Artikel
Blog

Meet your trainer - Ruben Olislagers

Welke training ga je geven bij Competence Factory?

Wat voor opleiding en ervaring heb je?

Ik heb de kunstacademie in Maastricht afgerond. Daar deed ik voor het eerst ervaring op in grafisch vormgeving. Ik ben afgestudeerd als eerstegraads docent tekenen en kunstgeschiedenis. Hierna volgde ik bij Philips de opleiding Interaction Designer, waar ik interfaces vanuit een gebruikersperspectief leerde ontwerpen.

Na mijn opleidingen ben ik bij een multimediabedrijf gaan werken. Het was 1997, het internet stond nog in de kinderschoenen. Eerst ontwierp ik voornamelijk interfaces voor cd-rom-applicaties. Ik maakte onder andere het UX-design voor basisschoolprogramma’s. Omdat het internet steeds sneller opkwam, verschoven mijn werkzaamheden steeds meer richting webdesign. Na vier jaar startte ik mijn eigen ontwerpbureau: Design al dente. Dat bestaat inmiddels twintig jaar.

Naast mijn werk ben ik altijd trainingen blijven geven. Dat dwingt me om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en tools. Ik geef al ruim tien jaar trainingen voor Competence Factory – daar ben ik inmiddels product owner van het UX-cluster. Ik help met het opzetten van nieuwe UX-trainingen, en heb veel contact met m’n mededocenten.

 

Hoe ben je bij Competence Factory gekomen?

Via een andere docent waar ik mee samenwerkte bij Lectric.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik hou ontzettend veel van lezen, wandelen, schilderen en boulderen. Ook ga ik regelmatig de kroeg in met vrienden, gezellig samen een biertje drinken. Kei gezellig! Ik breng ook graag tijd door met m’n gezin en vind het leuk om musea te bezoeken. 

 

Waar word je enthousiast van, wat drijft je?

Mooie dingen maken waar mensen gelukkig van worden!

 

Wat vind je het allerleukste aan je werk? 

De diversiteit die mijn werk biedt. Geen dag is hetzelfde. 

 

Wat maak jouw trainingen zo goed en leuk? 

Ik ben super enthousiast over de onderwerp die ik geef. Mijn enthousiasme probeer ik altijd aan de cursisten mee te geven. Ook gebruik ik verschillende trainingsvormen en zorg ik voor een goede mix tussen theorie en praktijk. Verder ben ik een betrokken docent die veel waarde hecht aan individuele aandacht.


Op de hoogte blijven van de laatste trends?

Abonneer je op onze content en ontvang als eerste bericht over CF events, webinars en vakartikelen.

Naam is verplicht

E-mailadres is verplicht
CF

Nienke Rothuis

You Got This!
Cursisten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2. Cursisten belonen onze opleidingen gemiddeld met een 9,2.
Lees de reviews

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.