Blog

Instagram posts inplannen - de beste apps

24 augustus 2018 | Noortje Noy

Plaats jij jouw Instagram posts nog op de standaard manier? Je leven wordt een stuk makkelijker als je ze voortaan vooraf gaat inplannen. Dat scheelt tijd en zorgt ervoor dat je jouw Instagram account nog effectiever kunt gaan inzetten. In dit artikel vergelijken we een aantal van de meest populaire apps om je Instagram posts mee in te plannen.


Creatief zijn kun je leren - 10 tips

16 augustus 2018 | Noortje Noy

Je kent er vast wel eentje: een typische creatieveling. Hij zit altijd vol met wilde ideeën, kan leuk schrijven of tekenen en weet in zijn brein altijd net een andere afslag te pakken. Sommige mensen lijken een aangeboren talent te hebben voor creativiteit. Misschien is dat ook wel echt zo. Toch kun je, ook als je jezelf totaal niet creatief vindt, leren om creatief te zijn. Je kunt het triggeren en trainen. Zelf heb ik ook mijn creatieve en minder creatieve periodes. Dat heeft te maken met mij…


Vernieuwde website? Zorg dat je jouw rankings niet verliest.

12 augustus 2018 | Noortje Noy

Je nieuwe website ziet er gelikt uit en is veel gebruiksvriendelijker dan de oude website. Jij bent heel blij met het resultaat. Maar dan… stort ineens het aantal bezoekers en daarmee ook het aantal conversies in elkaar. Als je pech hebt kost je dat zomaar duizenden euro’s aan omzet. De website die je veel meer zou moeten gaan opleveren blijkt juist het tegenovergestelde effect te hebben. Je zou zeker niet de eerste zijn die het overkomt. Zelfs grote bedrijven als Transavia en de Rabobank …


Persuasive copywriting: een gesprek met je lezer

12 juli 2018 | Noortje Noy

Je lezer hangt aan je lippen, wordt steeds enthousiaster en is aan het einde van de tekst overtuigd van jouw product of dienst. Een goede commerciële tekst doet precies dat. Maar hoe schrijf je zo’n tekst? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: zie je tekst als een verkoopgesprek met je lezer. Het grote verschil met een echt verkoopgesprek is natuurlijk dat je het niet tegen één persoon hebt, maar tegen heel veel mensen tegelijkertijd. Toch kun je een tekst ook als een gesprek laten aanvoel…


Weten hoe je website presteert? Maak een meetplan!

05 juli 2018 | Noortje Noy

Je hebt (veel) tijd en geld geïnvesteerd in het maken van een mooie website. Maar… weet je eigenlijk wel wat die website je op dit moment oplevert? Heb je wel eens doelstellingen opgesteld voor je website? Als jouw antwoord op deze vragen ‘nee’ is, dan ben je zeker niet de enige. We zien dat veel bedrijven veel te weinig inzicht hebben in wat er op hun website gebeurt. Zonde, want zo loop je waarschijnlijk belangrijke kansen mis. Wil jij het maximale resultaat uit je website halen? Dan is…


Meet the trainer: Jeroen de Koning

04 mei 2018 | Noortje Noy

Jeroen de Koning is pas net veertig, maar werkt al ruim 20 jaar als marketeer. Sinds 2003 werkt hij met Google Adwords, en inmiddels weet hij dan ook echt álles van Google.


Gadget van de maand: Gimbal

04 mei 2018 | Rene

Bij Competence Factory zijn we dol op gadgets. Deze maand krijgen we geen genoeg van onze Gimbal – een stabilisator voor camera's waarmee je professioneel ogende video's maakt.
Wat is een Gimbal?
Een Gimbal is een stabiliserende camerahouder die de camera recht houdt. En met 'camera' bedoelen we natuurlijk ook smartphones en Go Pro's.


Creatief met Photoshop: 5 tips voor inspiratie

23 maart 2018 | Noortje Noy

Creatief met Photoshop? De mogelijkheden in het Adobe-programma lijken eindeloos, je kunt er ontzettend veel mee! Daarom geven we je in dit artikel een paar korte tips voor startende 'photoshoppers'. Wil je alles leren over de tool? Volg dan een van onze trainingen of opleidingen:

Adobe Photoshop basis
Adobe Photoshop gevorderd
Opleiding Adobe Photoshop Expert

Maak prachtige grafische beelden of bewerk jouw foto's tot professionele kunstwerken.


The Dublin diaries: verslag van een inspiratiereis naar Google HQ

09 februari 2018 | Noortje Noy

Op 2 februari 2018 organiseerde Competence Factory een weekendtrip naar Google HQ voor cursisten en partners. CEO René hield een dagboek bij: "Ik heb wel 10 pooltafels geteld".


Hoe fix je apps die niet willen downloaden op je iPhone, iPod Touch of iPad

31 maart 2012 | Redactie

Download je apps vanuit de App Store op je iDevice en blijven ze op ‘wachten’ hangen? Het komt helaas soms voor dat apps niet willen downloaden of laden op je iPhone, iPod Touch of iPad. Het probleem komt vooral voor als je meer dan twee of drie apps tegelijkertijd aan het downloaden bent. Ervaar jij dat je apps niet willen downloaden? Dan zijn er een aantal stappen die je kunt doorlopen:


8 apps om beter te leren lezen en schrijven

23 februari 2012 | Redactie

Ondanks de groei van multimediagebruik in klaslokalen, blijven scholen vooral tekstgeoriënteerd. Voor de meesten van ons is dat geen probleem, maar sommigen worstelen flink met tekst en taal. Ongeacht hoe talentvol iemand ook is, kan dit flink wat belemmering opleveren. Voor sommigen is het een probleem met de verwerking van tekst, anderen hebben weer moeite met schrijven. Gelukkig zijn er een goedkope en gratis leren lezen en schrijven apps, die het een stuk makkelijker maken. We zetten ze op …


Top 8 apps voor Digital Storytelling voor kinderen

13 februari 2012 | Redactie

Met de opkomst van tablets en smartphones is ‘Digital Storytelling’ even hard meegegroeid. Met Digital Storytelling vertel je een verhaal in digitale vorm. Bijvoorbeeld in een animatie of met geluid. Het is niet alleen een leuke, speelse manier om een verhaal te vertellen, het helpt kinderen met analfabetisme of leerachterstanden om op een andere manier te leren. We vonden tien handige apps waarmee je zelf (of je kinderen) een digitaal verhaal kan maken.


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Als clublid kun je jouw favoriete opleidingen, trainingen en artikelen opslaan in je account en je voorkeuren doorgeven. Ook ben je als eerste op de hoogte van onze events en speciale acties. Meld je nu gratis aan!