Blog

Leads genereren met marketing automation

14 februari 2019 | Marit Vervaart

Een voorspelbaar proces om leads te genereren, wat ook nog eens doorloopt zonder dat jij er actief mee bezig bent… klinkt als een droom toch? Door de opkomst van marketing automation kun je deze droom ook écht gaan waarmaken. Marketing automation helpt je namelijk om jouw doelgroep content te laten zien waar ze precies op dat moment behoefte aan hebben. Zo ontvangen ze enkel content die aansluit op hun persoonlijk profiel en online zoekgedrag. En dat allemaal geautomatiseerd, zonder dat je er…


Vacature Veelzijdig Office Manager

07 februari 2019 | Sanne Lichtendahl

Utrecht Centrum, parttime 28 uur per week. 

Ben jij een energiek, slim en betrouwbaar en houd jij van afwisseling en verantwoordelijkheid? Houd jij van een innovatieve snelgroeiende omgeving waar geen dag hetzelfde is, waar jij een spilfunctie hebt en het draait om mensen en het structuren van een groeiende organisatie? Lees dan verder!


Het belang van zoekintentie voor SEO

07 februari 2019 | Marit Vervaart

Als iemand een zoekopdracht invoert in Google wil diegene daar iets mee bereiken. Waarom voert de gebruiker die zoekopdracht in? Het antwoord op deze vraag noemen we de zoekintentie. Natuurlijk kunnen verschillende gebruikers een andere zoekintentie hebben, terwijl ze toch dezelfde zoekopdracht gebruiken. Meestal overheerst er echter één zoekintentie. Als jouw content daar perfect op inspeelt heeft dat effect op je rankings in Google. Hoe dat werkt vertellen we je in dit artikel.


Content first design: start met de boodschap

04 februari 2019 | Marit Vervaart

Een goed design versterkt je boodschap. Het stuurt de aandacht van de lezer, wekt emotie op en verheldert. Toch wordt een design vaak opgeleverd vol met ‘lorum ipsum’. Van die boodschap is weinig terug te zien, totdat na oplevering de daadwerkelijke content in het design wordt geplaatst. Gek eigenlijk... dat is alsof je een verpakking uitkiest, voor je weet wat voor cadeau je erin gaat stoppen. Steeds meer bedrijven stappen daarom over op content first design.


Competence Factory breidt uit in Utrecht

18 januari 2019 | Sanne Lichtendahl

Let op: vanaf januari 2019 zijn alle trainingen van Competence Factory in Utrecht, op onze eigen locatie en 100 % dochter  Space to Create. Daar hebben we maar liefst elf nieuwe, inspirerende ruimtes voor onze cursisten. Nu kunnen we garanderen dat onze top 10-trainingen altijd doorgaan. De locaties in Amsterdam en Rotterdam blijven beschikbaar voor incompany-trainingen.


Zo start je in 4 stappen met UX Design

18 januari 2019 | Sanne Lichtendahl

Online succesvol word je niet zomaar. Je hebt er een sterke strategie voor nodig, waarin design een cruciale factor is. Waar begin je als je meer uit je website of app wilt halen? En hoe zet je design strategisch in zodat je klant van een optimale beleving geniet? Onze docent Ruben Olislagers, onder trainer van de training UX Design, werkt al sinds 1997 als Interaction Designer en neemt je mee in de eerste 4 stappen van het User Experience (UX) proces.


UX Trainer aan het woord: Ruben Olislagers

16 januari 2019 | Sanne Lichtendahl

Ruben Olislagers is een van onze meest ervaren trainers op het gebied van UX Design. Hij werkt al sinds 1997 als interaction designer en meer dan 18 jaar als trainer. Bij Competence Factory geeft hij onder andere Webdesign, UX Design, Usability en de UX-tools Sketch App & InVision. Vanuit zijn ontwerpbureau Design al dente maakt hij nog steeds interaction en visual designs. Zijn combinatie van lesgeven en ondernemen is voor cursisten van grote meerwaarde. Omdat Ruben de trends en ontwi…


Zo krijg je jouw medewerkers aan het bloggen

04 januari 2019 | Marit Vervaart

Je weet dat zakelijk bloggen een heleboel kan opleveren, maar je medewerkers aan het bloggen krijgen… dat is een lastig verhaal. Herkenbaar? Je bent zeker niet de enige. We zien het vaak: medewerkers hebben er geen zin in, weten niet waarover ze moeten schrijven, ze hebben het te druk of vergeten het gewoonweg. In het begin wil het meestal nog wel lukken, maar na een tijdje verdwijnt de blogspirit en komen er soms maandenlang geen blogs online. Wil jij serieus met zakelijk bloggen aan de slag?…


Zo creëer je een gebruiksvriendelijke menustructuur

31 december 2018 | Marit Vervaart

Kunnen jouw bezoekers vinden wat ze zoeken? De navigatie op je website is superbelangrijk. Bezoekers die voor hen belangrijke informatie niet kunnen vinden gaan namelijk eerder weg zonder te converteren. Zonde! Toch zien we dat er vaak veel te weinig aandacht aan de menustructuur van websites wordt besteed. Met onlogische, verwarrende menu’s tot gevolg. In dit artikel vertellen we je wat jij kunt doen om je menustructuur zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.


Zo creëer je een succesvolle Instagram strategie

27 december 2018 | Marit Vervaart

Instagram de wereld van #fitgirls en #influencers? Zeker niet! Inmiddels heeft Instagram alleen in Nederland al meer dan 2,1 miljoen dagelijkse gebruikers, en meer dan 70% van de bedrijven heeft inmiddels een Instagram account. Ook met jouw bedrijf kun je Instagram inzetten voor het vergroten van je bereik, genereren van naamsbekendheid of voor het tonen van jouw portfolio. Maar hoe zet jij jouw Instagram strategie zo in dat het naadloos aansluit op je marketing en branding?


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.