How to
Ontwerptools

In InDesign een spelling check uitvoeren

Niets is vervelender dan na een publicatie erachter te komen dat er in je document nog een spellingsfoutje zit. Een InDesign spelling check is daarom een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je document helemaal tip top in orde is. Gelukkig kun je een InDesign spellingscontrole makkelijk uitvoeren. Je kunt het gebruiken om alle spellingfouten in je document op te sporen en te corrigeren. Door de spellingscontrole van InDesign te gebruiken voordat je jouw document definitief maakt, ben je er zeker van dat je professionele en foutloze documenten creëert die indruk maken op je opdrachtgevers of lezers. In de video leggen we stap voor stap uit hoe je een spellingcontrole in InDesign uitvoert. Of lees het stappenplan hieronder.

 

 

De InDesign spelling check gebruiken

1. Open het document en ga in de bovenste menubalk naar Bewerken, Spelling en klik op Spellingcontrole.

Stap 1 spellingcontrole Indesign
(video 00:05-00:10)

 

2. Je krijgt nu direct te zien welke woorden verkeerd geschreven zijn en welke suggesties spellingcontrole InDesign daarvoor geeft. Selecteer een suggestie of typ zelf het woord en klik op Wijzigen. Het verkeerd gespelde woord past zich dan aan naar het door jou gekozen woord. Staat het woord vaker verkeerd gespeld? Klik dan op Alles wijzigen.

Stap 2 fouten wijzigen
(video: 00:10-00:40)

 

3. Het kan zijn dat InDesign woorden als fout herkent die jij wel goed vindt. Zoals de afkorting: app. Door het woord toe te voegen aan het woordenboek, zorg je ervoor dat deze vanaf nu altijd geaccepteerd wordt.

Stap 3 woorden toevoegen aan woordenboek
(video: 00:40-00:55)

 

4. Wil je een woord vervangen voor een ander woord in het hele document? Dat kan ook! Ga naar Bewerken en kies voor Zoeken/Wijzigen.

Stap 4 een woord vervangen
(video 00:57-01:08)

 

5. Vul bij Zoeken naar het woord in dat je wilt vervangen. En bij Wijzigen in het woord dat het moet worden. Klik op Alles wijzigen.

Stap 5 woorden vervangen
(video 01:08-02:40)

Meer weten over InDesign?

Of je nu een ‘oldschool’ brochure nodig hebt of een interactief online magazine lanceert: Een professionele publicatie ontwerp je in Adobe InDesign. In onze beginners InDesign training leer je de basis van het programma kennen. Je maakt zelf een ontwerp, publiceert in PDF en leert hoe je andere Adobe-applicaties als Photoshop en Illustrator met InDesign integreert. Na de training kan je zelf eenvoudige publicaties maken voor print en online.


Op de hoogte blijven van de laatste trends?

Abonneer je op onze content en ontvang als eerste bericht over CF events, webinars en vakartikelen.

Naam is verplicht

E-mailadres is verplicht
CF

Nienke Rothuis

You Got This!
Cursisten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2. Cursisten belonen onze opleidingen gemiddeld met een 9,2.
Lees de reviews

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Opgeslagen
Opgeslagen in favorieten