Je sterk positioneren met een goede, professionele presentatie

Een pitch of presentatie leent zich er ideaal voor om de positionering van je bedrijf kenbaar te maken en je daarmee te onderscheiden als merk. Met een sterke positionering krijg je een voorkeurspositie bij je doelgroep en zul je als eerst in hun gedachten naar boven komen als ze aan de dienst of het product denken dat (ook) jij verkoopt. Daarom is het belangrijk dat je in een presentatie aan (potentiële) klanten die positionering goed naar voren laat komen, de aandacht pakt en daarmee overtuigt. 

 

Hoe maak je een goede presentatie?

Zoals we al zeiden: professioneel presenteren kun je leren! Een goed vormgegeven presentatie ondersteunt je hierbij. Er is voor je publiek namelijk niets saaier dan naar een lelijke presentatie te moeten kijken met veel te veel tekst en weinig toegevoegde waarde. Gebruik je presentatie echt als ondersteuning, om jouw boodschap te versterken en voorbeelden te visualiseren.

Er zijn verschillende online tools beschikbaar die het je makkelijker maken om zo’n goede presentatie in elkaar te zetten. Bijvoorbeeld de (gratis) tool Canva. In Canva vind je verschillende templates waar je direct mee aan de slag kunt. Nog een stapje professioneler? Bekijk dan eens de tool Prezi-presentatie: speciaal om presentaties mee te maken. Het werkt anders dan PowerPoint en Keynote: je maakt geen losse, lineaire slides meer, maar ontwerpt op een oneindig groot (canvas)doek. Ook de structuur van de presentatie bedenk je zelf. Fijn, want zo heb je veel meer invloed op hoe je je boodschap overbrengt.

 

 

Webinar Innoveren met online presenteren:

Bekijk het webinar waarin we je meenemen in het neerzetten van een knallende online presentatie met Prezi. Zo maak je impact en creëer je een memorabele performance. Leren presenteren was nog nooit zo leuk!

 

 

3 presentatietips om overtuigend te leren presenteren

Of je nu online presenteert of live: er gelden vaak dezelfde regels. Overtuigend presenteren start met een goede presentatie, maar er zijn ook verschillende presentatietechnieken waarmee je rekening kunt houden. We geven je drie tips om je presentatievaardigheden te verbeteren:

 

  • Sta stevig in je schoenen

Wil jij overtuigend leren presenteren? Dan is het belangrijk dat je denkt aan je non-verbale communicatie. Hoe sta je voor het publiek? Zorg dat je met beide benen stevig op de grond staat, zoek oogcontact en vergeet niet af en toe te lachen. Vooral live is dit van belang, maar online moet je zeker ook niet vergeten aan je non-verbale communicatie te denken.

 

  • Laat je publiek weten waar ze aan toe zijn

Mensen houden niet van verrassingen en weten graag waar ze aan toe zijn. Begin daarom altijd met vertellen wat je gaat vertellen, vertel het en vat het nog eens samen. Zo heb jij een gestructureerde opbouw en is de kans groter dat je verhaal goed blijft hangen.

 

  • Durf te falen

Dit is misschien wel de belangrijkste: durf te falen! Jij bent ook maar een mens! En je publiek zijn ook maar mensen. Blijf ademen, neem je rustmomenten en ben niet bang om een fout te maken. Het is echt niet het einde van de wereld als jij je een keertje verspreekt of verslikt, en onthoud: oefening baart kunst. Elke keer wordt het makkelijker.

 

Jouw presentatievaardigheden verbeteren: volg een presenteren training

Vind je het echt heel spannend om te presenteren? Dan kan een presenteren training je helpen om die spanning stapje voor stapje weg te nemen. In onze tweedaagse training Presenteren met Plezier en Overtuiging leer je hoe je je goed voorbereidt op je presentatie. Ook oefen je met presentatietechnieken die je helpen om je verhaal ontspannen en overtuigend te vertellen. Zo maak je presenteren weer leuk, voor je publiek én voor jezelf!


Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.