Aan de slag met professionele videocontent

Steeds meer bedrijven doen iets met video. Websites en social walls staan er vol mee, en platforms als YouTube, Vimeo en Tiktok zijn gigantisch populair. Maar af en toe kom je vast ook weleens video tegen die niet zo goed uit de verf komt. Iemand staat voor een wandje te praten, de camera wiebelt, de kleuren zijn flets, het geluid is hol. Als professional wil je natuurlijk niet zó voor de dag komen. Aan de slag met professionele videocontent? We vertellen je er meer over.


Waarom aan de slag met videocontent?

Het is een uitdaging om de aandacht van mensen te vangen én vast te houden. Vaak haakt een websitebezoeker bij een stuk tekst al snel af. Daarom zijn video en animaties uitermate geschikt in korte tijd complexe informatie te verduidelijken. Uit onderzoek blijkt ook dat op productpagina’s met beeld én geluid de bezoeker maarliefst vier keer zo snel op aankoop overgaat. Bezoekers kijken nu eenmaal liever dan dat ze lezen. Daarnaast pak je direct de aandacht en blijven je bezoekers vaak langer op een pagina hangen. Maar wel belangrijk dat de video natuurlijk goed in elkaar steekt, en daar kun jij voor zorgen!

Animatie en/of video expert worden, zo doe je dat!

In de jungle van video en animatie kan het lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Start daarom simpel. Heb je een voorkeur voor video en film, of voor animatie en motion graphics? Met andere woorden: ben je graag bezig met een camera of ontwerp je liever

personages en graphics die je later tot leven wekt? Heb je eenmaal een richting gekozen, dan kun je verder kijken naar het specifieke vakgebied, programma of skillpakket dat je daarvoor nodig hebt.

Whitepaper

Whitepaper Videomaker of animator worden, waar begin je?

Waar je ook kijkt, je ontkomt er niet aan: bewegend beeld. Video’s en animaties zijn overal. Wil jij ze zelf maken? Download dan deze whitepaper voor meer informatie.
Whitepaper downloaden

Aan de slag met video maken

Ligt jouw voorkeur bij video? Dan ga je aan de slag met het filmen van je eigen content. Je maakt een storyboard, bedenkt wie en waar je wilt filmen, en weet alles over de instellingen van de camera, het licht en het geluid.

Aan de slag als animatie designer

Ligt je voorkeur bij het maken en tot leven wekken van graphic designs? Dan ga je aan de slag met het creëren van je eigen personages, beelden en effecten. Van conceptontwikkeling tot uitvoering: je stelt een technisch plan op, schrijft een script en maakt een storyboard. Vervolgens werk je zelf je animatie uit. Laat je creativiteit de vrije loop, want alles is mogelijk!

Volg een opleiding of training met subsidie van de overheid!

Met het STAP-budget kun je ieder jaar een bedrag tot 1.000 euro krijgen om jezelf te ontwikkelen.

Alles over het STAP-budget
Volg een opleiding of training met subsidie van de overheid!

Explanimations: uitleganimaties

Met animaties kun je nog veel meer kanten op dan alleen een eigen wereld creëren of een verhaal. Je kunt infographic animaties maken, maar ook uitleganimaties, ook wel: explanimations. Dat betekent dat we de wereld vereenvoudigd kunnen weergeven, om complexe processen en situaties op een eenvoudige manier uit te leggen.

Webinar

Webinar Video en animatie, zó gebruik je dat

Motion design-expert Ruben van Esterik vertelt je alles over de mogelijkheden en afwegingen voor het inzetten van video en animatie.
Webinar bekijken
Cursisten beoordelen onze opleidingen gemiddeld met een 9,3.
9,3
9,3
4,7 / 5
CF

Even overleggen?

Vind de training of opleiding die het beste bij je past! Nienke denkt graag met je mee.

Plan een gratis intake
Of neem contact op
CF

Jessie
Opleidingsadviseur

Nienke
Opleidingsadviseur

Marianne
Clientmanager L&D

Jessie, Nienke, Marianne
Opleidingsadviseurs

You Got This!
Cursisten geven ons een 9,3 Onze cursisten belonen onze opleidingen gemiddeld met een 9,3
Lees de reviews

Over Competence Factory

Competence Factory is jouw favoriete opleidingsclub. Al dertig jaar bereiden we professionals voor op hun future job. In 1991 waren we de eerste met internettrainingen en opleidingen in nieuwe media. En nog steeds zetten we de trend, met vooruitstrevende opleidingen in de vakgebieden van de toekomst. Ook zorgen we dat jouw ontwikkeling na je training niet ophoudt: voor én na de lessen staan we voor je klaar. Zien we je gauw?

Bekijk de video

Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Opgeslagen
Opgeslagen in favorieten