User Centered Design

User centered design, ofwel UCD is tegenwoordig een veel gebruikte kreet. Maar wat is de betekenis van user centered design websites? En hoe leer je het zelf? We vertellen je er meer over.

User centered design, ofwel UCD is tegenwoordig een veel gebruikte kreet. Maar wat is de betekenis van user centered design websites? En hoe leer je het zelf? We vertellen je er meer over.

 

User centered design betekenis

User centered design (UCD) is een ontwerpaanpak die zich richt op het begrijpen van de behoeften, wensen en gedrag van de gebruikers van een product of dienst. Het doel van UCD is om een product of dienst te ontwerpen dat intuïtief en gemakkelijk te gebruiken is, omdat het is afgestemd op de gebruikerservaring. Het UCD-proces bestaat uit verschillende fasen, waaronder onderzoek, analyse, ontwerp, prototyping, testen en iteratie. Het is van cruciaal belang dat de gebruikers van het product of de dienst centraal staan ​​in elke fase van het UCD-proces, omdat hun feedback en inzichten de basis vormen voor het ontwerp en de ontwikkeling.


Hoe doe je dat,
user centred design? 

Om de gedragingen van de gebruikers te analyseren ga je de persona’s vaststellen die je nodig hebt voor het design van je website of app. Ook hier komen de principes van UX-design weer om de hoek kijken, User eXperience design, waar je vooral bezig bent om de gebruikersbehoefte te vertalen naar goede functionaliteiten in je website en of app. User centered design zorgt ervoor dat de functionaliteiten, features en het design gezamenlijk ervoor zorgen dat je de verwachtingen van de gebruikers waarmaakt.

 

Usability in het kader van user centered design

In de cursus Usability leer je hoe je gebruik van je bezoekers kunt onderzoeken. Hoe doe je dat, welke tools kun je daarvoor inzetten? Waar wordt op geklikt? Analyseer bijvoorbeeld waar men eerst (of het langst) naar kijkt op je site door middel van eye tracking.

Een funnel analyse kan ook deel uitmaken van het onderzoek. Alles staat in het teken van het vergroten van het gemak en het verhogen van de conversie ratio van de website of app. User centered design past daarom ook goed bij de training Conversie optimalisatie, waarin je werkt aan het verhogen van het rendement van je site door conversie optimalisatie technieken in te zetten.

 

User centered design: let op het gebruik van je bezoekers

Zoals je hierboven constant ziet, gaat het allemaal over het gedrag van jouw bezoekers. Hoe beter je dat gedrag in kaart brengt en aan de wensen voldoet, hoe beter je website of app zal scoren op het gebied van user centred design.

Het is echt heel belangrijk om dit onderwerp een vaste plaats te geven in je workflow en er altijd aandacht aan te besteden, alleen een mooi plaatje maken werkt niet meer. UCD, user centered design / user centred design staat voorop bij het creëren van gebruikersvriendelijke applicaties.

 

 

CF

Even overleggen?

Vind de training of opleiding die het beste bij je past! Nienke denkt graag met je mee.

Plan een gratis intake
Of neem contact op
CF

Jessie
Opleidingsadviseur

Nienke
Opleidingsadviseur

Marianne
Clientmanager L&D

Jessie, Nienke, Marianne
Opleidingsadviseurs

You Got This!
Cursisten geven ons een 9,3 Onze cursisten belonen onze opleidingen gemiddeld met een 9,3
Lees de reviews

Over Competence Factory

Competence Factory is jouw favoriete opleidingsclub. Al dertig jaar bereiden we professionals voor op hun future job. In 1991 waren we de eerste met internettrainingen en opleidingen in nieuwe media. En nog steeds zetten we de trend, met vooruitstrevende opleidingen in de vakgebieden van de toekomst. Ook zorgen we dat jouw ontwikkeling na je training niet ophoudt: voor én na de lessen staan we voor je klaar. Zien we je gauw?

Bekijk de video
Cursisten beoordelen onze opleidingen gemiddeld met een 9,3.
9,3
9,3
4,7 / 5

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Opgeslagen
Opgeslagen in favorieten