Design Thinking is als een perfect diner voor twee

Natuurlijk kan onze Design Thinking-trainer Fieke Sluijs je in detail uitleggen wat Design Thinking precies inhoudt.        Met prachtige PowerPoint-slides en relevante Youtube-filmpjes. Maar liever laat ze je het ervaren.

Want dan onthoud je het beter. Bijvoorbeeld door in 5 stappen van Design Thinking een ideaal diner uit te werken voor een vreemde. Hoe? Door je in te leven, uit te diepen, vast te leggen, te ontwerpen en te prototypen. Met hilarische pitches tot gevolg. Aan tafel!

Prototypen, hoe lelijker hoe beter.

Bij het zien van alle creatieve materialen in deze workshopruimte, voelde al menig deelnemer weerstand. Knutselen? Nee toch?! Oh jawel, laat dat maar aan Innovatiestrategie-trainer Joey Gonesh over. Want het maken van prototypes is noodzakelijk om creatieve ideeën te valideren. En leuk om te doen.

Dus waarom zou dat dat alleen aan Google en Tesla overlaten? Tijdens de workshop Rapid Prototyping werden ideeën van woord naar beeld gebracht. En vervolgens uitgewerkt tot lelijk 3D model met presentatie. Want een prototype is 'het meest lelijke ding dat je kunt bouwen om je idee te communiceren'.

Digital Prototyping met Wireframes, doe het voor je moeder. 

De meeste bezoekers hadden nog nooit van wireframes gehoord. Logisch, die term gebruiken we bij UX en Webdesign, maar niet iedereen is daarin thuis. Het is een schets/prototype van je website om de functionaliteit ervan te testen. Zodat je weet of je idee werkt, voordat de designer en programmeur aan de slag gaan.

Met de Marvel app kan echt iedereen dat, liet Interaction Design-trainer Marlon Augustijn tijdens deze workshop ervaren. In 45 minuten werden applicaties uitgewerkt voor moeders. Zodat we nooit meer vergeten om haar te bellen. Kijk, dat is pas sociale innovatie. Wat een geweldige ideeën en schetsen hebben we gezien. En zelfs werkzame prototypes, geweldig!

De innovatie-lead nemen met Design Sprints

Bruist het in je organisatie van nieuwe innovatieve ideeën en projecten? Lucky you, maar wie pakt de lead? Wie zorgt ervoor dat deze met record-brekende sprintsnelheid tot werkzame producten of diensten worden uitgewerkt? Juist, jij dus als Design Sprint facilitator.

Design Sprint Facilitator-trainer Arthur von Kriegenbergh leert je welke rollen hiervoor nodig zijn, hoe je het proces kunt begeleiden en hoe jij ervoor kunt zorgen dat alleen de juiste zaken aandacht krijgen. Want dat je ergens aandacht aan geeft, betekent nog niet dat het beter wordt. Uitgangspunt: "Fall in love with the problem, not the solution."

Agile, Scrum en de weg in de innovatie jungle

In de wereld van Design Thinking en Innovatie wordt er veel met  (Engelse) termen gesmeten. Weet jij nog het verschil tussen Agile, Scrum, Lean en Kanban? Of neem je een verkeerde afslag bij Six Sigma en black belts?

Gelukkig hebben wij Mahanaïm, die in 45 minuten duidelijkheid kan scheppen. Zodat er meer blijft plakken dan de post-its.

Aan de slag met Design Thinking en innovatie?

In 2020 aan je design-skills werken? Of je innovatieve-mindset boosten? Speciaal voor onze design thinking-community hebben we een kortingscode waarmee je € 100 korting krijgt op al onze trainingen en opleidingen.

Gebruik kortingscode designthinkingfactory en de korting wordt direct verrekend. Let op: deze code is geldig t/m 31 december 2019. Deze korting is geldig voor al onze opleidingen en trainingen, bijvoorbeeld:

Volgend event: Google Factory op 27 februari

We werken achter de schermen alweer aan het volgende event: de Google Factory op 27 februari 2020. Een avond over o.a. Google update Bert, Ads en Machine Learning. Ook hier kunnen we weer maximaal 150 bezoekers ontvangen. De voorinschrijving is geopend. Meld je gauw aan!

 

Nog meer pics


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.