1. Dankzij VR ben je écht effectief op afstand

Op afstand samenwerken (en samenkomen) is door de coronacrisis natuurlijk hot topic. VR is bij uitstek een technologie die digitale ontmoetingen naar een heel hoog niveau kan tillen. Handig als je bijvoorbeeld mensen moet trainen zonder dat je fysiek bij elkaar kunt komen, of als je met elkaar wilt vergaderen terwijl het kantoor dicht is en iedereen thuiszit. 

Dankzij VR hoef je ook niet meer te reizen om locaties te bezoeken. Zo zou een meester of juf de klas kunnen meenemen naar een bijzondere plek, zonder een ingewikkelde schoolreis op touw te hoeven zetten. Dat maakt het veel makkelijker om af en toe een educatief uitstapje te maken. 

 

2. De hardware is er klaar voor 

Heb je slechte ervaringen met VR? Dan kan het zijn dat je de technologie op oude apparatuur hebt geprobeerd - zoals een gedateerde VR-bril. Tegenwoordig is de hardware een stuk verder ontwikkeld en bestaan er allerlei accessoires die het gebruik van VR makkelijker maken. 

 

3. Genoeg succesverhalen om als voorbeeld te nemen

Steeds meer bedrijven zien de mogelijkheden van VR en AR. Je ziet dan ook dat de budgetten voor VR-toepassingen omhoog gaan, en dat organisaties er ook al aan verdienen. Uit de succesverhalen van anderen kun je inspiratie halen om zelf met VR aan de slag te gaan. Zo zetten autobedrijven VR in voor een testbeleving voor hun klanten en traint KLM personeel efficiënt in een virtueel vliegtuig.

 

Start nu!

VR is een jonge technologie die nog een beetje naar z’n toepassingen zoekt. Toch is het geen gek idee om er alvast mee te experimenteren. Zo zorg je namelijk dat je straks voorop loopt - in plaats van achter de feiten aan. Er zijn veel kant-en-klare softwarepakketten beschikbaar waarmee je vrij snel aan de slag kunt. En op dit moment is het nog relatief goedkoop om met VR te starten.

 

Freek Teunen

Met alweer zeven jaar VR-ervaring op zak reist Freek de wereld over om de nieuwste ontwikkelingen te spotten – liefst ruim voor ze bekend worden. VR biedt bedrijven allerlei manieren om tijd en kosten te sparen, en om producten te presenteren en promoten. Maar Freek zet de technologie ook graag maatschappelijk in. Zo bedacht hij de VR-Droomvlucht, zodat ook mindervalide Efteling-bezoekers de legendarische attractie kunnen beleven. Ook bouwde hij aan een virtuele speeltuin voor zieke en gehandicapte kinderen, die draait in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

 

Meer informatie

Op 16 maart 2021 gaf Freek het webinar: Introductie in VR en AR technologie. Je kijkt 'm hier terug. Hij laat zien wat je precies met VR en AR kunt en hoe jij het effectief kunt inzetten voor jouw bedrijf in 2021. Ben je al zeker dat je VR en AR wilt gaan inzetten voor jouw organisatie, kun je je inschrijven voor de online masterclass of eendaagse training Virtual Reality. 

 


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.