Artikel
Blog

De 3 beste Wordpress website builders op een rijtje

Wat is een WordPress website builder?

Met een WordPress website builder kun je door middel van verschillende blokken je website bouwen. Je kunt elementen slepen en neerzetten (drag and drop) waar je wilt op een pagina. Denk aan: afbeeldingen, knoppen, headers, tekstblokken en meer. Ieder element is wel in een builder te vinden. Het scheelt je een hoop codeerwerk!

 

Hoe kies je een goede WordPress website builder?

Het is handig om op een paar dingen goed te letten als je met een WordPress website builder gaat werken. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 

1. De interface
Hét voordeel aan een builder is dat het het bouwen van een website relatief simpel maakt. Op die manier kan de hele organisatie makkelijk dingen aanpassen op verschillende pagina’s. Hiervoor is een simpele en begrijpelijke interface wel wenselijk.

 

2. De snelheid van je website
WordPress krijgt veel kritiek op het gebied van website snelheid. Ja, je website kan sloom worden, maar niet als je weet wat je doet. Zorg dus dat je voor een builder kiest die je website niet langzamer maakt. Lees goed de reviews om erachter te komen.

 

3. Design layouts om mee te starten
Heb je nog nooit een website gemaakt? Dan kan dat in het begin best overweldigend zijn. Daarom is het fijn als er templates beschikbaar zijn die goed in elkaar steken om te gebruiken als startpunt.

 

4. Mobile friendly bouwoptie
Mobile first bouwen is al jaren de trend. Tegenwoordig bezoeken veel mensen je website vanaf hun mobiel, belangrijk dus om je site voor je mobiel te optimaliseren of zelfs eerst te bouwen voor mobiel (mobile first). Let er dus op dat je in de builder ook de mogelijkheid hebt om aan de mobiele site te werken.

 

5. Support
Misschien wel het belangrijkste: als er iets fout gaat wil je aan de bel kunnen trekken. Zorg er dus voor dat de software die je kiest een goede klantenservice tot je beschikking heeft. Het liefst 24/7.

 

De drie beste WordPress website builders

 

Elementor

€ vanaf 49 dollar per jaar

Elementor is een van de beste drag and drop builders die er is. Het heeft een makkelijke interface en is vrij makkelijk in gebruik. Ook is er de optie om geavanceerde aanpassingen naar wens maken.

 

Thrive Architect

€ vanaf 97 dollar per jaar

Thrive Architect is een fijne builder met flexibele opties voor je lay out. Vooral voor marketeers is dit een fijne tool, omdat je er veel marketinggerichte templates voor je klaarstaan zoals leadgeneratie, online cursussen, conversie gefocuste pagina’s en meer. acties mee kunt.

 

Oxygen Builder

€ vanaf 129 dollar eenmalig

Oxygen Builder is misschien iets ingewikkelder voor de leek, maar de flexibiliteit en aanpasbaarheid maken het een hele fijne builder voor mensen die al gewend zijn om met code te werken. Daarnaast is het erg fijn dat je maar eenmalig hoeft te betalen!

 

Meer leren over WordPress

Wil je aan de slag met de basis en leren hoe je werkt met thema’s, tools en plugins, zodat jij een website kunt bouwen? Volg dan onze tweedaagse training WordPress basis. Al bekend met WordPress en klaar voor een volgende stap? Bekijk dan eens onze andere WordPress-trainingen om je verder te verdiepen.

 

Download de whitepaper over WordPress

In de whitepaper: ‘WordPress-expert worden, waar begin je?’ vertelt trainer John Oosterlaar je meer over de verschillende mogelijkheden van WordPress en wat je allemaal kunt leren.

 


Op de hoogte blijven van de laatste trends?

Abonneer je op onze content en ontvang als eerste bericht over CF events, webinars en vakartikelen.

Naam is verplicht

E-mailadres is verplicht
CF

Nienke Rothuis

You Got This!
Cursisten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2. Cursisten belonen onze opleidingen gemiddeld met een 9,2.
Lees de reviews

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.