Blog

Elke twee weken gratis webinars!

24 juli 2020 | Noortje Noy

Het is belangrijker dan ooit om jezelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de nieuwste updates binnen jouw vakgebied. Omdat we je graag helpen met het ontdekken van je passie of te bevestigen dat je goed op weg bent, organiseren we elke twee weken een gratis webinar. Schrijf je op tijd in, want vol = vol.


UX Design en Interaction Design: wat is het verschil? 

20 juli 2020 | Noortje Noy

In vacatures zie je ze regelmatig voorbij komen: de termen ‘UX Design’ en ‘Interaction Design’. Het zijn populaire specialismen waar groeiend vraag naar is. Inhoudelijk lijken ze op elkaar. Tenminste, zo lijkt het. Want verschillen zijn er wel degelijk. Trainer en UX-specialist Eddy Boeve legt uit hoe het zit. 


3 Redenen waarom je nu moet nadenken over bij- of omscholing

17 juli 2020 | Noortje Noy

Zit er nog wel toekomst in jouw carrière, en is je bedrijf eigenlijk future proof? Moet je niet eens nadenken over bij- en omscholing? De afgelopen maanden heb je je dit misschien vaker afgevraagd dan normaal. Logisch, want de omstandigheden waren ernaar. Maar er zijn meer redenen om je nú te verdiepen in loopbaanoriëntatie, bij- en omscholing. We zetten 3 belangrijke redenen op een rij.  


Op welk social media kanaal kun je het beste adverteren?

16 juli 2020 | Noortje Noy

Reclamemaken via de krant, billboards of tv kan effectief zijn - maar het is ook een beetje ouderwets. Of laten we zeggen: ‘traditioneel’. Via social media bereik je tegenwoordig sneller en makkelijker je publiek. De populairste kanalen voor online adverteren zijn Facebook en Instagram. Maar ook het duurdere LinkedIn kan de moeite waard zijn. We vertellen je welk platform je het beste kunt kiezen voor je advertenties, en waarom. 


Programmeren kun je leren

07 juli 2020 | Noortje Noy

Denk eens terug aan de nineties, of de eerste jaren van onze huidige eeuw. Hoe zagen websites er toen uit? In ieder geval niet zo strak, helder en veelzijdig als nu: het vak webdevelopment heeft zich behoorlijk ontwikkeld. Benieuwd hoe het is om nu als webdeveloper aan de slag te gaan? In dit artikel leggen we uit wat een front-end webdeveloper precies doet en hoe je kunt leren programmeren. 


In 5 stappen aan de slag in podcast-wereld

29 juni 2020 | Noortje Noy

Twijfel je erover om een podcast te starten? Als je over een onderwerp kennis en content hebt die je graag wilt delen, zeggen wij: doen! Het is relatief makkelijk om je eigen podcast te maken, en je kunt de kosten laag houden. We vertellen je hoe je in 5 stappen je eigen podcast lanceert. 


Ontwerp je carrière met Design Thinking

24 juni 2020 | Noortje Noy

Design Thinking is het duizenddingendoekje om problemen op te lossen. Ook jouw carrièrevraagstuk. 
Wat begon als een ontwerpmethode voor designers, groeide uit tot een multi-inzetbare manier om problemen op te lossen. Je kunt met Design Thinking zelfs carrièrevraagstukken oplossen.


5 tips voor sterke webteksten van onze huiscopywriter

15 juni 2020 | Noortje Noy

Copy kan een website maken of breken. Ga maar na: een dt-misser maakt zelfs het mooiste design lullig. Goede webcopy versterkt je merk, maakt je site beter vindbaar en activeert je bezoekers. Onze huiscopywriter Rosanne Koppert geeft 5 tips om betere webcopy te schrijven.


Deze podcasts over marketing en design zijn het luisteren waard

09 juni 2020 | Noortje Noy

Je kunt er bijna niet meer omheen, podcasts zijn hot. Ze zijn er in allerlei soorten en maten: over films, muziek, sport, met beroemdheden of experts, vaak een combinatie van van alles. Podcasts over marketing en design zijn er ook. Maar hoe weet je nou welke daarvan interessant zijn? We gingen voor je op zoek en vonden er 10 die het luisteren waard zijn. We zetten ze voor je op een rij. 


Toe aan een carrièremove? Train dan je soft skills

02 juni 2020 | Noortje Noy

In veel vacatures lees je vooral welke hard skills je voor een functie nodig hebt: dit diploma, zoveel jaar ervaring, deze certificaten. Maar of je opbloeit in een baan, wordt vooral door je soft skills bepaald. Naar schatting hangt zelfs 85% van je financiële succes af van je soft skills. Hoe werk je in een team, hoe ga je om met stress, wat is je communicatiestijl en neem je initiatief? Hieronder leggen we uit waarom het slim is om ook eens aan je soft skills te werken. 


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.