Wanneer je in de video speciale effecten wilt toepassen gebruik je Adobe After Effects. De naam zegt het al, After Effects is een programma waarmee je verder gaat waar de videomontage ophoudt, hiermee creëer je bijzondere effecten die je aan een film of video wilt toevoegen.

Bij de cursus Adobe After Effects zien we veel vormgevers en illustratoren die van opdrachtgevers de vraag krijgen of het plaatje ook bewegend gemaakt kan worden.

Het zeer uitgebreide After Effects biedt daarvoor heel veel mogelijkheden en is toch redelijk eenvoudig te leren. Het is handig wanneer je wat voorkennis hebt van Photoshop en of Illustrator.

Adobe Animate gebruik je ook om animaties en interactieve banners of video’s voor het internet te maken. Met Animate kun je zowel video als html bestanden bewerken. Het is het perfecte programma voor het maken van interactieve banners voor je website of Facebookpagina.

Maak kennis met de docenten uit het cluster Video & Animatie

Eric Diender – Diender Visual Concepts – vormgever en trainer.

eric

Hij geeft inmiddels al 20 jaar trainingen via Competence Factory. In zijn dagelijkse praktijk werkt Eric voor verschillende opdrachtgevers aan projecten op het gebied van o.a. grafische ontwerp, verpakkingen, webdesign en het maken van infographics. Hiernaast houdt hij zich ook bezig met het ontwerpen van concepten voor 3D printing.

Eric, wat is volgens jou een trend die we zien in video en animatie?

“Virtual reality gaat een steeds grotere rol spelen. After Effects en Premiere spelen daar al goed op in om dit op te nemen in de toepassingen die je met hun programma’s kunt maken. Een programma als Animate is daar nog niet klaar voor. Het is nu echt nog iets voor de specialisten en ook erg kostbaar om uit te voeren, maar het zal in de toekomst zeker steeds meer de standaard worden."

Eric geeft de trainingen Adobe Illustrator, Adobe Indesign, Infographic Artist, Adobe PhotoshopAdobe Premiere Pro, Adobe Animate en Grafische Kennis (DTP) bij Competence Factory.

Ruben van Esterik – RvE - is freelance Motion designer / animator hij maakt al zo’n 7 jaar animaties, video’s en installaties(projecties) voor zowel de commerciële als de culturele sector.

ruben-e

Enkele opdrachtgevers zijn Mauritshuis, Rabobank, American Express, Airmiles en Gemeentemuseum Den Haag. Van het ontwikkelen van concept tot script, storyboard, ontwerp, animatie en montage.

Elke opdracht kent zijn eigen uitdaging! Ruben: “After Effects dient als basis voor al mijn animatie werk, Final Cut Pro voor de montage.”

Ruben geeft de training Adobe After Effects level I en level II.

 

Rubens werk is recent nog in de prijzen gevallen. Hier zijn prijswinnende Mondriaan animatie.

Toelichting: Piet Mondriaan. Een van ’s werelds grootste moderne kunstenaars. Een uitmuntend schilder, wereldburger, vernieuwer, levensgenieter en pionier van De Stijl.  Deze animatie is een ode aan Piet Mondriaan In 2017: 'het Mondriaan Jaar’.

Ruben heb jij nog tips voor de gebruikers van deze programma’s?

Voor alle After Effects gebruikers een handige tip: Op http://www.videocopilot.net zijn er fantastische gratis plugins te krijgen (ook heel veel betaalde). Zoals de FX Console Plugin, die gave mogelijkheden biedt:

fx-console-plug-in

En Saber Plugin, voor prachtige lichteffecten over paden en voor Star Wars fans Light Sabers:

saber-plug-in

Benieuwd geworden naar onze Video en Animatie trainingen?

De trainingen uit dit artikel nog even een keer op een rij: Animate, Apple Final CutAfter Effects en Premiere Pro.

Kan je geen keuze maken? Dan zijn wij altijd te bereiken om je van advies te voorzien!


Op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Daarom kies je Competence Factory

What you see is what you pay

What you see is
what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

Transparant over locatie

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Les in creatieve spaces

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

Top 10-trainingen gaan altijd door

Top 10-trainingen gaan altijd door

Lekker snel starten, en je wordt nooit omgeboekt naar een andere dag.Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

    Wachtwoord vergeten?