Wat is Google Shopping

Net als Maps en Video’s is Shopping een zoektool in Google:

 

 


Typ je bijvoorbeeld ‘tas’ in, dan laat Google je tassen van verschillende webshops zien op één overzichtelijke pagina. Onder elk product staat een korte omschrijving en de prijs. Wil jij hier ook tussen staan met jouw tas? Lever dan een productfeed aan bij Google, met een foto, beschrijving en de prijs van je product. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je een productfeed geüpload en je Shopping-account gekoppeld aan jouw ads-account (hierover straks meer), dan hoeven bezoekers niet eens zelf de Shopping-functie aan te klikken om jouw product te zien. Als ze in ‘Alle’ zoeken, komen shopsuggesties vanzelf tevoorschijn:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met alleen een productfeed ben je er nog niet...

Je productfeed uploaden kan makkelijk via het Google Merchant Center. Maar daarmee ben je er nog niet. Want Google moet nog bepalen of jouw product überhaupt in het overzicht wordt getoond. Dit hangt af van drie factoren: je productfeed, de kwaliteitsscore van je website en biedingen in je Google Ads-account. Het is dus belangrijk dat je deze elementen goed inricht. Door het Merchant Center te koppelen aan je Ads-account, kun je een Shoppingcampagne opzetten.

 

Professioneel aan de slag!

Er komt dus best wat bij Google Shopping kijken! Wil je leren hoe het moet? Volg dan de eendaagse training Google Shopping. Je leert hoe je je productfeed inricht, hoe je het Merchant Center aan je Ads-account koppelt én hoe je je campagne resultaatgericht kunt optimaliseren. Na de training zet jij in een handomdraai effectieve en rendabele Google Shoppingcampagnes in elkaar. Nu tijdelijk de tweede persoon gratis!

 

Een introductie in Google Shopping

Op dinsdag 28 november gaf Google-expert Jeroen de Koning het webinar: Haal het maximale uit je Google Shopping. Je kijkt 'm hier terug. Hij vertelt je over de ins en outs van Google Shopping en hoe je het maximale eruit kunt halen. Met handige tips en tricks.


Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.