1. Blinde creativiteit

Iedereen gaat staan met een A4’tje vast. Vraag de deelnemers om het papier achter de rug te houden, en dan met de hand een dier uit te scheuren. Kies zelf een dier! Tip: de olifant werkt altijd goed, maar ook de kat, vos of eekhoorn slaan goed aan. Het is best een uitdaging, maar de resultaten zullen je verbazen!

 

2. Lachen met gifs

Tussen twee onderdelen van je sessie hou je heel even pauze. Kondig alvast het volgende onderwerp aan, maar vóórdat je eraan begint vraag je iedereen om een gif bij het onderwerp te zoeken. Na vijf minuten laat iedereen zijn beste vondst zien. Wat is de leukste?

 

3. Schets je buurman of buurvrouw

Iedereen gaat aan de slag met pen en papier. De opdracht: snel tekenen, uit de losse pols. Persoon A schetst persoon B, persoon B schetst persoon C, enzovoorts. Zet een timer op vijf minuten en laat dan één voor één je kunstwerk zien.

 

4. Uitbeelden

Afhankelijk van de grootte van de groep, verdeel je ‘m in teams van ongeveer vijf personen. Per team beeldt één iemand een handeling uit: mag heel simpel zijn, maar kan ook te maken hebben met het onderwerp van de dag. De rest van het team heeft 60 seconden de tijd om te raden wat er wordt uitgebeeld.

 

5. Zoek de verschillen

Verdeel de groep in teams van twee – online kan dat in break-out rooms. De een neemt de ander goed in zich op, en doet dan zijn ogen dicht. Vervolgens verandert de ander drie dingen aan zijn uiterlijk. Doe bijvoorbeeld je haren los, je ketting af of een knoopje dicht. Wat is er veranderd? Deze opdracht werkt online net iets anders: zet de camera uit en verander daarna iets aan jezelf, óf aan de achtergrond. Alles geraden? Dan wissel je om!

 

6. Ontdek de leugen

Om de beurt vertellen de deelnemers drie dingen over zichzelf, waarvan er twee waar zijn en één gelogen. De rest van de groep moet de leugen ontdekken: iedereen stemt op wat hij denkt dat niet waar is. Wie lukt het om zijn leugen het best te verstoppen?

 

7. Krabbelen maar!

Gebruik hiervoor een (digitale) whiteboard wall. Eén iemand zet de eerste krabbel en de rest van de groep bouwt hierop door. Werk snel, en zorg dat de eerste krabbel niet meteen ergens op lijkt. Zo kan iedereen een eigen interpretatie maken en daarop voortborduren. Samen maak je een mooi kunstwerk. Ben je met een grote groep? Krabbel dan in teams. 

 

8. Woordenketting

Neem een categorie waarbinnen je veel woorden kunt bedenken. Denk aan dieren, landen of steden. Eén iemand start de woordenketting met het eerste woord, bijvoorbeeld ‘neushoorn’. De volgende persoon moet met de laatste letter van dat woord het volgende woord maken. ‘Nijlpaard - damhert - tijger...’ en door tot iemand niets meer kan bedenken.

 

9. Het muziekspel

Voor dit spel zet je een willekeurig nummer op (maar hou rekening met de groep). De rest moet het nummer en de artiest raden, hardop of in de chat. Nummer en artiest zijn beide één punt waard. Hou de score bij op een whiteboard. Wie het eerst tien punten heeft, die wint!

 

10. Voorwerpenrace

Welk object heeft vrijwel iedereen wel in huis? Of van welk object weet je zeker dat het op locatie aanwezig is? Denk aan een koffiemok, tandenborstel of een theezakje. Noem het, en laat de deelnemers dat object zo snel mogelijk voor de camera houden of bij jou brengen. De eerste mag het volgende object noemen. 

 

Energizers zijn een geweldige manier om jouw meetings wakker te schudden en te houden. Zeker nu werken op afstand de norm is, hebben veel mensen behoefte aan wat actie. En je stimuleert de creativiteit van de groep. Overigens zijn er meer manieren om een digitale meeting interessant en interactief te houden: in dit artikel geven we je nog vijf andere tips.


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.