Trainers, it’s all about you

Ieder jaar organiseert Competence Factory een trainersdag: een middag- en avondprogramma voor iedereen die trainingen bij ons geeft. Dat doen we natuurlijk om onze helden in het zonnetje te zetten, maar ook om ze de kans te geven kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Niet onbelangrijk, want de meeste van onze trainers zijn in de eerste plaats vakspecialist – bijvoorbeeld in online marketing, visual design of UX. Ze hebben dus niet altijd een collega-trainer naast zich om mee te sparren (onthou dat woord).

 

Open Space: ruimte voor ideeën

Bij vorige edities bedachten we altijd zelf waar de trainersdag over moest gaan. Maar deze keer pakten we het anders aan: we vroegen het onze trainers. Daarvoor gebruikten we de Open Space-methode, een beproefde manier om met een grote groep mensen oplossingen te bedenken. 

De spelregels? Iedereen in de groep bedenkt een thema, schrijft dat op een groot vel en ‘werft’ deelnemers voor z’n onderwerp. Thema’s die weinig animo hebben, vervallen. Zo blijven alleen de relevante discussies over. Zijn die gedefinieerd, dan kiest iedereen een gesprek uit om in mee te praten. Toch niet zo interessant? Ook goed, je bent vrij om weg te lopen naar een onderwerp waar je meer aan hebt. Bij onze trainers leverde het vier issues op:

  • Hoe ga je om met niveauverschillen in je groep?
  • Hoe hou je cursisten ook na je training betrokken? 
  • Wat kun je doen om een typische ‘knoppentraining’ – denk: Photoshop – eigentijds en progressief te maken?
  • Welke tools, skills en kennis heb je nodig om een training te geven die is afgestemd op toekomstige behoeften van cursisten?

 

De beuk erin

Maar er werd niet alleen gepraat. Met de entree van legendarisch bokstrainer Radmilo Soda veranderde de Open Space in een boksring. Hij liet de trainerscrew zweten, maar ook: timen, incasseren, reageren en uitdelen. Precies wat je in een training ook doet – alleen dan zonder snoeiharde directes uit te delen.

Heb je de trainersdag gemist, of was je er wel bij en wil je je nieuwe ideeën bij ons kwijt? Kom dan vooral langs, we vinden het tof om met je in gesprek te gaan.  

 

Nog meer pics


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.