1. Ontwikkel je luistervaardigheid

De mensen die het beste luisteren, communiceren vaak het sterkst. Probeer te luisteren zonder oordeel en laat je niet afleiden door aan je eigen reactie te denken. Antwoord pas als je goed geluisterd hebt.

 

2. Sta open voor feedback

Het kan best lastig zijn om feedback als iets positiefs te zien, zeker als de feedback zelf negatief is. Maar je kunt er veel van leren. Zie het dus als een kans en reageer nooit defensief. Haal diep adem en concentreer je op wat je kunt verbeteren. Zo ontwikkel je je zowel professioneel als persoonlijk.

 

3. Identificeer je zwakke punten

Voordat je jezelf verder kunt ontwikkelen, moet je je realiseren dat iedereen verbeterpunten heeft. Jij dus ook. Als je je zwakke plekken kent, kun je trainingen volgen, boeken lezen of filmpjes kijken die je helpen ze te verbeteren.

 

4. Gebruik je lichaam

Bij communicatie denk je misschien vooral aan woorden. Maar non-verbale communicatie is minstens zo belangrijk. Oogcontact, gezichtsuitdrukkingen, gebaren en houding bepalen vaak hoe je overkomt. Vergeet dus niet dat je lichaamstaal en gebaren worden geïnterpreteerd en dat je hier ook rekening mee moet houden. Zo breng je jouw boodschap extra duidelijk over.

 

5. En tot slot: Oefen!

Cliché maar waar: oefening baart kunst. Onthoud bovenstaande tips en pas ze toe als je contact hebt met anderen, off- en online. Dit kan in het begin best lastig zijn. Ken je mensen van wie je vindt dat ze goed communiceren? Dan kan een beetje afkijken geen kwaad! Je zult zien: als je bewust bezig bent met het verbeteren van je personal skills, gaat het steeds makkelijker.


Dwayne Toemere

Dwayne begon z’n carrière als arbeids- en organisatiepsycholoog voor een personeelsadviesbureau, maar hij miste een creatieve uitlaatklep. Hij koos voor zijn passie: theater. Nu is-ie trainer, coach én afgestudeerd acteur en theatermaker. In zijn trainingen houdt hij zich bezig met persoonlijke ontwikkeling, loopbaanadvies, teambuilding en groepsprocessen. Hoe train je je focus en concentratie? Hoe onderzoek je je eigen kernwaarden en balans? En wat is je creatieve kapitaal? Met persoonlijke aandacht, een productieve sfeer en de nodige humor coacht hij je naar the next level.

 

 

 

 

 

Meer leren van Dwayne?

Bekijk dan eens de training Fix je Focus, waarbij je aan de slag gaat met het trainen van je concentratie om productiever te worden en meer plezier te halen uit je werk! Ook als online masterclass te volgen.


Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.