Content

Alle communicatie waarvan gebruikers of bezoekers de doelgroep zijn noem je content. Dit kan tekst, geluid of beeld zijn, of een mix daarvan. Het doel? Je doelgroep triggeren om jou te volgen of een product te kopen. Met goede, zinvolle content bind je mensen aan je merk, en dat is van onschatbare waarde.

 

Werken als contentmarketeer

Contentmarketeers zorgen ervoor dat de content tiptop in orde is. Om de content relevant en interessant te houden, ben je altijd bezig met vernieuwen. Van teksten tot aan video’s: je laat je creativiteit de vrije loop. Zo kom je met de tofste ideeën om de doelgroep te binden en bereiken. En je verzint niet alleen. Als contentmarketeer zorg je ook dat de uitvoer helemaal lekker loopt.

 

Belangrijke skills

Voor contentmarketing zijn veel verschillende vaardigheden noodzakelijk. Dit zijn de belangrijkste:

  • Schrijven: van blogs tot brochures en van infographics tot Instagramposts: als contentmarketeer schrijf je voor alle kanalen sterke teksten.
  • Designen: mooie, visuele content kunnen maken is natuurlijk cruciaal. Geen zorgen: laagdrempelige programma’s als Canva maken dit een stuk makkelijker.
  • Tool savvy: als contentmarketeer werk je met verschillende online tools. Je moet dus handig zijn, dingen zelf kunnen opzoeken en nieuwe informatie snel begrijpen.
  • Sterke personal skills: je werkt samen met verschillende partijen, zodat je content naast een mooi uiterlijk ook de juiste inhoud heeft. Daarvoor is het belangrijk dat je communicatief sterk bent, maar ook je planning op orde hebt en prioriteiten kunt stellen.

 

Waarom contentmarketeer worden?

Contentmarketing is heel divers en je hebt veel creativiteit nodig. Van een blog schrijven tot aan een infographic maken: elke dag weer een nieuwe uitdaging. Je bent constant bezig met innoveren en het bedenken van nieuwe, betere ideeën om je doelgroep te benaderen en je bedrijf te laten stralen. Klinkt goed toch!

 

Aan de slag

Denk je nu: dat klinkt tof én past goed bij mij? Bekijk dan eens de opleiding Creative Contentmarketeer. Wie weet is dit wel jouw future job! Eerst wat meer informatie opdoen voor je aan de slag gaat? Op 22 december 2020 gaf contentspecialist Emily Mattaka het webinar: 6 stappen om onderscheid te maken als contentmarketeer. Je kijkt 'm hier terug. Ze vertelt welke 6 strategische stappen van belang zijn om onderscheidend te zijn. Met veel voorbeelden en do’s en don’ts in de wereld van content creatie en marketing.

 

 


Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.