Online Masterclass Zakelijk Tekenen

Helemaal klaar met langdradige vergaderingen? Geen zin meer in projectplannen van honderd pagina’s? Met zakelijk tekenen maak je meetings zinvoller, actiever en leuker. In de Online Masterclass Zakelijk tekenen ontdek je dat iedereen kan tekenen, dus jij ook. Met praktische tips voor basisvormen, mensen, typografie en templates kun je al na twee online sessies als tekenaar op je werk aan de slag.

Wat is zakelijk tekenen?

Google en Microsoft kunnen al niet meer zonder: een ‘graphic recorder’ bij vergaderingen. Dat is een zakelijk tekenaar die visuele notities maakt, zodat er na de meeting geen notulen beschikbaar zijn, maar tekeningen. Die hebben veel meer impact. Er bestaan verschillende vormen van zakelijk tekenen: zo kun je een customer journey letterlijk uittekenen zodat je meer overzicht krijgt, of ideeën schetsen tijdens een brainstormsessie. Het doel is altijd om complexe zaken helder te maken, als basis voor een betere samenwerking.

Wat kun je na het volgen van de Online Masterclass Zakelijk Tekenen

Na de training heb je genoeg vertrouwen om tekenen in je eigen werk in te zetten. Je begrijpt hoe en waarom visualisaties impact hebben in een zakelijke context, en wat voor type tekening in welke situatie zinvol is. Natuurlijk kun je de tekeningen ook zelf maken.

Zakelijk_Tekenen_Competence_Factory

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie is de trainer?

Marieke van der Velden

Marieke tekent. Live op een congres voor 500 deelnemers, in een ontwerpsessie met een klant, of in een klein notitieboekje in de trein. Dat heeft ze niet altijd gedaan: toen ze jong was, begon ze als diplomaat. Maar na een paar jaar bij Buitenlandse Zaken wist ze dat praten en vergaderen haar roeping niet was.

Veel omzwervingen volgden, waarbij ze onder andere als journalist, vertaler, coach en circustrainer werkte. Toen ze in 2011 een training Visueel Faciliteren volgde, viel alles op z’n plek. Sindsdien zet ze visuele werkvormen zo vaak in als ze kan. Inmiddels geeft ze alweer tien jaar trainingen, waarbij ze cursisten de ruimte geeft: zelf ontdekken, veel ervaren en een hoop doen.

Anne Zeegers

Als zakelijk tekenaar visualiseert Anne elke dag lastige vraagstukken voor organisaties. Met simpele, duidelijke illustraties maakt ze informatie laagdrempeliger – en de wereld een stukje vrolijker. Toen ze een training voor ‘ontwerpers met een identiteitscrisis’ volgde, kwam ze op het idee om zélf trainer te worden. Inmiddels geeft ze regelmatig workshops en coacht ze ontwerptrajecten. In Annes trainingen krijg je alle ruimte om opdrachten naar je eigen hand te zetten, zodat je jouw manier van vertellen kunt doorontwikkelen.

 

Programma van de Online Masterclass Zakelijk Tekenen

Online sessie 1

  • Wat maakt zakelijk tekenen zinvol?
  • Basisvormen
  • Mensen en emoties tekenen

Online sessie 2

  • Zelfvertrouwen krijgen in visualiseren
  • Hoe maak je meteen indruk met je tekeningen?
  • Workshops faciliteren met templates

Voor wie is de training Online Masterclass Zakelijk Tekenen bedoeld?

Deze online masterclass is bedoeld voor:

  • strategen, beleidsmakers en projectleiders die willen leren hoe je plannen, documenten, meetings en presentaties meer impact geeft met tekeningen;
  • teamleiders, docenten, trainers en andere professionals die regelmatig bijeenkomsten faciliteren en daarbij tekeningen willen inzetten;
  • iedereen die een zetje nodig heeft om te beginnen met tekenen in een zakelijke context.

Hoe bereid ik me voor?

Voor deze online masterclass krijg je ter voorbereiding een aantal video's, artikelen en opdrachten. Ook krijg je huiswerk: tussen de eerste en tweede online sessie geeft de trainer je een praktijkopdracht.

Trainingsdata

12
okt
Ma 12 okt & ma 19 okt 2020 Van 18:30 tot 21:30 in Online Ma 12, ma 19 okt
Van 18:30 tot 21:30
Online
389,-
Neem optie
9
dec
Wo 9 dec & wo 16 dec 2020 Van 13:30 tot 16:30 in Online Wo  9, wo 16 dec
Van 13:30 tot 16:30
Online
389,-
Neem optie

Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Misschien vind je deze artikelen interessant

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.