Blog

“Over triggers, prototypes, plug-ins en Bob Ross”. Verslag van de Inspiration Factory UX en Webdesign op 16 mei 2019.

Elk kwartaal delen we de laatste trends tijdens onze Inspiration Factory. Een gratis kennisevent op onze toffe locatie ‘Space to Create’. Afgelopen donderdag spraken onze trainers over UX & Webdesign en dat hebben we geweten. UX is hot! Met ruim 100 UX’ers, Online marketeers en Webdesigners op de gastenlijst waren we officieel ‘sold out’. En de borrel... tja, die ging door tot in de late uurtjes. Een woord- en beeldverslag van het geslaagde event.


De kracht van zakelijk teken en waarom iedereen het kan leren

“Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.” Dat spreekwoord kennen we allemaal wel. Vaak kun je met beelden veel makkelijker en duidelijker communiceren dan met woorden. Toch wordt er in zakelijke context nog niet zoveel met beeld gewerkt. Zonde! Gelukkig komt daar de laatste tijd wel verandering in. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de voordelen van visueel denken en zakelijk tekenen. In dit artikel vertelt Marieke van der Velden je meer over hoe je tekenen succesvol kunt inzetten in het …


Vacature Horeca & Events support | leuke bijbaan

Parttime flexibele bijbaan in Utrecht centrum 
4 tot 10 uur in de week. 
Ben jij op zoek naar een leuke flexibele bijbaan? Eentje die makkelijk te combineren is met school of studie en waarmee je gewoon een goed salaris verdient? Kom dan eens bij ons langs. Wij zoeken iemand die ons in de middagen (soms avonden) helpt bij onze evenementen.


Snelle tips om de usability van je website te verbeteren

Hoe gemakkelijk kan een bezoeker op jouw website vinden wat hij zoekt? Kan hij zijn taken snel en zonder problemen voltooien? De gebruiksvriendelijkheid, oftewel usability van jouw website is een krachtige marketingtool. Voorzie potentiële klanten van een optimale gebruikerservaring en vergroot je conversie. Hoewel dit klinkt als een lastige klus, zijn er kleine aanpassingen die jij kunt doen om het gebruiksgemak van jouw website direct te bevorderen.


Inspiration Factory: UX & Webdesign op 16 Mei

Op donderdagavond 16 mei 2019 nodigen we je graag uit voor een nieuwe Inspiration Factory. Het thema: User Experience (UX) & Webdesign. Trainers van Competence Factory delen hun inzichten, praktijkervaring en nieuwste tools met je. En natuurlijk krijg je leuke actuele voorbeelden en handige tips & tricks.
"Meteen meer uit je website of app halen? Laat je in één avond bijpraten over de vakgebieden UX & Webdesign en ga naar huis met concrete tips en tools."
 


Social media biedt recruitment kansen voor je bedrijf

Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met employer branding. Waarom? Omdat werkgevers alles uit de kast moeten trekken om de juiste mensen aan zich te binden. Zowel het behouden van je huidige personeel, als het werven van geschikte nieuwe medewerkers is in de huidige arbeidsmarkt lastig. Maar hoe bereik je de specialisten die je zoekt? Social media recruitment biedt op dit gebied veel voordelen en kansen. Je kunt de cultuur van je bedrijf op deze manier goed laten zien én je kunt potentiële …


Hoe maak je een goede infographic?

We worden tegenwoordig overspoeld door informatie: de hele dag stromen er via allerlei kanalen boodschappen binnen. Daardoor zijn we experts geworden in scannen en filteren. Moet ook wel, anders zouden we gek worden. Infographics zijn een welkome afwisseling in die information overload. De combinatie van tekst, data en beeld versterkt boodschappen en maakt scannen makkelijker. Maar hoe maak je zélf een goede infographic? Trainer en infographic-expert Ruben Olislagers geeft tips.


De nieuwe checkout-functie van Instagram

Shopaholics opgelet! Geld uitgeven wordt straks wel erg makkelijk. Die mooie producten die op Instagram voorbij komen kun je binnenkort namelijk direct in de app bestellen. Op dit moment is de beta fase van deze nieuwe checkout-functie in de VS van start gegaan voor een select groepje merken waaronder H&M, Nike, Zara en Adidas. In Nederland moeten we dus nog even wachten, maar we kunnen natuurlijk wel alvast gaan nadenken over de mogelijkheden die deze functie ons gaat bieden. Dit kan wel ee…


Verbeter in 4 stappen de overtuigingskracht van jouw website

Maak jij al gebruik van persuasive design? Met persuasive design kun jij het beslissingsproces van de bezoekers van je website beïnvloeden en zo je conversie verhogen. Letterlijk vertaald betekent persuasive design ‘overtuigend ontwerp’. Door slimme designkeuzes verander je het gedrag en de houding van je bezoekers onbewust in jouw voordeel. Je kunt hierbij gebruik maken van verschillende overtuigingstechnieken. De bekendste zijn van Cialdini. Deze hoogleraar Psychologie aan de Arizona…


Voorkom het verlies van Google Analytics data met dataweergaven

Veel bedrijven filteren hun Google Analytics data. Dat is slim, want op die manier blijft je data schoon. Je kunt met filters bijvoorbeeld intern verkeer en spam uitsluiten. Wat veel bedrijven alleen niet doen is een backup regelen. Dat is dan weer niet zo slim, want gefilterd is gefilterd. Als je een fout maakt kun je de verloren data niet meer terughalen. Maar hoe moet het dan wel?


Meer nieuws

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.