Cursus Epub 2.0

Onderdeel van cluster digital publishing

Leer hoe je een ePub maakt die zich makkelijk laat lezen op alle e-Readers. Als je online wilt publiceren, is een ePub één van de mogelijkheden. Deze kun je ter download aanbieden op je website. Een ePub met vloeibare layout heeft geen vaste vorm: het past zich altijd aan naar het formaat van het beeldscherm waarop het wordt vertoond. Daarmee is het altijd optimaal leesbaar. En tegelijk is het lastiger voor de vormgever om hierin een mooie layout te maken.

In de training Epub 2.0 leer je hoe je met deze aspecten kunt werken. Je leert zorgen voor de juiste structuur en de juiste instellingen, zodat de ePub er straks nog optimaal uit ziet, met groot bedieningsgemak voor de lezer.

De cursus heeft de nadruk op Adobe InDesign, maar omdat de ePub is opgebouwd uit HTML zullen we ook enige aanpassingen doen voor de vormgeving van de ePub op basis van CSS. Je hoeft geen web-kennis te hebben om dit te kunnen doen.

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Bekijk opleidingen

Programma van de cursus Epub 2.0

College 1

 • Exportlabels in Alineastijlen.
 • Wel of niet gebruik van tekst op basislijnen.
 • Exportopties per object.
 • Tekstomloop bij afbeeldingen die in de alinea genest worden.
 • Het gebruik van het deelvenster Artikelen, om een juiste volgorde te krijgen van alle teksten en afbeeldingen.
 • Afbeeldingen en teksten verankeren.

College 2

 • Instellingen bij exporteren naar ePub.
 • Toevoegen van extra .css-bestand bij de aanmaak van ePub.
 • Toevoegen van metadata
 • Het gebruik van programmatuur zoals iBooks en Digital Editions
 • Hoe gedraagt een webbrowser of tabletcomputer zich bij een aangeboden ePub?

Voor wie is de cursus Epub 2.0 bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die al langer werken met InDesign. Je hebt dus sowieso de kennis nodig die wij aanbieden in de basiscursus.

Hoe bereid ik me voor?

Voor deze eendaagse training hoef je geen voorbereiding te treffen. Gewoon je InDesignkennis op orde hebben is voldoende. Competence Factory legt je uit hoe je met jouw versie van InDesign de beste ePubs kunt maken.

Welke software heb ik nodig?

In de training maken we gebruik van InDesign CC. We maken ePub aan die we bekijken met iBooks, en met Adobe Digital Editions. Ook op tablet en smartphone kan van deze programmatuur gebruik gemaakt worden.

Lesmateriaal bij de cursus Epub 2.0

Het lesmateriaal voor deze training wordt overhandigd in ePub formaat: lekker handig! zo heb je alle relevante informatie bij de hand.

Opleidingsvoordeel

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Digital Publishing

Maak eigen ePubs en eBooks voor bijvoorbeeld de iPad, andere tablets of de Kindle eReaders

€183,- voordeel

Bekijk opleiding

Digital Publishing Specialist

De Opleiding Digital Publishing Specialist biedt de meest complete kennis voor het Digitaal Publiceren voor tablets en smartphones, waarbij je leert om alle belangrijke vormen van digtitale …

€402,- voordeel

Bekijk opleiding

Digital Publishing Expert

Wordt Digital Publishing Expert en volg alle belangrijke trainingen

€913,- voordeel

Bekijk opleiding

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events