Cursus HTML5 en CSS3 Level I

De cursus HTML5 en CSS3 – Level I duurt 2 dagen. De eerste dag wordt besteedt aan basis HTML5 en de tweede dag aan basis CSS3.

In de cursus HTML5 & CSS3 – Level I doe je alle basiskennis op die je nodig hebt om een eenvoudige website te bouwen en deze vervolgens te publiceren. We gaan daarbij uit van de basis van HTML5 en CSS3 maar maken ook eventuele verschillen met de eerdere versies: HTML 4.01, XHTML 1.0 en CSS 2.1 duidelijk.
Tijdens de eerste dag leer je werken met de HyperText Markup Language. Je begint met het neerzetten van een valide HTML skelet. Vervolgens leer je teksten te structureren en opsommingen te gebruiken. Achtereenvolgens leer je werken met afbeeldingen, hyperlinks en tabellen. Daarna leer je meer over de onderdelen die in de head sectie van je documenten kunnen voorkomen: metatags, link, script en style.
Een belangrijk onderdeel van de cursus is het leren werken met formulieren. Alle invoer elementen komen aan de orde. Als je later iets met ASP.NET of PHP wilt gaan doen is dit verplichte kost! Na het behandelen van iFrames sluit de cursus af met het publiceren van je pagina's middels FTP.

Tijdens de tweede dag leer je werken met Cascading Style Sheets. Cascading Style Sheets stellen je in staat om op een snelle en efficiënte manier het uiterlijk van webpagina’s en complete websites te bepalen. Met CSS kun je het uiterlijk van een (bestaande) website loskoppelen van de inhoud zodat je deze makkelijker kunt onderhouden. Je leert de verschillende manieren waarop je CSS met HTML kunt combineren en de manieren waarop je de verschillende onderdelen van webpagina's kunt selecteren. En hoe dit alles samenwerkt en wat er gebeurt bij conflicten. Vervolgens leer je hoe je de geselecteerde onderdelen kunt opmaken. Hierbij komt het CSS Box Model uitgebreid aan de orde en leer je werken met floats en de verschillende manieren waarop je elementen kunt positioneren zodat je je eigen layouts kunt gaan realiseren.

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Bekijk opleidingen

Programma van de cursus HTML5 en CSS3 Level I

College 1

 • Werking en werkwijze van HyperText Markup Language (HTML)
 • Valide document structuur, het neerzetten van een valide HTML skelet
 • Teksten structureren en  opsommingen gebruiken
 • Werken met lijsten
 • Werken met afbeeldingen
 • Werken met hyperlinks

College 2

 • Werken met tabellen
 • Clickable Imagemaps
 • Meta informatie (metatags, link, script en style)
 • Werken met formulieren
 • iFrames en het publiceren van pagina's met FTP

College 3

 • Beginnen met Cascading Style Sheets
 • CSS aan HTML koppelen
 • Werking Cascade, Inheritance, Precedence en Specificity
 • CSS terminologie en syntax
 • Selectors
 • Text, Font & List Properties

College 4

 • CSS Box Model
 • Werken met Floats
 • Positionering van elementen
 • Display en Visibility
 • Print en andere media

Voor wie is de cursus HTML5 en CSS3 Level I bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die een begin wil maken met het ontwikkelen van webapplicaties volgens webstandaarden. Hierbij leg je de structuur van je webpagina's vast met HTML, maar wordt de presentatie volledig met CSS geregeld.

Tijdens deze cursus ligt de nadruk niet op het werken met een bepaalde editor maar op het begrijpen van de code en het zelf handmatig kunnen schrijven van valide code. Dit wordt tijdens de oefeningen steeds gecontroleerd.

Hoe bereid ik me voor?

Om deel te nemen aan de cursus HTML5 & CSS3 – Level I is geen specifieke voorkennis nodig. We gaan er wel vanuit dat je kunt omgaan met een Mac of Windows PC.

Welke software heb ik nodig?

Je werkt tijdens de cursus op een iMac met daarop naar keuze MacOS of Windows 10. De keuze van de editor is ondergeschikt aan het leren schrijven van HTML en CSS. Op de cursusmachines staan diverse editors geïnstalleerd waaronder Dreamweaver CC, NetBeans en Visual Studio Code. Maar je kunt natuurlijk elke editor gebruiken die je prettig vindt.

Helemaal handig is natuurlijk om je eigen laptop mee te nemen en te gebruiken!

Lesmateriaal bij de cursus HTML5 en CSS3 Level I

De cursisten krijgen een zelf ontwikkelde, zeer uitgebreide, Nederlandstalige cursusmap. Hierin kunnen zij de door de docent besproken theorie terugvinden en nog eens op hun gemak nalezen. De map bevat tevens de oefeningen die tijdens de cursus gemaakt worden onder begeleiding van de docent. Voor de snelle cursisten zijn er verdiepingsoefeningen. Na afloop van de cursus kun je zowel jouw eigen uitwerkingen als die van de docent in ZIP of RAR formaat mee naar huis nemen.

Cursusdata

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
28
mrt
Do 28 mrt & vr 29 mrt 2019 Do 28, vr 29 mrt
Utrecht
849,-
Neem optie
16
mei
Do 16 mei & vr 17 mei 2019 Do 16, vr 17 mei
Utrecht
849,-
Neem optie
29
jul
Ma 29 jul & di 30 jul 2019 Ma 29, di 30 jul
Utrecht
849,-
Neem optie
19
sep
Do 19 sep & vr 20 sep 2019 Nu met 15% Early Bird korting Do 19, vr 20 sep
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
722,-
Neem optie
28
nov
Do 28 nov & vr 29 nov 2019 Nu met 15% Early Bird korting Do 28, vr 29 nov
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
722,-
Neem optie
28
jan
Di 28 jan & wo 29 jan 2020 Nu met 15% Early Bird korting Di 28, wo 29 jan
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
722,-
Neem optie
14
apr
Di 14 april & wo 15 april 2020 Nu met 15% Early Bird korting Di 14, wo 15 apr
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
722,-
Neem optie
22
jun
Ma 22 jun & di 23 jun 2020 Nu met 15% Early Bird korting Ma 22, di 23 jun
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
722,-
Neem optie

Opleidingsvoordeel

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Front end webdeveloper Pro

Deze 6-daagse opleiding is de basis voor front-end webdevelopment. Je kunt na het volgen van deze opleiding een visueel ontwerp maken in Adobe XD en werken met HTML, CSS en Javascipt om van…

€668,- voordeel

Bekijk opleiding

Front end webdeveloper Expert

In deze 11-daagse opleiding leer je hoe je een website from scratch op kunt bouwen. Je begint met het visuele ontwerp in het programma Adobe XD, vervolgens leer je hoe je met HTML tekst kunt…

€1.224,- voordeel

Bekijk opleiding

Webdesign Expert

De Opleiding Webdesign Expert is een uitgebreid traject om websites en apps te ontwerpen en te bouwen voor verschillende soorten interfaces.

€1.287,- voordeel

Bekijk opleiding

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events