Online Masterclass Adobe InDesign Adobe Authorized Training Center

Of je nu een ‘oldschool’ brochure nodig hebt of een interactief online magazine lanceert: een professionele publicatie ontwerp je in Adobe InDesign. In deze online masterclass leer je de basis van het programma kennen. Je maakt zelf een ontwerp, publiceert in PDF en leert hoe je andere Adobe-applicaties als Photoshop en Illustrator met InDesign integreert. Na de online masterclass kun je zelf eenvoudige publicaties maken, voor print en online.

Wat is Adobe InDesign?

Van posters en boeken tot interactieve PDF’s en e-zines: wat je ook wilt publiceren, InDesign heeft er de tools voor. De app is speciaal ontwikkeld voor paginaontwerp en -layout, en wordt door veel professionals in print én digital publishing gebruikt. InDesign is onderdeel van de Adobe Creative Cloud en werkt dus feilloos samen met andere programma’s van Adobe, zoals Photoshop en Illustrator.

Wat kun je na het volgen van de Online Masterclass Adobe InDesign

 • Je kunt zelf het ontwerp maken voor een flyer, poster, folder of brochure
 • Je kunt met beeld én tekst uit de voeten
 • Je weet hoe je een bestand goed exporteert naar drukwerk of web

Wie is de trainer?

Jan-Hein is grafisch vormgever en conceptontwikkelaar. Hij heeft altijd getekend; dacht en keek in beelden en kleuren. Deze eigenschappen heeft hij in de loop van de tijd enorm ontwikkeld en hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Jan-Hein ontwerpt en denkt mee in visuele oplossingen. Door de jaren heen doet hij dit o.a. in huisstijlen, infographics, illustraties en (e)magazines. De Adobe programma's ziet hij als hulpmiddelen om zijn ideeën te visualiseren. Het liefst pakt hij eerst het potlood.

Na het Grafisch Lyceum haalde Jan-Hein zijn Bachelor in Graphic Design aan kunstacademie ArtEZ. De afgelopen 15 jaar werkte hij als ontwerper voor voor de overheid en multinationals als RBS en ABN. In zijn trainingen deelt Jan-Hein zijn aanstekelijke enthousiasme voor het vak, zijn creativiteit en zijn inspiratie.

Naast grafisch ontwerp is Jan-Hein gek van (kunst-)geschiedenis en de actualiteit. Zijn vakhelden zijn Saul Bass en Salvador Dali.Ook houdt hij van wandelen met de hond en zijn gezin, maar ook van een (techno) feestje op z'n tijd!

Programma van de Online Masterclass Adobe InDesign

Online sessie 1

 • Beginnen met InDesign: zo ziet het softwarepakket eruit
 • Vensters, paletten en werkomgeving: zo ga je ermee om
 • Paletten snel tonen of verbergen en je eigen werkruimte bewaren
 • Een nieuw bestand aanmaken, snel in- en uitzoomen, navigeren

Online sessie 2

 • Objecten maken, selecteren, volgorde schikken, transformeren
 • Getalsmatig werken (maatvaste kenmerken aangeven)
 • Teksten binnenhalen – uit Word en via het klembord
 • Foto’s en illustraties plaatsen uit Photoshop en Illustrator

Voor wie is de training Online Masterclass Adobe InDesign bedoeld?

Deze online masterclass is ontwikkeld voor iedereen die de basisvaardigheden van InDesign onder de knie wil krijgen. We zien veel beginnende grafische vormgevers en marketing- en communicatiemedewerkers. Ben jij verantwoordelijk voor drukwerk en publicaties, of wil je daarmee aan de slag? Dan is deze Online Masterclass heel geschikt voor jou.

Hoe bereid ik me voor?

Voor deze online masterclass krijg je ter voorbereiding een aantal video's, artikelen en opdrachten. Ook krijg je huiswerk: tussen de eerste en tweede online sessie geeft de trainer je een praktijkopdracht.

Trainingsdata

30
okt
Vr 30 okt & ma 2 nov 2020 Van 13:30 tot 16:30 in Online Vr 30, ma  2 nov
Van 13:30 tot 16:30
Online
389,-
Neem optie

Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Misschien vind je deze artikelen interessant

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.