Een web development opleiding kan bestaan uit verschillende onderdelen. Enerzijds is er de cursus web development voor de front end developer, anderzijds is er de cursus web development voor de back end developer. Bij ons kun je beide trajecten volgen, hieronder leggen we de verschillen uit.

Cursus web development front end 

Als front end developer werk je vooral aan de voorzijde van het design/ontwerp van de website. Een web development opleiding bestaat dan uit meerdere onderdelen en je hebt de mogelijkheid om het te leren met of zonder gebruik van code taal. Je begint met de cursus Overview webdesign waar je een goede internetstrategie leert opzetten en een overzicht krijgt van de verschillende tools en code talen die je kunt gebruiken. Aanvullend krijg je in deze cursus web development dan interaction design, waar je leert om een goede interface te ontwerpen en hoe je het responsive maakt. Deze web development opleiding maak je compleet met een cursus Muse, waarin je zelfstandig een oefen website gaat maken.

Cursus web development back end

Wil je er ook voor zorgen dat de achterkant van de website op orde is? Dan is het aan te raden om een web development opleiding te volgen waarin je ook een of meerdere code talen zoals HTML en CSS leert. Ook Javascript en PHP zijn aan te bevelen.

Ook binnen deze trajecten leer je eerst het overzicht binnen Overview webdesign, daarna ga je verder met interaction design en ontwerpen van een webdesign in Adobe Dreamweaver.

Maak gebruik van een van onze praktische opleidingspakketten voor de web development opleiding en hebt meteen een hoop voordeel.

 

De docenten van deze web development opleiding werken niet alleen als docent maar werken ook veel in de praktijk aan inspirerende opdrachten. Binnen de web development opleiding krijg je veel voorbeelde en cases te zien van opdrachten die zij in hun dagelijkse praktijk uitvoeren voor diverse organisaties.

De web development opleiding is zeer in trek, webdesign is een van de door het UWV aangegeven kansberoepen.

Wil jij dit ook leren? Neem contact op met onze opleidingsadviseur om te bepalen welk traject het best bij je past en begin zo snel mogelijk aan jouw nieuwe toekomst.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events