Wat is persoonlijk leiderschap?

Onder persoonlijk leiderschap vallen verschillende skills, maar ze hebben één ding gemeen: ze beginnen bij jezelf. Persoonlijk leiderschap betekent dat je de regie neemt over je gedrag, gedachten en emoties, en daarmee over je leven. Je neemt verantwoordelijkheid voor de keuzes die je maakt, voor hoe je communiceert en hoe jij je ontwikkelt. Het is op elk moment in je leven bruikbaar. 

 

Waarom juist nu?

Ook al zitten we nu in een onzekere tijd, er zijn nog altijd genoeg mogelijkheden tot innerlijke groei. Wat leer je van deze periode? En hoe kun je er de leiding over nemen? Je leiderschaps-skills juist nu trainen kan bijdragen aan jouw geluk of zingeving, waardoor je ondanks de omstandigheden tevredener bent en meer voldoening ervaart. Resultaten kunnen bijvoorbeeld zijn: een betere gezondheid, hogere effectiviteit en meer energie. 

 

Tips om aan de slag te gaan

Coach en trainer Anouk Benders geeft je alvast wat tips, zodat je al meteen aan je persoonlijk leiderschaps-skills kunt werken.

 

1. Bedenk wat voor jou belangrijk is

Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je geluk en de keuzes die je maakt. Bedenk daarom altijd wat voor jou belangrijk is, en waar jij naartoe wilt. Het helpt om jezelf niet met anderen te vergelijken en niets te veel van andere te laten afhangen. Ook niet in vriendschappen, relaties of werk.

 

2. Bedenk hoe jij het wilt zien

Bedenk bij elke uitdaging of tegenslag hoe je het graag anders ziet en waar je wél invloed op hebt.

 

3. Je hoeft niet alles zelf te doen

Dat je zelf verantwoordelijk bent, betekent niet dat je alles zelf moet doen. Bedenk juist wie jou kan helpen door feedback te geven, samenwerkingen aan te gaan en elkaar te versterken.

 

4. Reflecteer regelmatig

Reflectie verhoogt niet alleen je effectiviteit, maar ook je bewustzijn. Over wat je leert en waarin je jezelf nog kunt ontwikkelen. Zo kun je steeds beter omgaan met uitdagingen en tegenslagen, en haal je betere resultaten.

 

5. Wees je bewust van je kernwaarden

Dit is de basis van alles wat je doet. Hierin ben je uniek.

 

6. Vind een balans tussen bewustzijn, mindfulness en in actie komen

Als je je bewust wordt van de relatie tussen deze drie, kun je makkelijker iets doen aan je ongewenste patronen of gedrag. Het begint bij openstaan voor feedback, reflectie en bewustwording. Een mooi startpunt is bijvoorbeeld jezelf de vraag stellen: wat is mijn grootste onzekerheid of uitdaging? Hoe ga ik daar nu mee om, en hoe zou ik er líever mee omgaan? 

 

Anouk Benders


Anouk werkte negen jaar in de wereld van start-ups, scale-ups en fintechs. Ze was onder andere product owner, scrum master en teamcoach, en weet dus alles van Agile/Scrum. Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf, waarmee ze ondernemers en zelfsturende teams coacht en traint in duurzame groei en persoonlijk leiderschap. Volg je een training bij Anouk? Dan duik je flink de diepte in. Maar je leert ook handige tools kennen waar je meteen mee aan de slag kunt.

 

 

 

 

 

Meer leren?

Aan de slag met je persoonlijk leiderschap onder begeleiding van Anouk? Bekijk dan de nieuwe training. Nu tijdelijk tweede persoon gratis!

 


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.