Cursus PHP en MySQL databases Level II

In deze tweedaagse cursus wordt de in de cursus PHP & MySQL Basis opgedane basiskennis verder uitgebreid.

Je begint allereerst met het modulariseren van je code. Je leert hoe je met includes code kunt insluiten voor hergebruik en hoe je zelf functies kunt schrijven om zo tot herbruikbare functiebibliotheken te komen. De formulierafhandeling die in de basiscursus nog uit een apart formulier en een aparte formhandler bestond, wordt nu één script: een selfsubmitting form.

Daarna gaan we terug naar de database om het uitlezen te optimaliseren. Je leert werken met 2-dimensionale arrays en templates. Verder komen in dit deel van de cursus het pagineren, dynamisch sorteren en filteren van resultsets aan de orde, alsmede het werken met meerdere tabellen en SQL Joins.

Daarna wordt uitgebreid aandacht besteed aan veiligheid en validatie. Je leert het belang van het filteren van input en het escapen van output om zo mogelijke SQL Injection Attacks en Cross Site Scripting Attacks te voorkomen. In dit deel van de cursus wordt ook het werken met reguliere expressies behandeld.

In het volgende blok leer je hoe je de status van gebruikers kunt vasthouden door middel van cookies en sessie variabelen. We gebruiken sessievariabelen om onze applicatie af te schermen met een verplichte login tegen de database waarbij gebruikers verschillende userlevels kunnen hebben zodat we de aangeboden functionaliteit per user kunnen aanpassen.

In het laatste deel van de training leer je tenslotte hoe je vanuit PHP email berichten kunt versturen en hoe je gebruikers bestanden via een formulier naar de webserver kunt laten uploaden. Alle nieuwe technieken worden meteen toegepast op de applicatie zoals die aan het einde van de cursus PHP Basis werd afgeleverd.

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Bekijk opleidingen

Programma van de cursus PHP en MySQL databases Level II

College 1

 • Werken met includes
 • Self-submitting forms
 • Functies schrijven

College 2

 • Optimaliseren databasetoegang
 • SQL Joins
 • Werken met geparametriseerde query's (prepared statements) om SQL InjectionAttacks te voorkomen
 • Recordsets pagineren
 • Recordsets (dynamisch) sorteren
 • Database doorzoeken en resultaten filteren

College 3

 • Client-side versus Server-side validatie
 • Server-side valideren van formulieren
 • Werken met Reguliere Expressies

College 4

 • Status vasthouden in PHP
 • Cookies zetten, uitlezen en verwijderen
 • Werken met Sessies (Inlog sequentie)
 • Mail versturen met PHP
 • Bestanden uploaden met PHPehandeld:
 • PHP & MySQL Basis

Voor wie is de cursus PHP en MySQL databases Level II bedoeld?

De PHP & MySQL Vervolg cursus is bedoeld voor beginnende PHP programmeurs die de basisbeginselen reeds beheersen en zich verder willen bekwamen in het bouwen van dynamische websites met PHP en MySQL.

De cursus PHP & MySQL Vervolg is het logische vervolg op de PHP & MySQL Basis cursus. Cursisten dienen deze cursus dan ook eerst gevolgd te hebben, dan wel voorkennis te hebben die overeenkomt met wat in deze cursus is behandeld:

• PHP & MySQL Basis

Welke software heb ik nodig?

Je werkt tijdens de PHP & MySQL Vervolg cursus op een iMac met daarop naar keuze MacOS of Windows 10. Hierop zijn lokaal de meest recente versie van Apache, PHP, phpMyAdmin en MySQL geïnstalleerd. We gebruiken in pincipe de open source NetBeans IDE maar je kunt natuurlijk elke editor gebruiken die je prettig vindt. Helemaal handig is natuurlijk om je eigen laptop mee te nemen en te gebruiken!

