Training Job Crafting: regie over je carriere

Wat vind je nou echt belangrijk in je carrière? En waar word je enthousiast van? Met Job Crafting (her)ontdek je je professionele kernwaarden en ontwerp je voor jezelf de ideale werkomgeving.

Hoe maak je van jouw baan je droombaan? In de training Job Crafting onderzoek je hoe hij meer betekenis in je werk vindt: in je huidige baan, of misschien een nieuwe. Je definieert de kernwaarden, kwaliteiten en idealen die bepalen hoe jij in je professionele leven staat. Zo ontdek je wat precies bij je past, en hoe je dit kunt vormgeven. 

Job Crafting is heroriëntering op je werk en op je leven. Het bestaat uit de acties die je neemt om je werk vorm te geven en herdefiniëren. Het houdt in het aanpassen van de grenzen van het werk (zowel fysiek als cognitief) en het aanpassen van de relatie tot het werk. Job crafting heeft een positief effect op werk betrokkenheid, werktevredenheid, flexibiliteit en welzijn.

In deze training onderzoeken we de kernwaarden, kwaliteiten en idealen die bepalend zijn voor hoe jij in het werk staat. Zowel voor mensen die op zoek zijn in hun carrière als mensen die verdieping zoeken in wat ze al doen. 

Wat kun je na het volgen van de training Job Crafting: regie over je carriere

 • Je hebt helder welke baan of carrière precies bij je past, of hoe je je huidige baan volgens je eigen waarden kunt invullen.  
 • Je weet wat jouw kernwaarden, kwaliteiten en idealen zijn, op welke momenten je ze echt volgde, en hoe je dat vaker kunt doen. 
 • Je kunt een analyse maken van je werk om te bepalen wat jou energie geeft, en wat juist energie slurpt. 
 • Je kunt je kernwaarden, kwaliteiten en idealen in de vorm van jouw organisatie gieten.
 • Je kunt je professionele leven inrichten zoals jij wilt. Je weet waarom je doet wat je doet, en kunt dit in context plaatsen.

Wie is de trainer?

Dwayne Toemere

Dwayne Toemere begon zijn carrière als Arbeid-en Organisatiepsycholoog voor een personeelsadviesbureau. Daar nam hij assessments af en was hij betrokken bij de selectieprocedures voor Justitie en de Gemeente Rotterdam. Maar hij miste een creatieve, artistieke uitlaatklep. Hij zegde zijn baan op en koos voor zijn passie: theater. Hij werd aangenomen op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en studeerde af als acteur en theatermaker. Momenteel speelt Dwayne als acteur voor verschillende professionele theatergezelschappen.

Observeren, analyseren en het sturen van gedrag is, naast zijn werk als acteur, ook belangrijk voor zijn werk als trainer en coach. In het bedrijfsleven houdt hij zich bezig met persoonlijke ontwikkeling, loopbaanadvies, teambuilding en het aansturen van groepsprocessen binnen verschillende organisaties. Dat doet hij als trainer, coach en rollenspel acteur bij o.a. de NS, KLM, verschillende universiteiten (Utrecht, Nijmegen, Eindhoven) en de Politieacademie. Dwayne gelooft dat contact maken met mensen, toehoorders of een gesprekspartner, voor een belangrijk deel neerkomt op integriteit: jezelf laten zien en je hart laten spreken.

De trainingen die Dwayne bij Competence Factory geeft zijn gericht op de ‘soft skills: het trainen van je focus en concentratie, het onderzoeken van je eigen kernwaarden en balans en het verkennen van je creatieve kapitaal. Dwayne weet een persoonlijk, productieve werksfeer te creëren tijdens een training. Hij maakt makkelijk contact met een groep en geeft je het gevoel dat je gezien en gehoord wordt. Zijn interesse in de deelnemers en kennis van de onderwerpen maken de training waardevol. Met de nodige humor en de leerdoelen voor ogen weet hij iedere deelnemer naar een volgend level te coachen.


Bas Jansen

Bas Jansen is als trainer en docent psychologie gespecialiseerd in de thema's creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en het omgaan met stress. Na zijn Master in Psychologie heeft Bas de opleiding tot kracht- en zijnsgerichte coach afgerond bij Fred Korthagen — emeritus hoogleraar Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast is Bas gediplomeerd Aikido-docent, waardoor hij weet hoe je agressie als levenskracht inzet.

Bij Competence Factory geeft Bas de trainingen Fix je Focus, Job Crafting en Creativiteit en Innovatie. Daarnaast werkt hij als docent psychologie op kunstacademie ArtEZ, waar hij zich verdiept in het optimaliseren van creatieve groepsprocessen en wat er gebeurt in het brein bij creativiteit. Al vele jaren geeft hij trainingen en werkt hij als trainingsacteur in allerlei werkvelden, met name in de academische wereld. De laatste jaren is hij steeds meer geïnteresseerd in persoonlijke- en spirituele ontwikkeling, wat hij in zijn trainingen laat terugkomen.

De trainingen van Bas zijn ontzettend interactief; hij geeft deelnemers veel persoonlijke aandacht en zorgt ervoor dat iedereen de leerdoelen behaalt. Een uitgekiende balans tussen theorie —snappen wat er gebeurt in het brein— en praktijk —inzichten toepassen om je anders te verhouden tot je werk, je omgeving en jezelf— maakt een leerervaring bij Bas enorm waardevol.

Bas woont samen in Amsterdam met een operazangeres en een dochter van 4 die hem alles leert over fantasie en creativiteit. Hij verdiept zich nog steeds verder in Aikido. Verder organiseert hij elk jaar 'De verjaardag van Sigmund Freud' een festival met theater, lezingen en live therapie, en schrijft hij regelmatig teksten voor theater.

Programma van de training Job Crafting: regie over je carriere

Dag 1

 • Job Crafting-technieken, ‘flow’ en het ui-model van Geert Hofstede
 • Onderscheid maken tussen ‘important’ en 'not urgent’
 • Energiemanagement

Dag 2

 • Life events die energie geven en energie kosten
 • Helpende en belemmerende overtuigingen
 • Duogesprekken en reflectieopdracht 
 • ‘The How of Happiness’ van Sonja Lyubomirsky
 • Persoonlijk actieplan

Voor wie is de training Job Crafting: regie over je carriere bedoeld?

Wil je voor jezelf de optimale werkomgeving creëren, of gewoon meer uit je werk halen? Dan is de training Job Crafting iets voor jou. 

Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Misschien vind je deze artikelen interessant

26 mei 2020 | Noortje Noy

Waarom innovatie zo belangrijk is

Bedrijven die innoveren staan weerbaarder in de crisis dan organisaties die behoudend blijven. Cruciaal dus dat je ook in cri…

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.