Cursus Visual Basic for Applications (VBA) Intro

Deze tweedaagse cursus heeft als doelstelling de deelnemer vertrouwd te maken met het (macro's) programmeren met Visual Basic for Applications (VBA) binnen Microsoft Office.

De training vormt het fundament om te kunnen programmeren binnen de diverse Microsoft Office programma’s. Wat je in deze cursus leert, vormt je basiskennis bij het programmeren. Eerdere programmeerervaring is daarom niet noodzakelijk.

De training is bedoeld voor iedereen die wil leren over macroprogrammering en de toepassing van VBA binnen Microsoft Office.

Typische doelgroepen zijn gebruikers die veel voorkomende taken willen gaan automatiseren, helpdeskmedewerkers die de diverse Office programma's ondersteunen, programmeurs van huisstijlsjablonen en database administrators van een Access databaseomgeving.

De cursus kan ook dienen als opstap naar het programmeren met Visual Basic of ASP met VBScript. Iedereen die naderhand een of meerdere van de trainingen VBA Word, VBA Excel of VBA Access wil volgen moet deze basistraining doorlopen hebben.

Programma van de cursus Visual Basic for Applications (VBA) Intro

 • VBA basisbegrippen en ontwikkelomgeving (de Editor)
 • Macro's opnemen met de macrorecorder
 • Macro's bewerken
 • De opbouw van projecten, modules, procedures. Variabelen declareren en toepassen
 • Bereik en gegevenstypen van variabelen
 • Arrayvariabelen
 • Beslissingsstructuren (o.a. 'if-then-else') en lusstructuren (o.a. 'for-next') opzetten en testen
 • VBA functies begrijpen en toepassen (o.a. tekstfuncties, datumfuncties en conversiefuncties)
 • Eigen functieprocedures schrijven en toepassen met parameters en retourwaardes
 • Inleiding objecten (objectenhiërarchie van een toepassing, properties, methods en events)
 • Een eenvoudige Userform maken.

 

Tijdens de cursus kunnen ook vragen van deelnemers beantwoord worden. Daar maken we ruimte voor!
Aan het eind van de training ben je op de hoogte van de VBA basisprincipes, kun je bestaande VBA programmacode beter begrijpen en ben je in staat eenvoudige VBA routines te programmeren.

De training verschaft je alle kennis die nodig is om te kunnen beginnen met het programmeren met VBA binnen Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Access.

Trefwoorden: VBA, Visual Basic for Applications, intro programmeren, macro's, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Access.

 

Voor wie is de cursus Visual Basic for Applications (VBA) Intro bedoeld?

Gedegen kennis van de Microsoft Office programma('s) waarbinnen je wil gaan programmeren. Voorafgaande programmeerervaring is niet vereist.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Inspirerende, centraal gelegen locaties

Trainingslocaties van Competence Factory liggen altijd lekker centraal; in hartje Amsterdam en pal naast station Utrecht Centraal. De ruimtes stimuleren concentratie, creativiteit en samenwerking. We willen ook graag dat je je thuis voelt, en hebben ze daarom kleurrijk ingericht en mooi verlicht. In onze ruimtes vind je bovendien grote white walls voor brainstorms.

Trainingen voor ieder budget

We willen dat iederéén goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporate met een flink opleidingsbudget, maar ook de freelance ontwerper, de zelfstandig adviseur, de ondernemer en de non-profit professional. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Wanneer je slim (heel vroeg, of juist last minute) boekt, betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

Bekijk onze aanbiedingen

CF community

Wanneer je een training bijwoont, ben je automatisch lid van de CF community. We organiseren mooie evenementen voor onze leden, waaronder gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse reis naar het Google hoofdkantoor. Ook krijgen CF communityleden 50% korting op de 'In a Day' events, waaronder Growth Hacking in a day en Design Thinking in a day.

Ga naar de events