Wat is je huidige functie en wat doe je precies?

In 2004 heb ik webdesignbureau OtherSites.nl opgericht. Daar ontwikkel ik websites op maat voor commerciële, culturele en non-profitorganisaties. Van advies tot ontwerp en realisatie, van advertising tot technisch onderhoud: op elke vraag heb ik een professioneel en helder antwoord.

 

Waarom ben je de opleiding UX Design Master gaan volgen?

Zeventien jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen, met het boek Webdesign, van concept tot realisatie van Hedwyg van Groenendaal in de hand. Sindsdien heb ik enorm veel geleerd van de opdrachten die ik voor mijn klanten mocht uitvoeren. Maar ik ben nooit uitgeleerd en sta altijd open voor verdieping en verbreding.

Ik geloof in lifelong learning: bijscholen en bijleren om bij te blijven. Inhoudelijk en technisch, maar ook wat betreft ontwikkelproces. Ik was bijvoorbeeld benieuwd hoe je analyses en onderzoeken uitvoert voor je aan het ontwerpen slaat, en wilde leren over onderwerpen als conversie en gebruikerservaring. In de opleiding UX Design Master komt dat allemaal aan bod.

 

Welke nieuwe skills en kennis heb je opgedaan?

Tijdens de opleiding zijn alle onderdelen behandeld die je tegenkomt als je een website realiseert. Wat ik wel leuk vond: ik ontdekte dat ik veel van de methodes al in mijn werk toepaste, zonder er de exacte benamingen en theoretische achtergronden van te kennen. In dat opzicht is mijn kennis uitgebreid.

De opleiding heeft mijn werkmethode verbeterd. De route van concept naar nieuwe website is nu niet alleen voor mij, maar ook voor mijn klanten beter te volgen en bij te sturen. Daardoor kan ik bedrijven nog beter helpen nu ik UX Design Master ben. Van concept naar realisatie, van analyse naar optimalisatie, en van bottleneck naar optimale usability, persuasive design en conversie.

Bovendien was het een verademing om met de allernieuwste tools te (leren) werken. Voorheen maakte ik mijn wireframes nog in FireWorks, maar nu start ik zonder nadenken Axure RP en werk ik mijn wireframe moeiteloos uit tot een visual en interactive design. De tools die in de opleiding worden gebruikt, zijn populair in de wereld van webdesign. Dat maakt het makkelijker om te communiceren met klanten en andere bureaus.

 

Aan wie zou je deze opleiding aanraden?

Iedereen die in de webdesignwereld werkt of er nauw bij betrokken is. Het is erg leerzaam en verfrissend om te leren van verschillende vakmensen met jarenlange ervaring en praktijkkennis.

 

Welke les is je het meest bijgebleven van de opleiding?

Eigenlijk elke training wel, omdat alles wat ik heb geleerd direct zo toepasbaar is in de praktijk. Je kunt de dag na de training gelijk los. Maar als ik er echt één moet kiezen… Nee, ik kies er toch twee: UX Design en Persuasive Design! Mijn werk is enorm verrijkt nu ik meer weet over cardsorting, persona’s opstellen en overtuigingstechnieken toepassen.

 

Heb je nog overige opmerkingen?

Ik heb de opleiding UX Design Master van Competence Factory als inspirerend en motiverend ervaren. Doordat ik er de juiste handvatten aangereikt kreeg, kwam ik vol energie terug op kantoor, klaar om aan de slag te gaan. En het waren ook nog eens erg leuke dagen!


Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.