Begin met een functioneel ontwerp voor je website te maken

Alles begint met een duidelijke wensenlijst en een goed functioneel ontwerp voor je website. Verzamel voorbeelden van onderdelen die je op andere websites hebt gezien ter inspiratie en neem het mee in de opzet. Het functioneel ontwerp ligt aan de basis van de website die je gaat maken. Bij ons kun je leren hoe je websites bouwt in verschillende programma's, van template gestuurde programma's zoals WordPress tot en met het in codetaal ontwerpen van sites als front end developer.

 

Functioneel ontwerp template

Een website maakt dus gebruikt van een template (ook wel wireframes genoemd) waar de pagina's op worden gebouwd. Het functioneel ontwerp template geeft eigenlijk de richting aan de stijl van de website en hoe de pagina's zijn opgebouwd. Deze templates zijn belangrijk voor de uiteindelijke vormgeving van de website en dus voor het functioneel ontwerp. Voorbeeld websites kunnen u voorzien van informatie. handige tips en do's en don'ts voor het maken van het nieuwe functionele ontwerp voor je webstie.

De opdrachtgever en de website developer werken samen aan het functioneel ontwerp website om gezamenlijk een goed totaal beeld te vormen. Het functioneel ontwerp website mag best wat tijd in beslag nemen, het is immers de grondslag van het functioneel ontwerp template en het bouwen van de uiteindelijke website. Beter hier meer tijd aan besteed, dan later het functioneel ontwerp template nog weer helemaal moeten omgooien, omdat dingen eigenlijk toch anders moeten.

 

Functioneel ontwerp, voorbeeld website en andere tips

Door het maken van een doordacht functioneel ontwerp website voorkom je veel problemen in een later stadium. Een functioneel ontwerp template helpt bij het duidelijk in kaart brengen van de informatie die op de webpagina's vermeld moet worden en hoe, in wat voor volgorde en indeling. Het is belangrijk dat de opdrachtgever de wensen heel duidelijk aangeeft, daarbij ook lettend op hoe de klanten navigeren en zoeken op een website. Neem je deze wensen  mee in het functioneel ontwerp website, dan zal je een goed werkende website opleveren.

 

 

Download de brochure

En maak een nieuwe stap in je loopbaan. We sturen de brochure naar je e-mailadres!

Bedankt!

Je ontvangt een definitieve bevestiging van je aanvraag per mail.

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.