Cursus Grafische Kennis

Met de Cursus Grafische Kennis heb je meteen een goede basiskennis over de grafische sector, DTP en druk-en printtechnieken. Deze duo-cursus geeft je praktische kennis over de technieken, begrippen en ontwikkelingen in de grafimedia.

De Cursus Grafische Kennis is een combinatie van de introductie cursussen Desktop Publishing (DTP) & Druk-Printtechnieken / Afwerking.In twee dagen ben je helemaal op de hoogte van de (nieuwste) technieken en een volwaardig gesprekspartner van je leverancier, klant of collega's.

Programma van de cursus Grafische Kennis

Wat leer je tijdens deze Cursus Grafische Kennis?

Dag 1 (Desktop Publishing)

 • De fases van het grafische productieproces
 • De functies van een ontwerper en een uitvoerende DTP-er
 • Doel en opzet van de diverse, geïntegreerde DTP-programma’s
 • Kennismaking met het tekenprogramma Adobe Illustrator
 • Kennismaking met het fotobewerkingsprogramma Adobe Photoshop
 • Kennismaking met het opmaakprogramma Adobe InDesign

 

Dag 2 (Druk, print en afwerking)

 • Het voortraject: offerte, planning, creatief ontwerp/concept, vormvoorbereiding
 • Pre-press, het lastige 'schemergebied' tussen vormvoorbereiding en reproductie
 • Lithografische aspecten: resolutie en rasters, kleurtechnieken (full-color en PMS)
 • Media-verwerking, drukproeven, grootmontage, plano vs. rotatie, papiersoorten
 • Hoogdruk/boekdruk, flexo, off-set, zeefdruk, diepdruk, tampondruk, foliedruk, etc.
 • Drukvormvervaardiging: films (CTF), direct-to-plate (CTP), plaat, cilinder,etc.
 • Opkomst digitaal printen/drukken: (on)mogelijkheden, voordelen/nadelen, prijzen
 • Afwerking: lakken, rillen/vouwen, snijden/stansen, blinddruk (preeg), bindwijzen

Doelgroep

Deze Cursus Grafische Kennis is geschikt voor iedereen op de hoogte wil zijn van de laatste stand van zaken binnen de grafimedia, zoals marketeers, managers, etc. Ook voor (startende) DTP-ers en vormgevers die ook meer willen weten over print – en druktechnieken is deze cursus uitermate geschikt.

Software

Bij de Cursus Grafische Kennis gebruiken wij de Nederlandstalige Creative Suite 5 (CS5). Het is echter nog wel mogelijk om tijdens deze training de Creative Suite 4 versie te gebruiken.

Indien je specifieke vragen hebt over het programma in een andere versie dan kunt je dit ons al vóór de training laten weten via [email protected]

Vervolg

Aansluitend op de Cursus Grafische Kennis biedt Competence Factory diverse trainingen aan die perfect aansluiten. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan:

Voor wie is de cursus Grafische Kennis bedoeld?

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om deze cursus te kunnen volgen, maar dient wél te beschikken over een redelijke algemene computerervaring hebben op een Mac of Windows PC. Daarnaast is het hebben van een affiniteit met grafimedia, dtp, vormgeving of opmaak wenselijk.

 

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events