Wat is een front-end webdeveloper?

Elke website heeft twee kanten: een front- en een back-end. De back-end zien gebruikers nooit, de front-end juist wel. Als front-end developer zorg je ervoor dat die gebruikerskant - de user interface - technisch goed werkt. Dat doe je door het design te koppelen aan de juiste software, zodat vorm en functie naadloos in elkaar overlopen.

 

Programmeren is saai

Denk je dat programmeren monnikenwerk is, heel technisch en niet creatief? Dan heb je het mis. Als webdeveloper ben je constant aan het creëren: je ontwerpt en ontwikkelt de beste gebruikservaring op een website of app. Daarbij stuit je regelmatig op bugs (problemen), die je alleen oplost door creatief en innovatief te denken. 

Programmeren een eenzame job? Ook niet! Goed teamwork is juist belangrijk voor een webdeveloper. Je werkt voor een klant, vaak samen met een UX-designer die het ontwerp van de website bepaalt. Met de UX’er bespreek je of het design haalbaar is en of jij nog nuttige, creatieve toevoegingen hebt.

 

De verschillende talen

In je gereedschapskist heb je verschillende frameworks en programmeertalen, zoals HTML5, CSS3 en JavaScript. Met HTML5 bepaal je de opmaak van tekst en afbeeldingen, CSS3 gebruik je om het uiterlijk van je website te bewerken. Met JavaScript maak je je site dynamisch en interactief. Je kunt de drie talen ook inzetten om je WordPress-website helemaal aan te passen zoals jij 'm hebben wilt.

 

Programmeren kun je leren

Denk je dat programmeren te moeilijk voor je is? Onzin. Code is een taal, en dus te leren. Het kost wat tijd voor je het volledig onder de knie hebt en je jezelf een expert kunt noemen, maar die tijd verdien je ook weer terug. Het gemiddelde basissalaris van een front-end webdeveloper is momenteel €39.000 per jaar. Wil je echt leren programmeren, dan kan dat. Door te oefenen, oefenen en nog eens te oefenen word je goed, en onderscheid je je van de rest.

 

Je online portfolio

Op het platform Github komen webdevelopers van over de hele wereld samen om stukjes code met elkaar te delen. Ga jij als programmeur aan de slag? Dan is het zeker verstandig om een account op Github aan te maken en jouw code te delen. Je helpt er niet alleen anderen mee: waarschijnlijk bekijkt jouw toekomstige opdrachtgever je Github-account ook.

 

Front-end webdeveloper worden

Aan de slag met webdevelopment? Start dan met de HTML5 en CSS3 basistraining om te kijken of het iets voor je is. Zeker weten dat jij je wilt omscholen tot webdeveloper-expert? Volg dan de hele Front End Webdeveloper expert opleiding


Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.