1. Open je inspector

Op iedere webpagina kun je de HTML en CSS bekijken en (tijdelijk) manipuleren. Dit doe je in de inspector. Die open je op verschillende manieren, afhankelijk van je browser. In dit voorbeeld gebruiken we Google Chrome.

Open een willekeurige website, klik ergens in het scherm op de rechtermuisknop en druk op ‘Inspecteren’. Er wordt dan een subpaneel geopend met verschillende tabs, waaronder ‘Elementen’ en ‘Console’. Hierin kun je de HTML-structuur van de pagina bekijken.

 

Ga vervolgens op zoek naar het body-element, daar vindt je de content van de pagina.

 

Dit is een geneste structuur, waarbij je elementen uitklapt om te zien welke ‘kinderen’ zij allemaal hebben.

Als je met je muis over de verschillende elementen heen beweegt, ontdek je welke elementen zij op de pagina vertegenwoordigen.

Dit is een goede manier om kennis te maken met de wereld van coderen. Wat valt je op, en waar zou je meer over willen weten? Pak Google erbij en ga op onderzoek uit.

 

2. Bezoek een event voor newbie coders

Er zijn veel (online) evenementen en Meetups waar je kunt oefenen met coderen. Daar ontmoet je andere beginners, én ervaren developers die je helpen met al je vragen. Sommige events zijn zelfs speciaal voor vrouwen, omdat zij flink ondervertegenwoordigd zijn in de IT-wereld. Dit zijn mooie gelegenheden om te kijken of front-end development iets voor jou is, en om alvast een netwerk op te bouwen.

 

3. Train je skills met online spelletjes

Als je al enige ervaring met HTML en CSS hebt, kun je gaan oefenen met online spelletjes. Leuke voorbeelden zijn Flexbox Froggy of Hex Invaders.

 

4. Doe een online cursus

Er is ontzettend veel (gratis) online materiaal beschikbaar om de beginselen van front-end development te leren. Denk aan een cursus HTML, CSS of JavaScript bij Udemy, Codecademy of MDN.
Vergeet niet: Google is je beste vriend. Als je ergens niet uitkomt, is er online altijd iemand die je kan helpen. Stel je vraag bijvoorbeeld via Stack Overflow.

 

5. Volg een training of opleiding

Competence Factory heeft twee trainingen voor beginners: HTML5/CSS3 basis en JavaScript basis. Heb je al iets meer ervaring, dan kun je ook instromen bij de trainingen voor gevorderden. We leren je graag alles over front-end development in een persoonlijke setting met kleine klassen. Er is veel ruimte om vragen te stellen en te oefenen, zodat je snel vooruit gaat. Wie weet tot snel!

 

Over Annemarie

Annemarie studeerde Organisatiewetenschappen, maar koos uiteindelijk voor een carrière in de code: ze volgde een opleiding tot full-stack webdeveloper en ging aan de slag bij een kleine digital agency. Later stapte ze over naar een grotere organisatie, waar ze nog elke dag bijleert. Als trainer wil ze je graag de nieuwste ontwikkelingen in webdevelopment laten zien. Leuk om te weten: naast webdevelopment is Annemarie gek op katten en Franse gebakjes, en in een volgend leven zou ze graag nieuwslezeres worden.  


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.