Training PHP en MySQL Databases level I (basis)

In deze tweedaagse cursus wordt een solide basis gelegd voor het werken met PHP en MySQL. Na een korte, maar zeer verhelderende, introductie in webtechnologie in het algemeen en Server-side scripting in het bijzonder, ga je meteen aan de slag met de PHP  basis syntax als variabelen en controle structuren. Je leert hoe je PHP en HTML in je scripts kunt combineren om zo dynamische uitvoer te genereren.

Vervolgens leer je hoe je gebruikersinvoer via formulieren en querystring kunt aannemen en verwerken. Zo heb je aan het einde van dag 1 voldoende basiskennis om op dag 2 een (MySQL) database bij het verhaal te betrekken.
Na wederom wat inleidende theorie over databases maak je middels phpMyAdmin zelf een database aan. Vervolgens leer je hoe je vanuit PHP verbinding maakt met deze database, hoe je met behulp van SQL data uit de database selecteert en deze vervolgens met PHP in een webpagina kan tonen.

Tot slot maak je de beheerschermen om records toe te kunnen voegen, te wijzigen en te verwijderen. Aan het einde van de cursus heb je dan ook je eerste PHP webapplicatie gebouwd!

 

TIP: Boek deze training met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Bekijk opleidingen

Programma van de training PHP en MySQL Databases level I (basis)

Dag 1

College 1

 • Introductie in webtechnologie en server-side scripting
 • PHP-basissyntax: statements, variabelen, controlestructuren

College 2

 • HTML en PHP combineren
 • Gebruikersinvoer uit formulieren en querystring aannemen en verwerken

Dag 2

College 3

 • Introductie in relationele databases en SQL
 • Koppeling met een MySQL-database maken
 • Gegevens uit een database tonen en webpagina's

College 4

 • Gegevens in de database invoeren, bijwerken en verwijderen met behulp van formulieren

Voor wie is de training PHP en MySQL Databases level I (basis) bedoeld?

De PHP & MySQL Basis cursus is bedoeld voor iedereen die dynamische websites wil leren bouwen met PHP en MySQL. Voor zichzelf of voor anderen. Voor het web of voor het intranet.

 • Ben je een web ontwikkelaar die al statische websites kan bouwen, maar wil je de stap maken naar het leren bouwen van dynamische websites met PHP en MySQL?
 • Ben je een web ontwikkelaar met een achtergrond in een andere Server-side technologie en wil je leren hoe je de zaken met PHP regelt?
 • Ben je een applicatiebeheerder die steeds meer met PHP web applicaties te maken krijgt en wil je weten hoe het allemaal werkt?

Dan is de cursus PHP & MySQL Basis een mooi vertrekpunt!

Om deel te nemen aan de cursus PHP & MySQL Basis moet je reeds in staat zijn om zelfstandig statische HTML pagina's te kunnen schrijven, bij voorkeur zonder het gebruik van een WYSIWYG editor. Dit geldt ook voor het genereren van tabellen en formulieren. Je gaat nu immers formulieren met PHP scripts combineren en gegevens uit databases in tabellen zetten. Een degelijke HTML kennis is dus onontbeerlijk!

De volgende cursus vormt een uitstekende basis:

• HTML5 & CSS3 Level 1

Ervaring met programmeren en/of databases is niet vereist, maar natuurlijk wel mooi meegenomen. In de cursus leer je zowel de basis van het programmeren in PHP als het werken met SQL en MySQL databases.

 

Welke software heb ik nodig?

Je werkt tijdens de PHP & MySQL Basis cursus op een iMac met daarop naar keuze MacOS of Windows 10. Hierop zijn lokaal de meest recente versie van Apache, PHP, phpMyAdmin en MySQL geïnstalleerd. We gebruiken in pincipe de open source NetBeans IDE maar je kunt natuurlijk elke editor gebruiken die je prettig vindt. Helemaal handig is natuurlijk om je eigen laptop mee te nemen en te gebruiken.

Lesmateriaal bij de training PHP en MySQL Databases level I (basis)

Je krijgt een zelf ontwikkelde, zeer uitgebreide, Nederlandstalige cursusmap. Hierin kun je de door de docent besproken theorie terugvinden en nog eens op je gemak nalezen. De map bevat tevens de oefeningen die tijdens de cursus gemaakt worden onder begeleiding van de docent. Voor de snelle cursisten zijn er verdiepingsoefeningen. De uitwerkingen van de oefeningen vind je achterin de cursusmap. Na afloop van de cursus kun je zowel je eigen uitwerkingen als die van de docent in ZIP of RAR formaat mee naar huis nemen.

Cursusdata

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
3
jul
Wo 3 jul & do 4 jul 2019 Wo  3, do  4 jul
Utrecht
975,-
Neem optie
2
sep
Ma 2 sep & di 3 sep 2019 Ma  2, di  3 sep
Utrecht
975,-
Neem optie
3
okt
Do 3 okt & vr 4 okt 2019 Do  3, vr  4 okt
Utrecht
975,-
Neem optie
9
jan
Do 9 jan & vr 10 jan 2020 Nu met 10% Early Bird korting Do  9, vr 10 jan
Utrecht
Nu met 10% Early Bird korting
878,-
Neem optie
5
mrt
Do 5 mrt & vr 6 mrt 2020 Nu met 10% Early Bird korting Do  5, vr  6 mrt
Utrecht
Nu met 10% Early Bird korting
878,-
Neem optie
13
mei
Wo 13 mei & do 14 mei 2020 Nu met 10% Early Bird korting Wo 13, do 14 mei
Utrecht
Nu met 10% Early Bird korting
878,-
Neem optie

Opleidingsvoordeel

TIP: Boek deze training met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Backend/PHP Developer Professional

Leg een stevige basis om je tot een ervaren PHP developer te ontwikkelen

€382,- voordeel

Bekijk opleiding

Backend/PHP Developer

Wil je via een gericht traject de stap maken richting Backend / PHP Developer? Dan is deze Leergang iets voor jou. In deze opleiding leer je alles op het gebied van Backend Development

Bekijk opleiding

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Blog

maandag 20 mei

“Over triggers, prototypes, plug-ins en Bob Ross”. Verslag van de Inspiration Factory UX en Webdesign op 16 mei 2019.

Met ruim 100 UX’ers, marketeers en webdesigners op de gastenlijst waren we officieel ‘sold out’. Een woord- en beeldver…

vrijdag 17 mei

De kracht van zakelijk teken en waarom iedereen het kan leren

Deze snel veranderende wereld vergt een nieuwe manier van communicatie, zodat we snel kunnen schakelen. Dat maakt zakelijk te…

donderdag 16 mei

Vacature Horeca & Events support | leuke bijbaan

We hebben een toffe vacature. Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan in het centrum van Utrecht? Word dan onze nieuwe Horeca …

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.