Cursus Epub 2.0

Onderdeel van cluster digital publishing

Leer hoe je een ePub maakt die zich makkelijk laat lezen op alle e-Readers. Als je online wilt publiceren, is een ePub één van de mogelijkheden. Deze kun je ter download aanbieden op je website. Een ePub met vloeibare layout heeft geen vaste vorm: het past zich altijd aan naar het formaat van het beeldscherm waarop het wordt vertoond. Daarmee is het altijd optimaal leesbaar. En tegelijk is het lastiger voor de vormgever om hierin een mooie layout te maken.

In de training Epub 2.0 leer je hoe je met deze aspecten kunt werken. Je leert zorgen voor de juiste structuur en de juiste instellingen, zodat de ePub er straks nog optimaal uit ziet, met groot bedieningsgemak voor de lezer.

De cursus heeft de nadruk op Adobe InDesign, maar omdat de ePub is opgebouwd uit HTML zullen we ook enige aanpassingen doen voor de vormgeving van de ePub op basis van CSS. Je hoeft geen web-kennis te hebben om dit te kunnen doen.

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Bekijk opleidingen

Programma van de cursus Epub 2.0

College 1

 • Exportlabels in Alineastijlen.
 • Wel of niet gebruik van tekst op basislijnen.
 • Exportopties per object.
 • Tekstomloop bij afbeeldingen die in de alinea genest worden.
 • Het gebruik van het deelvenster Artikelen, om een juiste volgorde te krijgen van alle teksten en afbeeldingen.
 • Afbeeldingen en teksten verankeren.

College 2

 • Instellingen bij exporteren naar ePub.
 • Toevoegen van extra .css-bestand bij de aanmaak van ePub.
 • Toevoegen van metadata
 • Het gebruik van programmatuur zoals iBooks en Digital Editions
 • Hoe gedraagt een webbrowser of tabletcomputer zich bij een aangeboden ePub?

Voor wie is de cursus Epub 2.0 bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die al langer werken met InDesign. Je hebt dus sowieso de kennis nodig die wij aanbieden in de basiscursus.

Hoe bereid ik me voor?

Voor deze eendaagse training hoef je geen voorbereiding te treffen. Gewoon je InDesignkennis op orde hebben is voldoende. Competence Factory legt je uit hoe je met jouw versie van InDesign de beste ePubs kunt maken.

Welke software heb ik nodig?

In de training maken we gebruik van InDesign CC. We maken ePub aan die we bekijken met iBooks, en met Adobe Digital Editions. Ook op tablet en smartphone kan van deze programmatuur gebruik gemaakt worden.

Lesmateriaal bij de cursus Epub 2.0

Het lesmateriaal voor deze training wordt overhandigd in ePub formaat: lekker handig! zo heb je alle relevante informatie bij de hand.

Opleidingsvoordeel

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Digital Publishing

Maak eigen ePubs en eBooks voor bijvoorbeeld de iPad, andere tablets of de Kindle eReaders

€183,- voordeel

Bekijk opleiding

Digital Publishing Specialist

De Opleiding Digital Publishing Specialist biedt de meest complete kennis voor het Digitaal Publiceren voor tablets en smartphones, waarbij je leert om alle belangrijke vormen van digtitale …

€402,- voordeel

Bekijk opleiding

Digital Publishing Expert

Wordt Digital Publishing Expert en volg alle belangrijke trainingen

€913,- voordeel

Bekijk opleiding

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.