User centered design betekenis

User centered design (UCD) is een ontwerpaanpak die zich richt op het begrijpen van de behoeften, wensen en gedrag van de gebruikers van een product of dienst. Het doel van UCD is om een product of dienst te ontwerpen dat intuïtief en gemakkelijk te gebruiken is, omdat het is afgestemd op de gebruikerservaring. Het UCD-proces bestaat uit verschillende fasen, waaronder onderzoek, analyse, ontwerp, prototyping, testen en iteratie. Het is van cruciaal belang dat de gebruikers van het product of de dienst centraal staan ​​in elke fase van het UCD-proces, omdat hun feedback en inzichten de basis vormen voor het ontwerp en de ontwikkeling.


Hoe doe je dat,
user centred design? 

Om de gedragingen van de gebruikers te analyseren ga je de persona’s vaststellen die je nodig hebt voor het design van je website of app. Ook hier komen de principes van UX-design weer om de hoek kijken, User eXperience design, waar je vooral bezig bent om de gebruikersbehoefte te vertalen naar goede functionaliteiten in je website en of app. User centered design zorgt ervoor dat de functionaliteiten, features en het design gezamenlijk ervoor zorgen dat je de verwachtingen van de gebruikers waarmaakt.

 

Usability in het kader van user centered design

In de cursus Usability leer je hoe je gebruik van je bezoekers kunt onderzoeken. Hoe doe je dat, welke tools kun je daarvoor inzetten? Waar wordt op geklikt? Analyseer bijvoorbeeld waar men eerst (of het langst) naar kijkt op je site door middel van eye tracking.

Een funnel analyse kan ook deel uitmaken van het onderzoek. Alles staat in het teken van het vergroten van het gemak en het verhogen van de conversie ratio van de website of app. User centered design past daarom ook goed bij de training Conversie optimalisatie, waarin je werkt aan het verhogen van het rendement van je site door conversie optimalisatie technieken in te zetten.

 

User centered design: let op het gebruik van je bezoekers

Zoals je hierboven constant ziet, gaat het allemaal over het gedrag van jouw bezoekers. Hoe beter je dat gedrag in kaart brengt en aan de wensen voldoet, hoe beter je website of app zal scoren op het gebied van user centred design.

Het is echt heel belangrijk om dit onderwerp een vaste plaats te geven in je workflow en er altijd aandacht aan te besteden, alleen een mooi plaatje maken werkt niet meer. UCD, user centered design / user centred design staat voorop bij het creëren van gebruikersvriendelijke applicaties.

 

 

Download de brochure

En maak een nieuwe stap in je loopbaan. We sturen de brochure naar je e-mailadres!

Bedankt!

Je ontvangt een definitieve bevestiging van je aanvraag per mail.

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.