Welke persoonlijke ontwikkelbudgetten zijn er?

We zetten een aantal van de meest voorkomende persoonlijke ontwikkelbudgetten op een rijtje.

 

Het opleidingsbudget STAP

Met de STAP-budgetregeling wil de overheid je helpen om jezelf verder te ontwikkelen. Het is een persoonlijk ontwikkelbudget dat je kunt gebruiken om cursussen, opleidingen of trainingen te volgen. Zo kun je ervoor zorgen dat je nog beter wordt in je werk of dat je nog meer kansen hebt op de arbeidsmarkt. Het budget is 1.000 euro (inclusief btw) per jaar. 

 

 

Je werkgever

Veel bedrijven reserveren geld voor de ontwikkeling van medewerkers om de juiste kennis, vaardigheden en houding op peil te houden of te verbeteren. Dit is essentieel in een concurrerende markt met een hoge omloopsnelheid van kennis en veranderende klantbehoeften. De verantwoordelijkheid voor deze ontwikkeling ligt vaak wel bij jouzelf: het is aan jou om gebruik te maken van het beschikbare budget voor je eigen groei. Bedrijven hebben vaak zowel gezamenlijke als persoonlijke budgetten beschikbaar. Het gezamenlijke budget wordt ingezet voor de huidige functie, terwijl het persoonlijke budget gebruikt kan worden voor opleidingen die niet direct verband houden met de huidige functie. Controleer je cao voor meer informatie over de afspraken die zijn gemaakt.

 

Werktuig PPO

PPO staat voor permanente professionele ontwikkeling. Het is een regeling speciaal voor werkenden en werkzoekenden in deze sector. Als je aanvraag goedgekeurd wordt, kun je tot €2.000,- krijgen voor je professionele ontwikkeling. Let op: je moet wel kunnen aantonen dat je een band hebt met de culturele of creatieve sector in Nederland.

Meer informatie over Werktuig PPO staat op werktuigppo.nl

 

NL Leert Door

De regeling Nederland Leert Door is er voor iedereen, ongeacht of je in loondienst bent, een flexibel contract hebt, zpp’er bent of zelfs als je werk zoekt. Je hebt tot 31 maart 2023 de tijd om gebruik te maken van de gratis (online) opleidingen. 

 

Scholingsbudget UWV

Ben je momenteel werkloos? Dan heb je misschien recht op budget van het UWV om een opleiding te volgen die je verder helpt met omscholen naar een baan waar momenteel veel vraag naar is. Laat je adviseren door je werkcoach, hij of zij kan je helpen de juiste opleiding te vinden.

Meer informatie over UWV-scholingsbudgetten staat op uwv.nl

 

Ontwikkel jezelf!

Dus waar wacht je nog op?! Blijf up-to-date, durf buiten je comfortzone te stappen, verken nieuwe terreinen en vind waar jij écht gelukkig van wordt!

 

STAP-budget cursussen bij Competence Factory

Competence factory biedt diverse STAP-budget cursussen aan. Al dertig jaar bereiden we professionals voor op hun future jobs. In 1991 waren we de eerste met internettrainingen en nieuwe media-opleidingen. Anno 2022 zijn we nog steeds trendsetter met opleidingen in design thinking, online marketing, webdesign en UX. Hiermee werkt Competence Factory aan de skills die er morgen van professionals worden gevraagd.

 


Blijf op de hoogte van nieuwe trainingen en events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.