Cursus VBA Excel

Deze eendaagse training heeft als doelstelling de deelnemer vertrouwd te maken met het programmeren met Visual Basic for Applications (VBA) binnen Microsoft Excel. Nadruk ligt op het begrip van de specifieke objecten(bibliotheek) van Excel, waardoor je inzicht krijgt in hoe je Excel precies kunt aansturen vanuit je eigen VBA programmacode (macro's).

Je leert o.a hoe je je eigen dialoogvensters, invoegtoepassingen (Add-Ins), functies en menu's maakt.

De training is bedoeld voor iedereen die zich verder wil bekwamen in het programmeren met Excel VBA ten einde krachtige functionaliteit toe te voegen aan de Excel omgeving en veelvoorkomende taken te automatiseren.

Let op!!: Deze cursus kan alleen gevolgd worden door diegenen die de VBA Intro cursus hebben gevolgd of kennis op dat niveau hebben.

Programma van de cursus VBA Excel

  • De Excel objectbibliotheek leren begrijpen
  • Veelgebruikte objecten en collecties en hun properties, methods en events: Workbook, Worksheet, Range object etc.
  • Het gebruik van objectvariabelen
  • ‘For Each … Next’ instructies maken
  • 'Event-driven' programmeren
  • Het ontwikkelen van eigen geavanceerde dialoogvensters (‘User Forms’)
  • Besturingselementen: Textboxen, Labels, Listboxen, Comboboxen, Command buttons etc.gebruiken
  • Ingebouwde standaarddialogen aanroepen
  • Het aanmaken en gebruiken van eigen invoegtoepassingen (Add-ins)
  • Koppelingen programmeren vanuit Excel met Word en Access

Aan het eind van de cursus ben je in staat met geprogrammeerde instructies Excel taken kan laten verrichten en kan je Excel uitbreiden met vrijwel onbeperkte gebruikersmogelijkheden.

 

Voor wie is de cursus VBA Excel bedoeld?

Een uitstekende kennis van Microsoft Excel.

Kennis van de basispricipes van het programmeren met VBA op het niveau van de training VBA Intro.

Enige programmeerervaring wordt aanbevolen.

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.