Kennis is geschikt voor iedereen op de hoogte wil zijn van de laatste stand van zaken binnen de grafimedia, zoals marketeers, managers, etc. Ook voor (startende) DTP-ers en vormgevers die ook meer willen weten over print – en druktechnieken is deze cursus uitermate geschikt.

Software

Bij de Cursus Grafische Kennis gebruiken wij de Nederlandstalige Creative Suite 5 (CS5). Het is echter nog wel mogelijk om tijdens deze training de Creative Suite 4 versie te gebruiken.

Indien je specifieke vragen hebt over het programma in een andere versie dan kunt je dit ons al vóór de training laten weten via [email protected]

Vervolg

Aansluitend op de Cursus Grafische Kennis biedt Competence Factory diverse trainingen aan die perfect aansluiten. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan:

Voor wie is de cursus Grafische Kennis bedoeld?

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om deze cursus te kunnen volgen, maar dient wél te beschikken over een redelijke algemene computerervaring hebben op een Mac of Windows PC. Daarnaast is het hebben van een affiniteit met grafimedia, dtp, vormgeving of opmaak wenselijk.

 

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.