Wat is post-hbo?

Post-hbo zegt iets over het niveau van de opleiding en je diploma. De opleiding is bedoeld voor professionals met hbo-werk- en denkniveau, die zich willen doorontwikkelen of specialiseren binnen een bepaald vakgebied. Ondanks dat sommige van de post-hbo-opleidingen ‘master’ in de titel hebben staan, zijn deze dus niet op masterniveau. 

 

Een geaccrediteerde opleiding 

We zijn bezig om een aantal van onze opleidingen hbo-geaccrediteerd te maken. Ze krijgen dan een officieel stempel van goedkeuring. Voor jou als cursist betekent het dat je een eindopdracht moet doen en daar ook een beoordeling voor krijgt van je docent en iemand van een onafhankelijke adviescommissie. Momenteel is één van onze opleidingen post-hbo geaccrediteerd. We proberen meer opleidingen geaccrediteerd te krijgen, dus houd deze pagina in de gaten.

 

 

Wat is je post-hbo diploma waard?

Met een post-hbo diploma toon je aan dat je een opleiding van kwaliteit hebt gevolgd én succesvol hebt afgerond. Een perfecte manier om je cv een boost te geven. Let wel op: ‘post-hbo’ is geen beschermde titel, waardoor elk opleidingsinstituut dit soort opleidingen kan aanbieden. Kijk dus altijd goed of de opleiding geaccrediteerd is, of vraag dit na bij het instituut waar je de opleiding wilt volgen.

 

Waar moet de opleiding aan voldoen?

Om zo’n accreditatie binnen te halen, moet de opleiding aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Minimaal honderd contacturen aan onderwijs
  • Een examinering of een afrondende opdracht
  • Een (onafhankelijke) adviescommissie bestaande uit experts
  • Controle en goedkeuring door een externe commissie van CPION
  • Een post-hbo diploma van Centrum Post Initieel Onderwijs (CPION)

 

Kwaliteit gegarandeerd 

De accreditatie is geregistreerd bij CPION, een onafhankelijke organisatie die opleidingen toetst, diplomeert en registreert. CPION bewaakt de kwaliteit en actualiteit van de opleidingen door een jaarlijkse evaluatie. Daarnaast is de organisatie onderdeel van Lloyd’s Register Nederland, een wereldwijde autoriteit op het gebied van kwaliteitscontrole en certificeren. Dit garandeert kwaliteit en continuïteit voor jouw opleiding.

CPION geeft erkende post-hbo diploma’s uit namens de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO). De opleidingen die goedgekeurd zijn door deze stichting, worden regelmatig getoetst om te kijken of de opleiding nog wel op niveau is. Als je de geaccrediteerde opleiding hebt afgerond, wordt je naam opgenomen in het Landelijke Register van Deelnemers. Dit register kunnen bedrijven raadplegen als ze willen controleren of iemand echt succesvol een post-hbo opleiding heeft afgerond.

 

Heb je nog andere vragen over onze opleidingen? Neem dan telefonisch contact met ons op, mail ons of vind ons in de chat!

 


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.