Wat kunnen we verwachten van WhatsApp Advertising?

De plannen liggen al een tijdje op tafel. Ondanks dat WhatsApp vroeger beloftes heeft gedaan het platform reclamevrij te houden, wordt adverteren toch mogelijk. Toen Facebook in 2014 WhatsApp kocht, werd de regeling aangepast en recent de ‘Status’ functie geïntroduceerd. Instagram en Facebook hebben deze functie al langer, wat je kent als ‘Stories’. Het plaatsen van advertenties is hierin heel gebruikelijk. Dit zal het komende jaar ook gaan gelden voor de WhatsApp Status.

 

WhatsApp knop op Facebook en Instagram

Daarnaast zijn er ook plannen om de berichten platforms van Facebook, Instagram en WhatsApp te integreren. Dit houdt het volgende in: de advertenties op Facebook en Instagram krijgen een knop, waardoor je meteen via WhatsApp in contact komt met het desbetreffende bedrijf. Je kunt dan op WhatsApp meteen de producten bekijken die het bedrijf aanbiedt.

Meer uitspraken over het adverteren heeft WhatsApp vicepresident Chris Daniels nog niet gedaan: “We gaan advertenties posten in de Status en dit zal dan ook de belangrijkste inkomstenbron worden voor ons bedrijf, en een mogelijkheid bieden voor andere bedrijven om in contact te komen met mensen via WhatsApp.”

Daniel’s uitspraak suggereert dat dit pas de eerste stap is voor WhatsApp Advertising. We kunnen uitgaan van nog meer ontwikkelingen, bijvoorbeeld advertenties tussen de chat gesprekken zoals in Facebook Messenger.

Bron: business2community.com

Training WhatsApp Advertising volgen in 2020?

Als marketeer of ondernemer sta je natuurlijk te popelen om dit nieuwe kanaal te ontdekken en als eerste successen te realiseren. Wij ook! Het onderwerp 'Adverteren met WhatsApp' komt daarom aan bod in de trainingen Social Mediastrategie en Online Marketingstrategie. Vanaf 2020 zetten we een training WhatsApp Advertising op het programma. Meer leren over de mogelijkheden van advertising op Facebook en Instagram? Bekijk dan onze Facebook en Instagram advertising training. 

Benieuwd hoe WhatsApp advertising zich verder zal ontwikkelen? Blijf op de hoogte door je hieronder in te schrijven voor onze nieuwsbrief. 

Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.