Wist je dat je voor het volgen van een opleiding subsidie kunt aanvragen? Als je nu geen werk hebt, dan kun je een opleiding tot een ‘kansberoep’ laten subsidiëren door het UWV. Heb je wel werk, dan kun je vanaf januari 2022 aanspraak maken op het STAP-budget. Of misschien heb je van je werkgever een persoonlijk ontwikkelbudget gekregen dat je kunt gebruiken.  LET OP: Het STAP-budget stopt op 1 januari 2024. Maandag 3 juli 2023 was de laatste mogelijkheid om STAP aan te vragen bij Competence Factory.

 

Je hebt nu geen werk

Als je werkloos bent en bij het UWV staat ingeschreven, kan het zomaar zijn dat zij een opleiding voor je vergoeden. Dit doen ze voor opleidingen die leiden tot ‘kansrijke beroepen’: werk waar vraag naar is. Veel van de opleidingen die wij aanbieden, leiden tot zo’n beroep. 

Zit er iets voor je tussen? Neem dan contact met ons op. Wij maken een offerte voor je die je via je loopbaancoach aanbiedt aan het UWV. Meestal hoor je binnen een maand of de offerte geaccepteerd is en in de meeste gevallen kun je dan meteen aan de slag met je opleiding! We houden in de tussentijd een plekje voor je vrij. 

 

Je hebt wel werk

Opleidingssubsidie voor werkend Nederland 

Ook als je niet werkloos bent, kun je subsidie krijgen van de overheid. Daarvoor moet je nog wel even geduld hebben. In 2022 gaat het STAP-budget van start waarmee de overheid jaarlijks 200 miljoen euro vrijmaakt voor omscholing en bijscholing, voor een bedrag van maximaal 1.000 euro per persoon. Is de 200 miljoen op? Dan moet je wachten tot het nieuwe jaar. Je kunt de subsidie straks aanvragen via het UWV. Zodra dat mogelijk is, laten we het hier weten.

Tot die tijd mag je je kosten voor een opleiding fiscaal aftrekken van je inkomen. 

 

Opleidingsbudget van je werkgever

Veel werknemers hebben, door cao-afspraken, recht op een persoonlijk ontwikkelbudget. Veel mensen zijn zich daar niet van bewust of maken er geen gebruik van. Loop je contract eens goed na om te kijken wat jouw ontwikkelbudget is of check het bij HR of je management. Wie weet wordt jouw opleiding wel vergoed door je werkgever.

 

Hulp bij het kiezen van een opleiding

Weet je nog niet zo goed welke opleiding bij jou past en kun je wat hulp gebruiken? Bel ons dan voor gratis opleidingsadvies, we zitten voor je klaar!

 

Waarom omscholen bij Competence Factory?

Al 30 jaar bereiden we professionals voor op hun future jobs. In 1990 waren we de eerste met internettrainingen en nieuwe media-opleidingen. Anno 2021 zijn we nog steeds trendsetter met opleidingen in design thinking, online marketing, webdesign en UX. Zo werkt Competence Factory aan de skills die morgen van professionals worden gevraagd. Meer informatie? Hier lees je meer over ons.

‘Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat ik mijn nieuwe baan heb gekregen doordat ik me heb omgeschoold bij Competence Factory. Ook voel ik me veel zekerder in mijn functie, daar ben ik heel blij mee!’ - Esther Roest schoolde zichzelf om van HR Adviseur naar online marketeer/communicatiespecialist.

 

Partner van het UWV

 

Download de brochure

En maak een nieuwe stap in je loopbaan. We sturen de brochure naar je e-mailadres!

Bedankt!

Je ontvangt een definitieve bevestiging van je aanvraag per mail.

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Opgeslagen
Opgeslagen in favorieten