Lesmateriaal bij de cursus PHP en MySQL databases Level II

Je krijgt een zelf ontwikkelde, zeer uitgebreide, Nederlandstalige cursusmap. Hierin kun je de door de docent besproken theorie terugvinden en nog eens op je gemak nalezen. De map bevat tevens de oefeningen die tijdens de cursus gemaakt worden onder begeleiding van de docent. Voor de snelle cursisten zijn er verdiepingsoefeningen. De uitwerkingen van de oefeningen vind je achterin de cursusmap. Na afloop van de cursus kun je zowel je eigen uitwerkingen als die van de docent in ZIP of RAR formaat mee naar huis nemen.

Cursusdata

Amsterdam
Rotterdam
Utrecht
14
mei
Di 14 mei & wo 15 mei 2019 Di 14, wo 15 mei
Utrecht
975,-
Neem optie
26
aug
Ma 26 aug & di 27 aug 2019 Ma 26, di 27 aug
Utrecht
975,-
Neem optie
10
okt
Do 10 okt & vr 11 okt 2019 Do 10, vr 11 okt
Utrecht
975,-
Neem optie
13
nov
Wo 13 nov & do 14 nov 2019 Nu met 15% Early Bird korting Wo 13, do 14 nov
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
829,-
Neem optie
13
feb
Do 13 feb & vr 14 feb 2020 Nu met 15% Early Bird korting Do 13, vr 14 feb
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
829,-
Neem optie
23
mrt
Ma 23 mrt & di 24 mrt 2020 Nu met 15% Early Bird korting Ma 23, di 24 mrt
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
829,-
Neem optie
27
mei
Wo 27 mei & do 28 mei 2020 Nu met 15% Early Bird korting Wo 27, do 28 mei
Utrecht
Nu met 15% Early Bird korting
829,-
Neem optie

Opleidingsvoordeel

TIP: Boek deze cursus met extra voordeel als onderdeel van een opleiding.

Backend/PHP Developer Professional

Leg een stevige basis om je tot een ervaren PHP developer te ontwikkelen

€610,- voordeel

Bekijk opleiding

Backend/PHP Developer

Wil je via een gericht traject de stap maken richting Backend / PHP Developer? Dan is deze Leergang iets voor jou. In deze opleiding leer je alles op het gebied van Backend Development

€195,- voordeel

Bekijk opleiding

Op de hoogte blijven van aanbiedingen en vaknieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Waarom Competence Factory?

Praktijkgerichte trainingen

Je leert het snelst door te doen. Daarom geven we geen hoorcolleges, maar zetten we je aan het werk. Aan de hand van prikkelende opdrachten en praktijkcases doe je inzichten op die je direct kunt toepassen. Ook krijg je de ruimte om je eigen vragen te stellen. Zo ga je gegarandeerd naar huis met kennis waar je echt iets aan hebt.

Inspirerende locatie

Uit welke richting je ook komt, onze trainingslocatie is makkelijk te bereiken. We zitten pal naast Utrecht Centraal, met om de hoek een parkeergarage. De trainingsruimtes zijn licht, kleurrijk en voorzien van handige faciliteiten - zoals whitewalls voor een brainstorm. Zo stimuleren we concentratie, creativiteit en samenwerking.

Voor elk budget

We willen dat iedereen goede trainingen kan volgen. Niet alleen de marketeer bij een grote corporatie, maar ook freelancers, ondernemers en non-profit professionals. Daarom hanteren we dynamische prijzen. Boek je slim (heel vroeg, of juist last minute), dan betaal je voor onze trainingen de laagste prijs in de markt.

CF-community

Volg je een training, dan ben je automatisch lid van de CF-community. Daarmee krijg je toegang tot mooie evenementen, zoals gratis inspiratiesessies en een jaarlijkse trip naar het Google-hoofdkantoor in Dublin. Ook krijg je 50% korting op alle In a Day-events, zoals Growth hacking in a day en Design thinking in a day.

Bedankt!

Je bent nu ingeschreven op onze nieuwsbrief.